Michelin přebírá společnost ČEMAT a posiluje své servisní služby ve střední Evropě

Michelin dokončil převzetí společnosti ČEMAT trading, spol. s r. o., v České republice a uzavřel smlouvu o převzetí společnosti ČEMAT s.r.o. ve Slovenské republice. Společnost je významným poskytovatelem mobilních servisních služeb pro speciální průmyslové a stavební pneumatiky a jedním z největších dodavatelů hodnotných produktů pro manipulační, stavební a zemědělskou techniku na českém a slovenském trhu. Díky tomuto převzetí Michelin posílí své postavení a servisní činnost ve střední Evropě. 

 „Jedná se o významnou akvizici, která podpoří naši činnost v oblasti manipulační, stavební a zemědělské techniky, upevní naši distribuci speciálních pneumatik ve střední Evropě a posílí nabídku souvisejících servisních služeb,“ vysvětluje Bill Schafer, viceprezident OE a RT prodeje v Michelin Beyond Road. 

ČEMAT je již déle než 20 let významným dodavatelem průmyslových pneumatik v České a Slovenské republice a poskytovatelem souvisejících servisních služeb. Společnost má ústředí v obou zemích a zboží distribuuje z pěti skladů. 

Společnost dodává pneumatiky pro manipulační, stavební a zemědělskou techniku, speciální kola a kladky, nosné vidlice a přídavná zařízení. Nabízí také stavební a zemědělské pásy a pásové systémy. 

Servisní model společnosti ČEMAT zahrnuje záruční a pozáruční servis, montáže, technické prohlídky, plnění pneumatik polyuretanovou hmotou a opravy defektů pneumatik. Servisní vozidla jsou vybavena mobilními a stacionárními lisy.  

Tímto převzetím Michelin posílí své postavení a servisní činnost v České a Slovenské republice a ČEMAT se připojí k významnému hráči z hlediska mobility a posílí tak svou pozici na trhu. 

O společnosti Michelin  

Cílem Michelinu je udržitelně zlepšovat mobilitu svých zákazníků. Michelin vyvíjí, vyrábí a prodává pneumatiky, které nejlépe odpovídají jejich potřebám a podmínkám užití a poskytuje služby a řešení, které zvyšují efektivitu dopravy. Michelin také nabízí produkty, které zákazníkům umožňují užít si na jejich cestách jedinečné chvíle. Zároveň vyvíjí špičková technologická vybavení pro různá odvětví. Michelin sídlí v Clermont-Ferrand, působí ve 170 zemích, zaměstnává 123 600 lidí a provozuje 71 továren na pneumatiky, které v roce 2020 vyrobily společně přibližně 170 milionů pneumatik. (www.michelin.com)