Spisovatelka Iva Hadj Moussa a spisovatel Petr Stančík napsali speciálně pro klienty Spořitelny dvě vánoční povídky. Banka je klientům posílá jako vánoční dárek emailem nebo do George

Povídku “Ztracený dopis” od Ivy Hadj Moussy namluvil herec Vojtěch Dyk. Povídku Petra Stančíka “Ježíšku, ty jsi celá maminka” načetla herečka Klára Issová. Stejně jako loňský vánoční video email, v němž oslovoval ředitel Spořitelny Tomáš Salomon každého klienta jménem, má i letošní vánoční přání s audiopovídkami částečně personalizovaný charakter. Zatímco povídka “Ztracený dopis” přijde zejména mladším klientům do 35 let, kteří zatím nemají rodinu, druhá povídka od Petra Stančíka je určena pro rodiče s dětmi.  

„Loni jsme našim klientům zasílali vánoční přání formou personalizovaného videa a letos jsme chtěli přijít s novým nápadem, který bude mít pro klienty větší hodnotu. Zvolili jsme nakonec delší formát v podobě audiopovídky. Věříme, že se klientům budou líbit a ve vánoční atmosféře si je užije celá rodina,” říká Monika Hovorková, která je ve Spořitelně odpovědná za značku a komunikaci. 

Nosným tématem obou povídek je “dopis pro Ježíška”, což je zároveň hlavní téma vánoční TV kampaně, na kterou vánoční přání klientům navazuje. V e-mailové komunikaci s odkazem na povídku obdrží každý klient i výzvu, aby letos opět pořizoval vánoční dárky především u českých výrobců. Tipy na dárky od českých podnikatelů lze nalézt na webových stránkách Spořitelny

Ztracený dopis – autorka Iva Hadj Moussa, čte Vojtěch Dyk 

Ježíšku, ty jsi celá maminka – autor Petr Stančík, čte Klára Issová 

Spořitelna připravila aktuální vánoční kampaň ve spolupráci s agenturou VMLY&R.  

Profil České spořitelny

Jsme nejstarší českou bankou, naše kořeny sahají až do roku 1825. Naším cílem je vést skrze poradenství jednotlivce, firmy a celou společnost k prosperitě. Jsme největší bankou v České republice s více než 4,5 milionu klientů a zároveň bankou nejdostupnější – disponujeme největší sítí poboček a bankomatů a naše digitální bankovnictví George je nejvyužívanější bankovní aplikací na českém trhu. Máme relevantní nabídku pro všechny typy zákazníků, ať jde o individuální klientelu, drobné podnikatele, malé a střední firmy až po velké korporace a klienty z veřejného sektoru. Od roku 2000 jsme součástí evropské bankovní skupiny Erste. Naše postavení nám dovoluje udávat trend v technologických a digitálních inovacích a zavádění nových služeb a produktů.

  • Zaujímáme vedoucí tržní pozici v oblasti retailových i firemních úvěrů, hypoték i v celkových vkladech. Našich služeb využívá každá druhá municipalita v České republice.
  • Naše internetové a mobilní bankovnictví George má 1,8 milionu uživatelů a je nejvyužívanější bankovní digitální službou na trhu.
  • Nadace České spořitelny je největší bankovní nadací v ČR. Zaměřuje se především na systémové změny ve vzdělávání a v sociálním podnikání. Do podpory projektů v těchto oblastech a dalších obecně prospěšných programů investuje každý rok v průměru 60 milionů korun.