Wolt spouští v Holešovicích nový Wolt Market a přidává nabídku vánočního zboží či farmářských produktů

Praha, 17. prosince 2021

  • Technologický startup Wolt otevírá po smíchovském Wolt Marketu druhý obchod. V Holešovicích bude rozšířená nabídky potravin, drogerie i dalšího zboží.
  • Rozvozové oblasti se tak rozšířily do Holešovic, Troji, Dejvic, Karlína, Libně, Kobylis či Žižkova. V příštím roce plánuje Wolt Market pokračovat v expanzi nejen po Praze, ale i do regionů.  
  • Oba obchody nabídnou též široký vánoční sortiment a doručování i na Štědrý den.

Druhý Wolt Market v Praze

Wolt Market je nová služba finského technologického startupu Wolt, která funguje na principu kamenného obchodu dostupného pouze pro kurýry. Umožňuje zákazníkům objednávat potraviny, drogerii i další spotřební zboží online s expresním doručením do 20 minut. První Wolt Market byl spuštěn v listopadu tohoto roku na Smíchově a nyní se rozšiřuje i do Holešovic. „Naším hlavním cílem je stát se službou, která poskytne našim uživatelům prvotřídní zákaznický zážitek a nabídku kvalitních produktů, ze které si vyberou i zákazníci zaměření na specializovanou výživu. Z tohoto důvodu jsme oproti prvnímu Wolt Marketu rozšířili sortiment a v nabídce je nyní přes 2 000 produktů. Kromě toho nabízíme rozvoz od 8 do 22 hodin, aby byla služba co nejdostupnější,” komentuje Jana Trnovská, ředitelka Wolt Marketu pro Česko a Slovensko. 

Širší rozvozové oblasti i bohatší nabídka 

Kromě rozšíření sortimentu, kam nově přibyly i farmářské produkty, může Wolt Market díky nové pobočce rozvážet i do dalších částí Prahy. Do rozvozové oblasti druhé pobočky spadají Holešovice, Troja, Dejvice, Karlín, Libeň, Kobylisy a Žižkov. „Již během spuštění smíchovského Wolt Marketu jsme zaznamenali velkou poptávku ze strany zákazníků. Jsme proto rádi, že krátce na to můžeme tuto službu nabídnout i dalším obyvatelům Prahy a zároveň tak zrychlovat dobu doručení. V příštím roce pak plánuje otevřít další obchody nejen v Praze, ale i v regionech,” dodává Jana Trnovská.

Wolt dováží i na Štědrý den

Wolt Market během prosince nabízí vánoční zboží i tradiční potraviny. Zákazníci si tak mohou objednat různé dárkové sety, balicí papír nebo oblíbené sladkosti. Od pondělí 20. prosince navíc budou v nabídce i čerstvé ryby, bramborový salát nebo šampaňské. Doručování z Wolt Marketu až domů do 20 minut bude k dispozici i na Štědrý den, kdy je provoz omezen do 13 hodin. 

O Woltu

Wolt je technologický startup založený v roce 2014 ve Finsku. Působí téměř ve 250 městech ve 23 zemích a má přes 5 000 zaměstnanců, 17 milionů registrovaných uživatelů, 150 000 partnerských kurýrů a 64 000 partnerů z řad restaurací a obchodů. Vedle jídla totiž rozváží i potraviny a další maloobchodní zboží. Generálním ředitelem je Miki Kuusi, oceněný Forbesem v globálním žebříčku 30 pod 30. Generální ředitel pro Českou republiku je Jan Foret. V listopadu 2021 uzavřel Wolt smlouvu s americkou společností DoorDash, jejíž součástí se stane příštím rokem. Pokračovat bude pod svým původním názvem, značkou i službami. Wolt je k dispozici jako aplikace pro iOS nebo Android, ale také na webu www.wolt.cz.