Zaměstnanci Sberbank splnili vánočních přání dětem a seniorům

Praha 17. 12. 2020 Zaměstnanci Sberbank plní vánoční přání dětem a seniorům. Klientům domovů seniorů či dětem pobývajícím v dětských domech nakoupili na sto dárků, o které si napsali Ježíškovi. Na Štědrý večer si tak ti mladší rozbalí vytouženou panenku, auto na ovládání nebo stavebnici, ti starší pak pěknou knížku, kosmetiku či oblečení.

Jedná se o tradiční předvánoční akci Sberbank, kdy její zaměstnanci obdarovávají ty, kteří se nacházejí v obtížné životní situaci či jim nemá jejich přání kdo splnit. Letos banka vybrala tři domovy dětí a seniorů. „Jsme moc hrdí, že tolik našich zaměstnanců se rozhodlo splnit přání dětí a seniorů. Během chvíle si zaměstnanci dopisy Ježíškovi rozdělili a pak již každý osobně vytoužený dárek pořídil. Celkem potěší asi sto dětí a seniorů, kterým jsme vánoční dárky rozvezli až pod vánoční stromek,“ říká Jan Hainz, šéf komunikace Sberbank. 

Velmi děkujeme za dárky, které jste věnovali dětem z Dětského domova Dagmar v Brně. Vaše angažovanost ve formě koupě a zabalení dělá z těchto věcí opravdové dary. Účast veřejnosti v dobročinných sbírkách pro potřebné je šlechetná, ale ne osobní. Vy jste ovšem dokázali něco víc. Projevili jste individuální zájem a ten je tím, co děti vyrůstající v dětských domovech potřebují nejvíce,“ uvádí Daniel Kusý, ředitel Dětského domu Dagmar v Brně.

Letos tým banky obdaroval •Dětský domov Dagmar v Brně, •Domov pro seniory Humpolec a Domov pro seniory Fénix Horoměřice.

Sberbank CZ, a.s.

Sberbank CZ dlouhodobě rozvíjí společensky zodpovědné podnikání. Spravuje vlastní nadační fond, podporuje dobrovolnictví zaměstnanců, podílí se na ochraně životního prostředí a obnově krajiny, finančně pomáhá veřejně prospěšným projektům. V rámci dobrovolnických aktivit zaměstnanci vysadili již tři lesy. Sberbank CZ se též stala druhou nejlepší GEEN Zelenou bankou, a to za šetrný vliv podnikání firmy na životní prostředí.