Bell dodal čtyři vrtulníky Huey II do Bosny a Hercegoviny. Mezinárodní síť provozovatelů těchto strojů se rozšíří

Sarajevo, Bosna a Hercegovina (22. prosince 2021) – Společnost Bell Textron Inc. (NYSE: TXT) oznámila, že 4. prosince tohoto roku dodala čtyř stroje Bell Huey II ozbrojeným silám Bosny a Hercegoviny (AFBiH). Letouny jsou součástí smlouvy Foreign Military Sale, která byla podepsaná v prosinci 2019.

Celosvětová flotila vrtulníků Huey II čítá přes 300 strojů a má dohromady nalétáno 1,2 milionu letových hodin. Před dodávkou absolvovali příslušníci letectva a brigády protivzdušné obrany AFBiH adaptační výcvik na Bell Training Academy ve Fort Worth v Texasu.

„Velmi nás těší, že jsme mohli tyto mimořádně univerzální vrtulníky dodat ozbrojeným silám Bosny a Hercegoviny,“ řekl Clay Bridges, regionální manažer prodeje společnosti Bell a dodal: „Vrtulníky Huey II zemi výrazně pomohou při provádění pátracích a záchranných akcí, hašení požárů a při mnoho dalších misích. Zde v Bosně a Hercegovině, ale i v celém regionu vidíme, že potřeba víceúčelových vrtulníků stoupá.”

Globální síť zákaznické podpory společnosti Bell s více než 100 autorizovanými servisními středisky ve 34 zemích poskytuje zákazníkům nejrozsáhlejší síť podpory v oboru.

###

O SPOLEČNOSTI BELL

Myslíme nad rámec toho, co děláme. Již více než 85 let měníme představy o letových zážitcích – a o tom, kam nás může zavést. Jsme průkopníci. Jako první jsme překonali zvukovou bariéru a certifikovali komerční vrtulník. Podíleli jsme se na první lunární misi NASA a na trh jsme uvedli pokročilé systémy konvertoplánů. Dnes definujeme budoucnost pokročilé letecké mobility. Se sídlem ve Fort Worthu v Texasu – jako stoprocentní dceřiná společnost společnosti Textron Inc. máme strategické pobočky po celém světě. A protože téměř čtvrtina našich zaměstnanců prošla vojenskou službou, je pomoc armádě při plnění jejích úkolů naší vášní. Naše průlomové inovace přinášejí našim zákazníkům především výjimečné zážitky. Efektivně. Spolehlivě. A vždy s bezpečností na prvním místě.

O SPOLEČNOSTI TEXTRON INC.

Textron Inc. je mezinárodní společnost, která využívá svou globální obchodní síť tvořenou podniky z leteckého, vojenského, průmyslového a finančního odvětvíu k tomu, aby svým zákazníkům poskytovala inovativní řešení a prvotřídní servis. Společnost Textron je známá po celém světě díky svý silným značkám – např. Bell Helicopter, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Greenlee a Textron Systems. Pro více informací navštivte www.textron.com.
Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou výhledová prohlášení, která mohou předpokládat výnosy nebo popisovat strategie, cíle, výhled nebo jiné záležitosti, které nejsou historické; tato prohlášení hovoří pouze k datu, kdy byla učiněna, a my se nezavazujeme aktualizovat nebo revidovat jakákoli výhledová prohlášení. Tato prohlášení podléhají známým i neznámým rizikům, nejistotám a dalším faktorům, které mohou způsobit, že se naše skutečné výsledky budou podstatně lišit od výsledků vyjádřených nebo naznačených v těchto výhledových prohlášeních, mimo jiné včetně změn v harmonogramu dodávek letadel nebo zrušení či odložení objednávek a rizik souvisejících s vládními zakázkami USA a zahraničními vojenskými prodeji, jak je popsáno v našich dokumentech pro Komisi pro cenné papíry a burzu.