O2 představilo novou generaci bezdrátového internetu na doma. Běží na nejrychlejší síti 5G a zapojíte si ho sami

3.1.2022

  • 5G Internet na doma přináší stabilní připojení do půl milionu domácností, jeho dostupnost bude O2 zvyšovat
  • Jednoduchá instalace – O2 5G Box stačí jen připojit do zásuvky a být v dosahu 5G nebo 4G sítě
  • Výkonné a bezpečné zařízení s Wi-Fi 6
  • V prodeji od 3. ledna 2022

Chování zákazníků na internetu se v uplynulých letech dramaticky změnilo. “Lidé pracují a učí se z domova, sledují videa na streamovacích službách a hrají online hry. Už jim zdaleka nestačí internetové připojení jako před pár lety,” vysvětluje Martin Čejka, ředitel fixních služeb v O2 s tím, že s novými trendy přichází i zvyšující se nároky na stabilní a rychlé připojení. “V mnoha oblastech přitom bohužel není kvalitní přístup k internetu dostupný. Třeba malí lokální poskytovatelé bezdrátového internetu často využívají zastaralé technologie, jejich připojení nezvládá nápor ve špičkách a dochází k jeho zhoršení při nepříznivém počasí,” dodává Čejka Podle aktuálního měření DSL.cz přitom průměrné rychlosti u drobných poskytovatelů bezdrátového internetu nepřesahují 27 Mb/s.

.

Na zvyšující se potřeby domácností naopak O2 reaguje posilováním své fixní i mobilní sítě. ” Díky investicím do optiky,bondingui rozsáhlé obměně a modernizaci radiové sítě můžeme našim zákazníkům nabízet stabilní a rychlý internet na více adresách,” dodává Čejka. Od ledna navíc O2 uvádí na český trh první 5G modem – O2 5G Box. Nabízet ho plánuje v lokalitách s dostupnými sítěmi 5G nebo 4G, kde doposud chybělo pokrytí dostatečně rychlým internetem.

.
O2 5G Box – připojen hned

Svým majitelům nabídne O2 5G Boxatraktivní design a výkonnou Wi-Fi 6, díky které se k novému modemu může připojit až 30 zařízení. “Zprovoznění O2 5G Boxu je přitom velice snadné a zvládne ho opravdu každý. Stačí vyndat modem z krabice, zapojit do zásuvky a můžete hned začít surfovat,” říká Markéta Popelková, produktová manažerka z O2. Návštěva technika a vrtání přitom nejsou vůbec zapotřebí.

Prodej nového modemu zahájí operátor v lednu. Zákazníci O2 si jej mohou pořídit k Internetu na doma na splátky bez navýšení, a to za 99 korun měsíčně po dobu 60 měsíců. Samozřejmostí je i prodloužená záruka 5 let.

Stabilní a rychlý internet i tam, kde to dříve nebylo možné

Nové zařízení přinese do českých domácností stabilní a rychlý internet vzduchem s rychlostí 50Mb/s. To je rychlost, která také odpovídá nejoblíbenějšímu tarifu mezi zákazníky O2 a bez problémů uspokojí potřeby běžné domácnosti. “S pokračujícím pokrýváním Česka sítěmi 5G a modernizací a zvyšováním kapacity naší mobilní sítě plánujeme do budoucna také rychlosti navýšit,” říká Čejka.

Připojení s rychlostí 50 Mb/s vyjde zákazníka na 399 korun měsíčně a pořídit si jej může 500 tisíc domácností, na jejichž adresách není momentálně dostupný rychlejší internet. Do konce roku pak plánuje O2 dostupnost díky pokračující výstavbě 5G navýšit na 900 tisíc domácností. Zájemci o rychlejší internet si mohou rychlost na své adrese snadno ověřit na webu www.zrychlujeme.cz.

KLÍČOVÉ PARAMETRY O2 5G Box:
  • OKAMŽITÁ A JEDNODUCHÁ INSTALACE: Plug & Play bez vrtání a výjezdu techniků
  • ATRAKTIVNÍ DESIGN: bílý, matný povrch
  • RYCHLÁ A STABILNÍ Wi-Fi 6: až 30 připojených zařízení
  • KONFIGURACE ANTÉN: 2×2:2 pro pásmo 2.4 GHz a 2×2:2 pro pásmo 5 GHz
  • VÝKONÝ ČIP: čipset Qualcomm (až 1.4 GHz)
  • 4G a 5G SPECIFIKACE:
    – 5G: n1, n3, n7, n8, n20, n28, n78
    – LTE FDD: B1, B3, B7, B8, B12, B17, B20, B28
    – LTE TDD: B40, B42, B43
  • VÝROBCE: ZTE
360° kampaň od ledna

https://www.youtube.com/embed/P4zC8sVJTAM
Nový O2 5G Box bude také hlavním hrdinou reklamní kampaně, která startuje 3. ledna a zákazníkům chce ukázat výhody Internetu na doma, který funguje na nejrychlejší 5G síti. Rozsáhlá kampaň poběží v televizi, outdooru, printu i online. “Novinkou jsou pro nás digitální CLV nosiče, které budou měnit kreativu podle aktuální předpovědi, a poukazovat tak na fakt, že zařízení přináší stabilní internet za jakéhokoli počasí,” vysvětluje David Daneš, marketingový ředitel v O2. Kreativní koncept zajistila agentura Free Andy a o produkci 3D spotů se postaralo studio Alien pod dohledem nového řežiséra Maxe Turka.

.
.
O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.