Pilulka pokračuje v růstu. Každá desátá domácnost v ČR nakoupila online na Pilulka.cz.

Tržby skupiny Pilulka působící v České republice, na Slovensku a v Rumunsku přesáhly podle předběžných výsledků 2,4 miliardy korun. Franšízové lékárny Pilulka, které nespadají do statutárních výkazů skupiny, pak utržily 1,2 mld. Kč. Celkem tedy v Pilulce zákazníci utratili rekordních 3,6 miliardy korun bez DPH. 

Nejvíce se dařilo online prodeji, který zaznamenal 50% meziroční růst. Za rok 2021 Pilulka odbavila přes 1,4 milionu online objednávek (tj. každých 22 sekund po celý rok) a téměř 750 tisíc unikátních online zákazníků. 

Zákaznická podpora vyřídila 250 tisíc online dotazů. Pilulka lékárny v České republice vydaly přes 1,8 milionu receptů. 


Veškeré uvedené údaje jsou předběžného charakteru, finanční informace se nezakládají na auditovaných datech. 

https://www.pilulka.cz/pro-media

Pilulka Lékárny a.s. je technologická firma, která od roku 2013 působí na českém, slovenském a rumunském trhu. Společnost založili bratři Kasové, kteří jsou považováni za jedny se zakladatelů tuzemské e-commerce scény. Pilulka je nejen provozovatel sítě kamenných lékáren a největší zásilkové lékárny v ČR Pilulka.cz, ale zejména technologická firma operující na trhu zdravotnictví a všeho týkajícího se péče o zdraví. Nad těmito zákaznickými potřebami staví Pilulka platformu, která propojuje výrobce, distributory, služby, logistiku a veškeré informace, které se kolem tohoto oboru točí. Cílem Pilulky je být lídrem v oboru a určovat nové trendy lékárenství 21. století.