Je v pořádku chlubit se úspěšnou dietou? Nebojte se – vaši blízcí se nechají rádi inspirovat

Praha 10. ledna 2022 – Jedním z nejdůležitějších faktorů pro výběr diety jsou zkušenosti lidí, které důvěrně známe. Podle průzkumu veřejného mínění, které si nechala zpracovat poradenská centra Victus, je tento faktor srovnatelný s cenou dietních programů. 

Pouhých 18 % lidí nepovažuje tento faktor za důležitý. Zbylých 82 % lidí ho bere jako jeden z klíčových. Vyplývá to z reprezentativního průzkumu veřejného mínění, kterého se zúčastnilo tisíc respondentů, kteří mají zkušenosti s dietami. Zajímavé je, že to muži a ženy vnímají velmi podobně. Zároveň platí, že čím jsou lidé mladší, tím je tento faktor důležitější. Výsledky průzkumu ukazuje následující graf:  

„Může nám to přijít až poněkud žinantní, když se chlubíme úspěšnou dietou. Ale pro naše blízké a lidi, kteří nás důvěrně znají, to může být motivace a rozhodující faktor k zahájení diety, případně výběru správného dietního programu. Pokud máte výsledky, nebojte se podělit se svými zkušenostmi i radostí z úspěchu,“ říká Martin Cvrkal, vedoucí terapeut center Victus. 

Centry Victus prošly za více než deset let jejich existence tisíce lidí. Velká část se jich rekrutuje právě na základě doporučení klientů, kteří dietním programem úspěšně prošli. Jelikož však kapacita center není neomezená, Victus nabízí univerzální dietní program přímo na webových stránkách.