Nájemní bydlení v AFI City má za sebou další milník: hotovu hrubou stavbu u prvního apartmánového domu

Společnost AFI Europe dokončila hrubou stavbu apartmánového domu v nově budované čtvrti AFI City v Praze 9 – Vysočanech. Na městském brownfieldu poblíž stanice metra Kolbenova dohromady vzniká 640 apartmánů určených výhradně pro nájemní bydlení, a to ve dvou samostatných domech, jejichž součástí budou také komerční prostory určené pro obchody, služby a provoz restaurace. Realizace prvního z nich s 313 jednotkami v dispozicích od 1+kk do 4+kk se právě přehoupla k dokončovacím pracím a úspěšně směřuje ke kolaudaci ve 4. čtvrtletí letošního roku.

„Stavba probíhá podle plánu – dokonce ještě rychleji, než jsme očekávali. Předpokládáme tak, že nové nájemce přivítá první apartmánový dům v AFIHOME Kolbenova již v závěru roku. Lidé se mohou těšit na bydlení za přijatelné ceny a s veškerým komfortem. Údržbu a opravy u nás zajistí správce, chybět nebude recepce s nepřetržitou ostrahou, soukromé parkoviště či doplňkové obchody a služby. Část apartmánů bude navíc zařízena nábytkem a spotřebiči na míru, což může i těm nejnáročnějším klientům ušetřit jakékoliv starosti spojené se stěhováním,“ komentuje Elena Pisotchi, obchodní a marketingová manažerka AFI Europe. 

Developer klade u všech svých projektů důraz na zakomponování zelených ploch do veřejného prostoru. Tento princip se aktuálně promítá do podoby parkového nádvoří v částečně otevřeném vnitrobloku (apartmánový dům svým tvarem připomíná písmeno „U“), na který pozvolna naváže již dokončený rozsáhlý park. Většina jednotek, které disponují vlastním balkonem, lodžií anebo předzahrádkou, tak bude mít výhled do zeleně.

Nově vznikající čtvrť AFI City leží na území bývalého průmyslového areálu ČKD Slévárny a Moury. Lokalita se může pochlubit výbornou dopravní dostupností s dojezdovou vzdáleností do centra kratší než 15 minut, a to jak prostředky MHD, tak automobilem díky napojení na Pražský okruh. 

www.AFIHOME.cz

AFI EUROPE Czech Republic je předním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí. V České republice společnost působí od roku 1997, kde dokončila celou řadu úspěšných projektů: nákupní centra Palác Flora a AFI Palác Pardubice, rezidenční komplexy Korunní Dvůr, Tulipa Rokytka, Tulipa Modřanská rokle a Tulipa City nebo logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských nemovitostí dosud realizovala tři fáze administrativního centra Classic 7 Business Park, AFI Karlín, AFI Vokovice a AFI City 1. V procesu výstavby je rozsáhlé portfolio nájemních bytů, které vyrostou v projektech Tulipa Karlín v Praze 8, Tulipa Třebešín v Praze 3 a v multifunkčním areálu AFI City na městském brownfieldu v Praze 9 u stanice metra Kolbenova. V dubnu 2021 společnost rozšířila své dosavadní portfolio o akvizici administrativního komplexu Avenir Business Park v Nových Butovicích.