Eurosport představil novinky pro Australian Open: tým expertů doplní Alizé Limová. Vlastní pořad dostane i světová osmička Casper Ruud

  • Alizé Limová doplní zpravodajský tým Eurosportu z Australian Open a zařadí se po bok tenisových expertů vedle Matse Wilandera, Barbary Schettové, Johna McEnroea a Jo Kontaové.
  • Fanoušci budou mít prostřednictvím online platforem Eurosportu a Discovery exkluzivní přístup ke světové osmičce Casperu Ruudovi.
  • Discovery odvysílá 250 hodin živé akce Australian Open napříč všemi platformami.
  • Discovery v září 2021 podepsalo novou smlouvu s Tennis Australia, která mu zaručuje vysílací práva k Australian Open na dobu dalších 10 let.

Discovery a Eurosport nabídnou jedno z nejvíce očekávaných Australian Open v historii. Do Melbourne se letos sjede nová generace hvězdných hráčů, kteří se hodlají postavit ostříleným tenisovým legendám. Dokáže Rafael Nadal vyhrát svůj 21. grandslam? Naváže Daniil Medveděv na své legendární vítězství z New Yorku? Dokáže Britka Emma Raducanuová zopakovat svůj úspěch ze zářijového US Open? Nebo nás všechny překvapí domácí favoritka Ash Bartyová, která chce získat svůj třetí grandslamový titul?  

Nové tváře i zkušení harcovníci 

O dění přímo v Melbourne budou mezi 17. a 30. lednem 2022 opět informovat Barbara Schettová a Mischa Zverev. V čele pravidelného zpravodajství se k nim ale připojí i zcela nová tvář – Alizé Limová, tenistka, která je považována za jednu z nejzářnějších hvězd současnosti. Prostřednictvím interaktivního studia Eurosport Cube bude po celou dobu přispívat expertními komentáři z Londýna. Zde se k ní připojí i stálice Eurosportu – sedminásobný grandslamový šampion Mats Wilander a v prvním týdnu trojnásobná grandslamová semifinalistka Johanna Kontaová, kterou ve druhé polovině Australian Open vystřídá bývalá světová čtyřka Tim Henman. Nová posila týmu expertů bude během vstupů zpovídat nejlepší mužské a ženské hráče na turnaji, a to za využití přelomových funkcionalit studia Eurosport Cube.

Vysílání Eurosportu doplní dvě na slovo vzaté tenisové legendy. Chris Evert a John McEnroe mají dohromady na kontě neskutečných 25 grandslamových titulů. Oba bývalí hráči přitom nedávno s Discovery uzavřeli nové smlouvy, které předpokládají jejich zapojení do všech tenisových eventů roku 2022. Australian Open je pro letošek první příležitostí, kdy se s nimi mohou fanoušci na obrazovkách setkat. 

Tradiční přehlídka tenisových legend bude vysílání Eurosportu dominovat celých čtrnáct dní. Během nich nabídnou své odborné znalosti milionům fanoušků po celé Evropě v exkluzivních formátech uzpůsobených lokálním trhům. Boris Becker (Matchball Becker v Německu), Justine Heninová (ESP Tennis Club ve Francii), Alex Corretja (La Casa del Tenis ve Španělsku) a Roberta Vinci (v Itálii) budou mít každý na povel vlastní lineární i digitální pořady, což ovšem neznamená, že se nepřipojí ke svým kolegům v rámci globálního zpravodajství.

Další hvězda, která se spojila s Discovery

Výrazným členem nové generace tenisových hvězd je i Casper Ruud z Norska. Ten bude v průběhu sezóny 2022 a 2023 také součástí vysílání Eurosportu. Současná světová osmička má v pouhých 23 letech na kontě už šest kariérních titulů. Eurosport poskytne tenisovým fanouškům exkluzivní rozhovor s touto stoupající hvězdou, včetně zcela nového pořadu Player’s Voice na Eurosport.com. Originální obsah dá divákům jedinečnou příležitost z bezprostřední blízkosti sledovat turbulentní kariéru jedné z největších nadějí aktuální ATP Tour. 

„Eurosport je zárukou autentické tenisové akce. Kromě toho ale nenechává stranou ani zákulisní příběhy hráčů. Jsem rád, že toho můžu být součástí. I přes všechny výzvy, které s sebou kariéra profesionálního tenisty přináší, mám obrovské štěstí, že mohu dělat něco, co miluji. Spolupráce s Eurosportem mi umožní pravidelně komunikovat s fanoušky po celé Evropě. Chci jim dát vhled do toho, jak přemýšlím, a podělit se s nimi o vzestupy i pády, které zažívám. Samozřejmě doufám, že těch vzestupů bude více než pádů!“ směje se Casper Ruud, který se na loňském Australian Open dostal do čtvrtého kola. 

Nepřetržitá akce z kurtů i nové online formáty 

Eurosport a Discovery celkem odvysílají 250 hodin živých přenosů z kurtů v Rod Laver Areně, Margaret Court Areně i John Cain Areně. Všechny zápasy budou dostupné i prostřednictvím online aplikace Eurosport Player. V televizi je pak bude možné sledovat na kanálech Eurosport 1 a Eurosport 2. Je možné, že další Emmu Raducanuovou odhalí už kvalifikační turnaje před ostrým startem zápasu? I to si bude možné ověřit na výše zmíněných kanálech. 

Australian Open má být v roce 2022 opravdu pokryto všemi dostupnými prostředky. Oficiální web Eurosport.com nabídne ukázky z vysílání, živé blogy expertů i kontinuální zpravodajství, taktéž doplněné o názory tenisových odborníků Eurosportu. Na discovery+* a Eurosport Player zas bude možné sledovat bonusové pořady z Eurosport Cube. Mozaiku doplní nové formáty, například My Social Network a Legends Voice.  V prvním budou hráči odpovídat na dotazy fanoušků prostřednictvím sociálních sítí a ve druhém stanice nabídne exkluzivní komentáře a pohledy tenisových legend ke stavu současného herního světa. 

Australian Open 2022 je prvním v rámci nového desetiletého partnerství mezi Discovery a Tennis Australia. Dohoda, která byla oznámena v září loňského roku, zahrnuje všechna lineární a digitální práva k turnaji. Staví tak na tradičním partnerství Eurosportu s australskou organizací, které započalo už v roce 1995. Smlouva o vysílacích právech se nevztahuje pouze na jeden ze čtyř světových grandslamů; mimo něj zahrnuje i exkluzivní práva k turnaji Adelaide International a ATP Cup. 

„První grandslam sezóny je vždycky událost. Navíc se očekává, že se rok 2022 ponese v duchu střídání stráží. Můžeme se těšit na nové hrdiny a na nové šampiony. K tomu bezpochyby budou mít ale co říct i současní matadoři, kteří se titulů jen tak nevzdají. Chceme být u každého klíčového momentu – žádný příběh nebude opomenut, zachytíme každý úder,“ slibuje Scott Young, seniorní viceprezident Discovery pro obsah a produkci

Vyjádřil nadšení i nad novinkami, které si letos stanice z portfolia Discovery pro fanoušky připravily. „Tímto bych chtěl v týmu Australian Open přivítat Alizé Limovou. Věřím, že dodá našemu vysílání neotřelý a dynamický aspekt. Stejně tak jsem rád, že jsme letos mohli operovat intenzivněji přímo na místě, mezi fanoušky v Melbourne Parku. Za to patří velké díky hlavně Barbaře Schettové a Mischovi Zverevovi. Nezbývá než doufat, že si fanoušci naše vysílání napříč všemi platformami užijí tak jako nikdy předtím,“ dodává. 

Loňský Australian Open zaznamenal rekordní sledovanost streamovací služby Eurosport Player. Počet spuštěných streamů během něj narostl o 36 % oproti roku 2020. O 84 % se zvýšil i počet zhlédnutých minut. Celkově se zvýšily i počty návštěvníků digitálních platforem, a to o 61 %. Tento trend potvrzují data ze Spojeného království (+244 % oproti 2020), Itálie (+90 %), Německa (+53 %) i Španělska (+25 %). 

Tenisový deník Discovery Eurosport, leden 2022:     

  • ATP Cup**, Sydney, Austrálie – 1. – 9. ledna 2022
  • Adelaide International – 6. – 16. ledna 2022
  • Kvalifikační turnaj Australian Open – 14. – 17. ledna 2022
  • Australian Open, Melbourne, Austrálie – 17. – 30. ledna 2022

* discovery+ je dostupné v Dánsku, Finsku, Itálii, Nizozemí, Norsku, Švédsku, Španělsku a Velké Británii.

** ATP Cup bude možné sledovat ve Finsku, Norsku, Švédsku, na Islandu, v Rumunsku, Maďarsku, na Slovensku, v České republice a na indickém subkontinentu.

O Eurosportu
Eurosport je evropská jednička ve sportovním vysílání, která spojuje fanoušky a sportovce během největších sportovních událostí. Eurosport je Domovem olympijských her v Evropě a přinesl olympijské hry v Pchjongčchangu 2018 rekordnímu počtu diváků. Eurosport je domovem cyklistiky, tenisových grandslamů
a zimních sportů. Eurosport 1 a Eurosport 2 mají 246 milionů kumulativních předplatitelů 
v 75 zemích v Evropě, Asii, Africe a na Blízkém východě. Eurosport.com je jedničkou na poli on-line sportovních portálů s průměrem 30 milionů unikátních uživatelů měsíčně a společně s Eurosport app (dostupné iOS
a Android) jediný způsob, jak sledovat Eurosport kdykoli online na mobilních zařízeních. Eurosport Events
se specializuje na management a podporu mezinárodních sportovních akcí. Více informací na corporate.eurosport.com.