Sberbank zvyšuje úroky termínovaného vkladu na 3,25 procenta ročně, nově zavádí půlroční termínovaný vklad

Praha 12. 1. 2022 Sberbank od 17. ledna zvyšuje úroky ročního termínovaného vkladu o 0,55 procentních bodů na 3,25 procenta ročně. Nově zavádí půlroční termínovaný vklad s úrokovou sazbou 3,1 procenta ročně. Vychází tak vstříc klientům a opětovně zvedá úroky spořicích produktů. Jedná se o jednu z nejlepších nabídek na trhu s možností uložit až 10 milionů korun. 

„Sberbank se rozhodla klientům zvýšit oblíbený roční termínovaný vklad o dalších 0,55 procentního bodu, získají tak u nás sazbu 3,25 procenta ročně, která patří k nejlepším na trhu. Rozhodli jsme se vyjít klientům maximálně vstříc a připravili jsme nově i půlroční termínovaný vklad se sazbou 3,1 procenta ročně. Chceme tak potvrdit pozici banky, která dlouhodobě poskytuje jedno z nejvyšších úročení depozit na trhu,“ uvádí Martin Breyl, Head of Products & Campaigns, Sberbank CZ.

Zvýšení úrokové sazby korunových termínovaných vkladů se týká nejen individuálních klientů, ale též podnikatelů a malých firem s obratem do 25 mil. korun ročně, které mohou tuto formu spoření se vkladem až do 10 milionů využít též. Termínovaný vklad je možné zřídit jednoduše na kterékoliv pobočce Sberbank nebo prostřednictvím on-line bankovnictví. Minimální vklad je 30 000 korun. Založení a vedení termínovaného vkladu je bezplatné. Sberbank nabízí i výhodnou kombinaci spoření a investování, při investici alespoň 300 tisíc korun do podílových fondů, získá klient zvýhodněnou sazbu spoření 3,7 % ročně, a to pro vklady do 500 tisíc korun.

Termínovaný vklad v Kč6 měsíců1 rok2 roky3 roky
Nová roční úroková sazba od 17. 1. 20223,1 %3,25 %2,1 %2,2 %

Sberbank CZ, a.s. 

Sberbank CZ se svými finančními produkty a službami zaměřuje na retailové klienty, malé a střední firmy a velké společnosti. Její základní hodnotou je co nejvyšší spokojenost klientů. Zakládá si na férovém přístupu a vstřícných službách. V rámci firemního bankovnictví má Sberbank CZ vedle nabídky běžných bankovních produktů silnou pozici v oblasti devizových operací, strukturovaného a exportního financování. Na českém trhu působí Sberbank CZ od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni.