ROUVY zve na virtuální závod v Galerii Harfa – zájemce čeká vybraný úsek L’Etape Czech Republic by Tour de France

Praha, 13. ledna 2022 – Ani zimní měsíce nebrání díky moderním technologiím milovníkům cyklistiky v jejich koníčku. Již zítra se od 10 – 18 hod uskuteční v nákupním centru Galerie Harfa virtuální cyklistický závod L’Etape 2022 na světové mobilní platformě virtuálních tréninků ROUVY

Zájemci všech věkových kategorií si mohou v pátek vyzkoušet část trasy závodu L’Etape Czech Republic by Tour de France, registrovat se lze on-line zde. „Leden je pro naši platformu ROUVY díky množství závodů a akcí velmi perný měsíc, máme ale obrovskou radost z přízně fanoušků a uděláme vše proto, aby si své jízdy vychutnali na maximum. Pomyslnou třešničkou na dortu bude přímo na Harfě závod cyklistických hvězd v čele s profíky Jánem Svoradou, Jiřím Ježkem a Petrem Benčíkem. K on-line přenosu se pak připojí i Daniel Turek, vítěz loňské premiéry L’Etape Czech Republic – zájemci se tak mají opravdu na co těšit,” uvedl Petr Samek, CEO ROUVY.

Start virtuálního závodu s českými cyklistickými hvězdami je naplánovaný na 17:30, předcházet mu bude společná autogramiáda. Celým programem a zároveň přímým přenosem, který poběží na facebookových stránkách L’Etape Czech Republic a Rouvy, bude provázet Tomáš Jílek,“ uvádí Přemysl Novák, organizátor z pořádající agentury Petr Čech Sport. 

Pro mě osobně to bude velká premiéra. Upřímně moje kondice v tuto chvíli není na úrovni, abych si mohl dovolit závodit v nějakém dramatickém tempu. To by mě velmi pravděpodobně odrovnalo na pár dnů. Proto vše vezmu jako zkušenost,“ řekl Ján Svorada, vítěz tří etap Tour de France, včetně té nejslavnější výhry v Paříži pod Vítězným obloukem a přidává své vzpomínky na používání trenažéru: „Nic jiného než využívání trenažéru nám v našich klimatických podmínkách během zimních měsíců nezbývalo. Dříve nic jako virtuální prostředí, kde si člověk může vybrat konkrétní kopec ze závodů, neexistovalo. Bylo možné přidávat zátěž a simulovat kopce, takže jsem většinou sledoval filmy a sám si na stopkách hlídal intervaly. Teď je to samozřejmě atraktivnější a výrazně zajímavější aktivita.” 

Pro ty, kteří nemohou dorazit, je připraven i živý stream z akce na ROUVY Youtube Channel, další informace jsou k dispozici zde: Etape Facebook page. Fanoušci se na místě mohou těšit i na zajímavou sportovní výzvu – v rámci celodenní akce ‘Beat the Best’ si každý může vyzkoušet virtuální jízdu na kole. S 900metrovým sprintovým úsekem se tři nejrychlejší mohou těšit i na skvělé cyklistické ceny. 

Trenažery budou všem zájemcům k dispozici již od 10:00.

_____________________________________________________________________________

Program akce 14. 1. 2022:

10.00 Začátek aktivity Beat the Best – vyzkoušej si virtual cycling na vlastní kůži a vyhraj cyklistické ceny! 

16.30 Začátek akce v Galerii Harfa

17.00 Autogramiáda

17.15 Začátek živého přenosu

17.30 Start virtuálního závodu

18.05 Konec virtuálního závodu

18.30 Ocenění zúčastněných + vyhlášení vítězů Beat the Best

18.45 Ukončení akce

Registrace na druhý ročník L’Etape Czech Republic by Tour de France, která se uskuteční v červnu 2022, byla spuštěna v září a aktuálně je přihlášeno přes 1500 zájemců. Více informací naleznou cyklisté na www.letape.cz.

L’Etape Czech Republic by Tour de France je celodenní cyklistický festival pro celou rodinu. Je také příležitostí stát se na jeden den, 11. června, Saganem, Froomem nebo Contadorem. Start a cíl je v Praze, trasy vedou po uzavřených silnicích Křivoklátska, Berounska a Českého krasu. V rámci trasy jsou k dispozici i vrchařské úseky a časovky. Více zde www.letapeczech.cz

ROUVY, které se v srpnu 2021 stalo součástí investorské skupiny Pale Fire Capital, aspiruje na světovou jedničku v žebříčku cyklo aplikací a stalo se jasnou volbou pro nejrealističtější indoor trénink. Díky síle rozšířené reality a 3D avatarům kol přináší světové cyklotrasy přímo až do pohodlí domova. Stovky cyklotras v rozšířené realitě, včetně skvostů jako Mont Ventoux, Stelvio a Cap de Formentor nebo téměř 10 000 skutečných tras pomůže sportovním nadšencům udržet svou fit kondici, motivaci i příležitost jezdit v týmu s přáteli v jakékoli době a jakémkoliv počasí.