Banka otevřená kdykoliv a odkudkoliv. Digitální koncept Open od UniCredit startuje novou éru bankovnictví

Praha, 19. ledna 2022 – Soustředit se pouze na své finanční potřeby a s nimi spojené bankovní produkty a neřešit, kde si je mohu sjednat. Taková je zákaznická zkušenost, která dává na první místo klienta a jeho potřeby. Přináší ji nový digitální koncept Open od UniCredit Bank. Tři klíčové retailové produkty – běžný účet, spotřebitelský úvěr a hypotéku – UniCredit Bank umožňuje zakládat a spravovat jednoduše, rychle, efektivně a bezpapírově. Digitalizace a zákaznická zkušenost patří mezi strategické pilíře UniCredit Bank, na nichž banka staví svůj dlouhodobý úspěch s cílem být jedním z digitálních lídrů v regionu střední Evropy. 

Digitalizace mění pohled klientů na bankovnictví a výrazně přetváří zákaznickou zkušenost.  „Naši zákazníci jsou otevřeni možnostem, které digitalizace přináší. Chceme rozšířit naši klientskou základnu a využít k tomu právě onu novou integrovanou digitální platformu, která umožňuje personalizovanou a jednoduchou interakci napříč všemi prodejními kanály, “ říká Gianfranco Bisagni, výkonný ředitel pro střední Evropu skupiny UniCredit.  „Po úspěšném zavedení v Česku a na Slovensku plánujeme postupně rozšířit daný koncept i na další trhy, kde naše skupina působí a poskytnout tak všem našim klientům ty nejlepší služby. Toto je však pouhý začátek našeho strategického plánu. I nadále totiž plánujeme v rámci skupiny UniCredit investovat do digitalizace, a to další 2,8 miliardy eur,“ dodává Gianfranco Bisagni

Nový digitální ekosystém vyvinul pilotně na českém a slovenském trhu specializovaný tým složený z produktových, procesních a IT útvarů ve spolupráci s právními a Compliance útvary napříč skupinou UniCredit.  

Banka otevřená kdykoliv a odkudkoliv

Koncept Open otevírá klientům nové možnosti bankovního světa. Přináší nové pojetí zákaznické zkušenosti a poskytne kompletní servis prostřednictvím různých zařízení či kanálů – digitálně a bezpapírově za pár minut na pobočce, online, prostřednictvím speciálního klientského centra či digitálně přes třetí strany.  Zároveň poskytne klientům služby rychle a pohodlně kdykoliv a odkudkoliv. Nová éra bankovnictví není závislá na otevíracích hodinách poboček a služby jsou tak k dispozici nepřetržitě. Klienti mohou například začít sjednávání účtu, spotřebitelského úvěru nebo hypotéky na pobočce a v celém procesu později pokračovat z pohodlí domova na mobilu.  

 „Snadné nastavení, optimalizace a samostatnost procesů i větší flexibilita produktů jsou klíčovými prvky digitalizace naší banky. Díky nim můžeme pružně reagovat na měnící se trh, přinášet kvalitnější zákaznickou zkušenost, vyšší návratnost investic a efektivně využívat zdroje. To nám dává jasnou konkurenční výhodu,“ komentuje digitalizaci klíčových retailových produktů Jakub Dusílek, generální ředitel UniCredit Bank 

„Ve skutečně vícekanálovém přístupu zaměřeném na zákaznickou zkušenost jsme jedním z lídrů na českém i slovenském trhu. Dáváme klientům možnost zvolit si takový kanál, který jim nejlépe vyhovuje, aby mohli řešit své finance kdykoliv potřebují. Díky tomu výrazně snižujeme dobu sjednání našich produktů opravdu na pouhých pár minut a zároveň můžeme věnovat více času našim klientům, kteří jsou pro nás vždy na prvním místě, “ vysvětluje hlavní přínosy projektu Marco Iannaccone, náměstek generální ředitele UniCredit Bank.

Více informací naleznete ve videu „Smart Bankig UCB“.

O skupině UniCredit

UniCredit je jednoduchou úspěšnou celoevropskou komerční bankou s plnohodnotným korporátním a investičním bankovnictvím, která přináší svou unikátní obchodní síť v západní, střední a východní Evropě své rozsáhlé klientské základně. UniCredit nabízí lokální i mezinárodní odbornost svým klientům prostřednictvím bezkonkurenčního přístupu k předním bankám na svých 13 hlavních trzích napříč svou evropskou bankovní sítí v Itálii, Německu, Rakousku, Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Maďarsku, Rumunsku, Rusku, Srbsku, Slovensku a Slovinsku. Ve spolupráci s mezinárodní sítí zastupitelských kanceláří a poboček obsluhuje UniCredit klienty i v dalších 15 zemích na celém světě.