Malajská královská investiční banka RIBK míří do Evropy. Služby bude poskytovat také v České republice

Praha, 2. února 2022 – Malajský královský investiční fond The Royal Invest Fund of Kelantan (RIFK) získal v Malajsii licenci na provoz královské investiční banky The Royal Investment Bank of Kelantant (RIBK). V České republice a státech EU bude působit přes licencovanou entitu na Slovensku. RIBK se chce věnovat především investicím v oblasti finančních technologií, nemovitostí, technologických parků a výrobě s důrazem na ekologii, obchodování s komoditami, dále vývoji softwarových a zdravotnických řešení.

Slovenskou entitou je investiční společnost RIB Slovakia (RIB SK). V těchto dnech probíhá finální fáze licenčních řízení pro regulovanou strukturu na Slovensku. Licence v sobě zahrnou činnost investiční společnosti či správu fondů, ale také například instituci elektronických peněz. Výše uvedené instituce působí v rámci prestižní investiční platformy The Royal Capital Club (RCC) a jsou napojeny na mezinárodní skupinu IC Group, která je pro královský fond předním investičním poradcem.

Klientela těchto investičních platforem se generuje z řad významných královských a investorských rodin či investičních celků podnikajících nejen v Malajsii, ale i na mezinárodním poli. Mezi nejvýznamnější zakladatele RIBK patří malajská královská rodina a král Muhammad V. Kelantanský. 

Filozofií královské rodiny jakožto hlavního investora je vize kladoucí důraz na nadčasovost, respekt k tradicím a udržitelnost hodnot. Na rozdíl od ostatních správců majetku pracujeme s dlouhodobým horizontem investování, jehož cílem je, aby děti, vnuci a pravnuci všech našich investorů měli spokojený, zdravý a aktivy podpořený život. Dosáhnout toho chceme pomocí diverzity a diverzifikace,“ říká projektový manažer odpovědný za rozvoj investičního bankovnictví a člen představenstva IC Group Petr Merežko. 

RIBK má v rámci královského fondu a poradenské sítě společnosti IC Group zastoupení ve více než patnácti zemích světa a v rámci skupiny společně spravují více než 50 miliard EUR. RIBK se chce věnovat především investicím v oblasti finančních technologií, nemovitostí, technologických parků a výrobě s důrazem na ekologii, obchodování s komoditami, vývoji softwarových a zdravotnických řešení.

Investiční aktivity RIB SK budou cílené na EU, v tuto chvíli především 
na slovenský a český trh,“ uvádí Petr Merežko a doplňuje: „RIB SK nabídne příležitost investovat diversifikovaně do sedmi odvětví přes své podílové fondy. V přípravě je licencování nových fondů, skrze které uvedeme v příštím roce další investiční projekty.“

RIB SK, na základě generačních zkušeností zakladatelů, akcentuje smysl pro tradice, je také otevřen inovacím a řešením s moderními investičními nástroji. V synergických efektech hledá konzervativní a bezpečnou strategii investování.