Nová TriChroma L9G s laserovou technologií posouvá hranice možného a přináší špičkový kinozážitek domů

Únor 2022 –Nejnovější špičková laserová TV Hisense TriChroma 100L9G a 120L9G pro nejnáročnější diváky právě míří na trh. Má ve své větší verzi zobrazovací panel s úhlopříčkou přes tři metry (120 palců). Využívá pokročilou projekční technologii na ultrakrátkou vzdálenost se třemi laserovými paprsky. V pokrytí barevného spektra dosahuje absolutně nejvyšší hodnoty (107 % BT2020) a v dané kategorii je špičkový i jas až 420 nitů. S podporou zvukové kinotechnologie Dolby Atmos a reproduktory o výkonu 40 W  se octnete přímo mezi hrdiny. A když budete sledovat díky chytrým funkcím a rychlému operačnímu systému VIDAA Smart OS sportovní přenosy nebo hrát streamované hry, pohyb bude tak rychlý a plynulý, jako byste byli na stadionu nebo v akci.

Tři laserové paprsky

Hisense právě uvádí novou generaci laserových televizorů s inovovanou obrazovou technologii TriChroma. Tato TV s ultrakrátkou projekční vzdáleností (30,3 cm) používá RGB architekturu s využitím tří laserových paprsků a překonává dosud známé hranice pro skutečně živé a jasné barvy. 

Barvy a jas lepší než v klasických TV i kině

Dokáže jako první pokrýt více než 90 % barevného spektra viditelného lidským okem a v současnosti představuje v kategorii velkých TV absolutně nejvyšší standard. Barevný gamut této TV převyšuje o 7 % nejnovější barevný standard pro televizní vysílání a o plných 50 % nejlepší kino. Dosahuje totiž hodnoty 107 % standardu BT2020 pro barevné TV vysílání, který je metou výrobců a dokonce 151 % standardu DCI-P3 pro filmové barvy. 

Oproti předcházejícím modelům je vyšší i jas, a to o plných 20 % – dosahuje hodnoty až 420 nitů a převyšuje jas i některých běžných televizorů. Světelný tok činí úctyhodných 3000 lumenů. 

Obří projekční plátno pro nevšední zážitky

Pozadu není ani velikost projekčního plátna. Začíná na 100 palcích, na trh přijde i verze s úhlopříčkou přes tři metry (120 palců). Velkorysý zobrazovací panel nabídne díky HDR skvělý obraz s věrným podáním barev, dokonalou hloubkou a vykreslenými detaily v tmavých i světlých částech obrazu současně, jak to znáte z kina – ale v pohodlí domova. Přitom není potřeba, aby byla v místnosti naprostá tma. Se širokým pozorovacím úhlem uvidíte navíc stejně dobře z jakéhokoliv místa. 

Šetrný k očím

Televizor vyniká nízkými emisemi modrého světla a navíc díky svému technologickému řešení nezáří do očí. Je proto šetrnější ke zraku i při sledování zblízka, kdy je zážitek ze sledování nejsilnější. 

Nová laserová TV TriChroma L9G využívá RGB architekturu a rychlý a výkonný chipset s moderní projekční technologii DLP® společnosti Texas Instruments. „Projekční systém X-Fusion™ generuje velmi úzký světelný paprsek s jasem až 420 nitů. Světelná vlna je naprosto čistá a na rozdíl od obyčejného projektoru bez rozptylu světla. Čeká vás tak skutečně nadstandardní obraz se širokou škálou přirozených, čistých a sytých barev bez přesvícení, s bohatými detaily a realistickým kontrastem.,“ říká Matej Hušták, produktový manažer Hisense pro ČR a SR. 

Plynulý obraz i v nejdynamičtějších okamžicích

Při sledování filmů, seriálů i sportovních klání se dočkáte i v těch nejrychlejších scénách obrazu beze šmouh a nepřesností. S dobou odezvy procesoru na mikrosekundě a technologií MEMC je totiž pohyb plynulejší –  dokonce i v porovnání s vrcholnou technologií OLED až 10x.

Kinozvuk pro silnější zážitky

Nová laserová TV podporuje zvukový standard Dolby Atmos používaný v kině, a tedy prostorové podání zvuku. Zvukový prožitek ještě vestavěné reproduktory s celkovým výkonem 40 W decentně ukryté v ovládací konzoli. Jakákoliv scéna, ať už drama, sport nebo akce, vás naprosto pohltí. 

Kompletní centrum zábavy 

Chytrá laserová TV TriChroma využívá vlastní inteligentní platformu VIDAA, která je intuitivní, rychlá a nabízí podporu pro řadu streamovaných služeb: například YouTube, Netflix a Amazon Prime, na ovladači najdete i tlačítko pro rychlý přístup k Facebook Watch. Umožňuje využívat velké množství předinstalovaných aplikací včetně českých nebo aplikaci uefa.tv pro fotbalové nadšence. Filmové fanoušky potěší FilmMaker Mode pro přehrávání filmů tak, jak je zamýšlel režisér.

TV má vestavěné rozhraní Bluetooth a rychlou dvoupásmovou Wi-Fi pro bezdrátové připojení. Samozřejmostí je ovládání a sdílení obsahu  prostřednictvím aplikace RemoteNow v telefonu či tabletu. TV získala certifikaci TÜV Rheinland za nízké emise modrého světla a ochranu soukromí.

Více informací: www.hisense.czglobal.hisense.com/   

O společnosti:

Skupina Hisense je předním celosvětově působícím výrobcem inovativního sortimentu technologických produktů, které výrazně zasahují do mnoha oborů spotřební elektroniky – konkrétně domácích spotřebičů, klimatizací, mobilních komunikačních zařízení nebo řešení pro infrastrukturu a zdravotnictví. Je čtvrtým největším výrobcem televizorů na světě. Skupina zaměstnává více než 80 000 pracovníků téměř po celé planetě. Tato společnost působí prostřednictvím 54 zámořských obchodních společností, 16 výzkumných center a 16 výrobních závodů ve více než 130 zemích. 

V roce 2018 se společnost Hisense International stala 100% strategickým vlastníkem světové skupiny Gorenje Group. Tato akvizice dále posílila pozici Hisense na evropských trzích a také přinesla řadu synergií ve vývoji a výrobě, provozní efektivitě a distribuci. 

V České republice je společnost Hisense zastoupena od roku 2015. Postavení si postupně buduje nejen v segmentu  televizorů s uhlopříčkou od 32″ až do 100″, vybavených patentovanou technologii ULED a všemi typy tunerů, ale i chladniček, praček a klimatizací. 

Hisense je oficiálním partnerem největšího fotbalového svátku – Mistrovství světa ve fotbale, které se uskuteční v Kataru v letošním roce. Je také oficiálním partnerem prestižního prvoligového fotbalového klubu Paris Saint-Germain.