NVIDIA Reflex v novém žánru. GeForce NOW zlepšuje podporu Discordu a přidává nové hry

Bohatý výčet novinek z tohoto týdne uzavírají aktualizace klienta pro GeForce NOW a rozšíření podpory funkce NVIDIA Reflex pro snížení latence.

NVIDIA Reflex v novém žánru

Poté, co byla podpora NVIDIA Reflex přidána do 8 z 10 nejoblíbenějších stříleček z pohledu první osoby, rozšířila se podpora technologie i mimo tento žánr. Objevila se například v plošinovce F.I.S.T a akční adventuře God of War.

Tento měsíc se technologie Reflex podívala i do závodních her, protože i zde záleží na přesnosti a milisekundách, co nejnižší latenci systému. Konkrétně jde o titul iRacing, po celém světě oblíbený online závodní simulátor.  Zapnutím funkce NVIDIA Reflex v něm lze snížit latenci systému až o 20 %.

“Při navrhování opravdového závodního vozu vynakládáme značné prostředky na správnou reakci systémů řízení, brzd i plynu na povely řidiče,” řekl Chris Gilligan, CIO pro soutěže a inženýrství v Joe Gibbs Racing. “Pro naše esportovní týmy soutěžící v iRacing platí totéž. Ale namísto konstrukce systémů ve fyzických vozech musíme zajistit, aby se vstupy řidiče dostávaly do simulačního enginu s minimálním zpožděním.  Minimalizace tohoto zpoždění mezi řídicími systémy, enginem a zobrazením na monitoru je klíčová nejen pro zajištění pocitu realističnosti. Umožňuje také řidičům zdokonalovat své dovednosti potřebné k ovládání vozu ve virtuálním prostředí.”

“Technologie v oblasti simulovaných závodů se neustále vyvíjejí. Zejména proto, že zvyšují naše schopnosti být za volantem simulátoru přesnější,” řekl Nick Ottinger, jezdec esportové stáje William Byron Racing a šampion eNASCAR Coca-Cola iRacing Series 2020. “Je to nutnost, abychom podávali co nejlepší výkony. A technologie NVIDIA Reflex je posune na další úroveň. Už se nemůžu dočkat, až si vyzkouším, co mi nabídne.”

Rychlejší reakce v SUPER populárním battle royale

Dalším podporovaným titulem je battle royale SUPER PEOPLE od Wonder Games. Hra se aktuálně nachází v beta verzi a původně byla k dispozici jen po omezenou dobu.  Obrovský zájem stovek tisíc hráčů ale vývojáře přesvědčil, aby beta SUPER PEOPLE zůstala online. Aktualizace a nový obsah přibývají každý týden a s nejnovější aktualizací hra dostává také podporu NVIDIA Reflex a NVIDIA DLSS. Hra k tomu již od spuštění nabízí díky ray tracingu a majitelé GeForce RTX si ji tak budou moci užít opravdu naplno.

S využitím technologie NVIDIA Reflex mohou hráči SUPER PEOPLE snížit latenci systému až o 50 %, což jim zajistí větší konkurenceschopnost.

Další novinky spojené s technologií NVIDIA Reflex:

  • Shadow Warrior 3 vychází 1. března s podporou NVIDIA Reflex.
  • Tento měsíc byl uveden na trh nový monitor kompatibilní s technologií Reflex: Lenovo Legion Y25g-30 (24,5″ 360Hz 1080p).
  • Nejnovější aktualizace bezplatné aplikace GeForce Experience přináší automatickou konfiguraci funkce NVIDIA Reflex Analyzer. Měření latence je tak možné provést jedním kliknutím. Podívejte se na demonstrační video a více informací nabízí článek na GeForce.com.
  • Vyhlášena byla také soutěž System Latency Challenge. Výsledky najdete v tomto článku na GeForce.com.

GeForce NOW Thursday s lepší podporou Discordu

Aktuální GFN Thursday přináší přináší aktualizaci klienta GeForce NOW i nové hry v knihovně. Nejnovější verze aplikace pro PC a Mac, 2.0.38, přináší možnost využít službu Discord pro přihlášení nebo vytvoření účtu v GeForce NOW. Nová verze také vylepšuje podporu funkce Discord Rich Presence, která zobrazuje právě hraný titul v online statusu na Discordu.

Oslavy druhého výročí GeForce NOW pokračují odměnou určenou pro fanoušky World of Warships. Odměna, kterou lze získat prostřednictvím obchodu Epic Games Store, rozšíří flotilu o dvě nové lodě: Charleston nebo Dreadnought.

Blog se tento týden detailněji zaměří na členství v GeForce NOW RTX 3080, které přináší ultra nízkou latenci často srovnatelnou s lokálním hraním, a kromě toho také vyšší rozlišení a streamování s rychlostí až 120 snímků za sekundu na PC, Macu a vybraných zařízeních s OS Android.

Tento týden se také ke knihovně GeForce NOW připojí osm nových titulů:

  • SpellMaster: The Saga (novinka na Steam)
  • Ashes of the Singularity: Escalation (Steam)
  • Citadel: Forged With Fire (Steam)
  • Galactic Civilizations III (Steam)
  • Haven (Steam)
  • People Playground (Steam)
  • Train Valley 2 (Steam)
  • Valley (Steam)

Doporučené odkazy: 

Blog o NVIDIA Reflex na GeForce.com:

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/february-2022-reflex-game-hardware-updates
Blog o aktuálním GFN Thursday:
https://blogs.nvidia.com/blog/2022/02/17/geforce-now-thursday-february-17/

Reflex v iRacing – video:

Reflex v SUPER PEOPLE – video:

NVIDIA Reflex Analyzer s automatickou konfigurací:

System Latency Challenge – výsledky: