Zaměstnanci SOS dětských vesniček zdarma využívají školení kybernetické bezpečnosti

Praha 22. února 2022 – Společnost AEC poskytla SOS vesničkám bezplatnou licenci na e-learningové kurzy pořádané v rámci své Security Academy. Zaměstnanci neziskové organizace pomáhající ohroženým dětem mohou v průběhu tří let zdarma využít až jedenáct různých školicích platforem a absolvovat je pod vedením špičkových expertů na kybernetickou bezpečnost.

Nabídka AEC Security Academy je určena pro více než stovku zaměstnanců nejstarší tuzemské organizace pečující o ohrožené děti, kteří mohou absolvovat až 11 vzdělávacích kurzů během následujících tří let. Služeb AEC nejčastěji využívají firmy, instituce, ale i nadnárodní organizace, které chtějí mít jistotu, že udělaly maximum pro zabezpečení svých IT systémů a zařízení a pro poučení svých zaměstnanců o hrozbách v kyberprostoru.

„SOS vesničky jsou organizace, která pracuje s velkým množstvím citlivých osobních údajů. A zároveň platí, že děti patří z hlediska IT bezpečnosti k těm nejrizikovějším a nejzranitelnějším skupinám,“ upozorňuje Jozef Jadroň, produktový manažer e-learningu společnosti AEC, a dodává: „I přesto, že SOS vesničky se soustředí na zcela jinou oblast, je evidentní, že kybernetickou bezpečnost berou vážně. A i proto se jim AEC rozhodla být v této věci oporou a partnerem.“

Kurzy AEC se zaměřují na řešení bezpečnosti mobilních zařízení, na problematiku hesel, na správu sociálních sítí, bezpečný e-mail nebo na správné reakce lidí v případě phishingových a dalších útoků. Každé školení je přitom koncipováno záměrně tak, aby jeho absolvent měl motivaci podělit se o získané informace se svým okolím. Aby díky jedinému školení co nejvíce lidí porozumělo tomu, čím a proč jsou právě tyto znalosti a postupy důležité.

Původním záměrem SOS vesniček bylo zakoupit si licenci na vybrané školení Security Academy. AEC však zareagovalo tak, že neziskové organizaci nabídlo všechny své kurzy zdarma s tím, že zájemcům jsou k dispozici počínaje lednem 2022. „Nabídka, jako je ta pro SOS vesničky, patří ke kultuře AEC. Je to vyjádření našich hodnot, způsob, kterým se snažíme přispět společnosti tím, co umíme nejlépe,“ konstatuje Igor Čech, marketingový manažer společnosti AEC.

AEC Security Academy běžně nabízí svá školení v českém, slovenském a anglickém jazyce zákazníkům na klíč. Systém e-learningových kurzů je podřízený tomu, aby byl vždy aktuální, co nejdostupnější a zároveň maximálně efektivní. Veškeré materiály, včetně příslušné infografiky, jsou připravované v souladu s prostředím dané společnosti, a dokonce i následné testování a ověřování znalostí účastníků kurzu poskytuje AEC jako službu na míru.

O společnosti AEC

AEC patří již od svého založení v roce 1991 k předním poskytovatelům služeb v oblasti kybernetické bezpečnosti. Kvalita nabízených řešení se opírá o dlouholetou praxi v oblasti informační technologií a ověřené standardy, včetně legislativy EU. AEC pomáhá svým klientům řešit ty nejnáročnější bezpečnostní výzvy dneška a zorientovat se v nových produktech a technologiích. Společnost, mezi jejíž zákazníky patří finanční instituce, podniky z oblasti telekomunikací, utilit, ale i instituce veřejné správy, maximalizuje efektivitu svých opatření tím, že dokáže unikátním způsobem kombinovat přístupy a odbornosti etických hackerů, technologických inženýrů, konzultantů i zkušených auditorů. Vedle toho rovněž disponuje týmy pro specifický servis, jako je forenzní analýza, brandprotection, CSIRT a další, jejichž dostupnost je v České republice stále minimální. Od roku 2019 je AEC členem Aricoma Group, největšího ICT holdingu v regionu Česko-Slovensko. Členové Aricoma Group poskytují komplexní ICT služby pro firemní sféru a coby součást investiční skupiny KKCG jsou základem pro evropskou expanzi ICT aktivit této skupiny. Více se dozvíte na www.aec.cz