O2 přichází s novými tarify pro optický internet. Za 299 Kč nabídnou symetrické rychlosti, zákazníci na ně mohou přejít zdarma

24.2.2022

  • Až 1000 Mb/s za 299 korun měsíčně
  • Vysoká stabilita díky kvalitní páteřní síti a její dostatečné kapacitě
  • Do dvou let plánuje O2 dostupnost optiky navýšit na 500 tisíc českých domácností

Operátor O2 představil nové tarifní portfolio pro svůj optický internet. Dostupný je již nyní pro 120 tisíc českých domácností, do konce roku 2024 plánuje O2 počet optických přípojek navýšit na půl milionu. “Uplynulé dva pandemické roky jasně ukázaly, že bez stabilního internetu se dnes prakticky neobejdeme,” říká Richard Siebenstich, ředitel Komerční divize v O2. Lidé podle něj spotřebovávají stále více dat, a to nejen ve večerních a nočních hodinách, jak tomu bylo dříve, ale v průběhu celého dne. Vyšší datová spotřeba přitom souvisí nejen se zábavou a streamováním videí. Vysoké nároky kladou uživatelé kvůli práci z domova i distanční výuce také na upload. “Právě proto přicházíme s novými symetrickými tarify na optických přípojkách, které bezezbytku pokryjí nároky moderních domácností na mnoho let dopředu,” dodává Siebenstich.

.

Tři atraktivní tarify s cenovým zvýhodněním

O2 nabídne zákazníkům tři základní tarify, všechny za akční cenu 299 korun měsíčně na prvních 6 měsíců. Poté začne operátor účtovat běžnou cenu podle ceníku. Zákazníci si přitom mohou zvolit, jakou rychlost internetu skutečně potřebují. Nemusí hned využít jeho plný potenciál, ale v budoucnu již nebudou nuceni měnit typ připojení, pokud vzrostou jejich nároky na výkon sítě.

.

Snadný přechod na optiku

Přechod na nový typ připojení je velmi jednoduchý. Stačí si na webu www.zrychlujeme.cz ověřit, zda je na dané adrese optický internet dostupný, a zanechat na sebe kontakt. Po zpětném ověření operátorem si se zákazníkem domluví návštěvu technik, který zajistí pohodlnou instalaci. Většinou se nejedná o žádné náročné stavební úpravy. Technik se zákazníkem na místě zkonzultuje, jak dostat optický kabel od rozvodné sítě, která se zpravidla nachází v chodbě či suterénu domu, až do bytu . “Optický kabel je velmi slabý, stačí tedy drobný průraz do bytu o průměru menším, než je 1 cm,” vysvětluje Siebenstich. Kabel lze jednoduše skrýt například do podlahové lišty, nebo jej vést přímo v omítce. V bytě pak technik zřídí optickou zásuvku, ke které připojí modem, případně další zařízení, a internet zprovozní. ” Aby domácí síť fungovala, jak má, doporučujeme pořídit si výkonnější bezdrátový modem se standardem Wi-Fi 5 a vyšším. Nároky na takovou síť bez problémů splňuje například O2 Smart Box,” dodává Siebenstich.

Masivní výstavba nejen v Praze

Aktuálně probíhá masivní výstavba v mnoha pražských lokalitách. Optické přípojky jsou již nyní v metropoli dostupné pro 70 tisíc domácností. Do tří let by k nim přitom mělo získat přístup 45 % všech domácností. Kromě Prahy se dnes optika buduje i v řadě dalších měst a obcí . “Výstavba je přitom vázána nejen na vstřícnost a pochopení místních samospráv, ale i samotných majitelů objektů, družstev či společenství vlastníků, kteří často potřebu rychlého internetu nechápou a nevnímají připojení na optiku jako zhodnocení investice do dané nemovitosti,” konstatuje Siebenstich.

.

Výhody optické sítě od O2

Optickou přípojku má dnes již velké množství domácností. Mnohdy je však (zejména u alternativních poskytovatelů) na optice postavena jen tzv. poslední míle, ale páteřní síť funguje na mikrovlnných spojích. U O2 má zákazník jistotu, že právě páteřní síť má dostatečnou kapacitu a je natolik robustní, že internet bude stabilní a odolný vůči vnějším vlivům, a to včetně počasí.

Více na www.zrychlujeme.cz

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším operátorem na českém trhu. Hlasové, internetové a datové služby poskytuje zákazníkům od domácností přes malé a střední firmy až po velké korporace. O2 vždy nabízí ty nejmodernější technologie. V současnosti buduje síť páté generace (5G), kterou jako první spustilo v reálním prostředí. O2 je zároveň největším poskytovatelem internetu pro domácnosti a firmy, který nabízí na 99 % adres. Fixní připojení nejlépe funguje v kombinaci s modemem O2 Smart Box, který O2 vyvinulo ve vlastní režii. Se svou službou O2 TV je největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Pro své zákazníky O2 nakoupilo řadu exkluzivních sportovních práv a díky tomu nabízí nejatraktivnější sportovní obsah na českém trhu. Společnost patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services a ICT. Vzhledem k tomu, že se trendy v telekomunikačním odvětví významně mění, zaměřuje se O2 rovněž na vývoj a nabídku jiných než tradičních telekomunikačních služeb. K nim patří zejména finanční služby jako pojištění zařízení či cestovní pojištění v mobilu.