Aramark ČR jako iniciátor globální pomoci Ukrajině

Česká republika a její občané se ukazují jako jedni z nejaktivnějších v pomoci Ukrajině a tím strhávají k ochotě pomoci i další země. Přidávají se tak i nadnárodní společnosti, které vyslyšely naléhavé iniciativy svých českých zastoupení. Například stravovací společnost ARAMARK Česká republika zapojila do pomoci prostřednictvím organizace Člověk v tísni také své pobočky v Německu, Belgii, Lucembursku, Španělsku či Kanadě a přišla s uceleným balíkem pomoci jak přímo na Ukrajině a na hraničních přechodech, tak v zařízeních v České republice i svým zaměstnancům.

„Ačkoli společnost Aramark na Ukrajině svou činnost neprovozuje, to, co se tam děje, se nás silně dotýká. Vždyť jsou to naši zaměstnanci a přátelé. A protože to tak naštěstí vnímají i kolegové v zahraničí, nemuseli jsme nikomu dlouze vysvětlovat, proč teď a proč bychom do toho měli jít v co možná největším počtu. Pak už to jelo jak domino,“ přibližuje Vladimír Staněk, generální ředitel společnosti Aramark, a dodává: „Jsme součást korporace a ta má své jasné hodnoty a cíle. Jedním z nich je ‘Přispívat k většímu dobru‘ a rád vidím, že to nejsou jen slova z nástěnky v zasedačce, ale reálné činy, navíc provedené velmi rychle.“ 

Dosud společný příspěvek zastoupení společnosti Aramark mimo USA dosáhl téměř 150 000 EUR. Mateřská společnost v USA poskytla další významnou podporu prostřednictvím sbírky Amerického červeného kříže. Prezident společnosti vyzval osobním dopisem všech 250 000 zaměstnanců ve světě, aby se zapojili příspěvkem přes Mezinárodní červený kříž, UNICEF nebo právě přes Člověka v tísni.

Na hranicích: Mimo finanční podpory Aramark ve spolupráci se svým dodavatelem KMV BEV posílá 6 nákladních vozů se 100 paletami balených vod na ukrajinské hranice. Budou tam potřeba.

Pomoc nově příchozím v ČR: Aramark podniká ve stravování, a pochopitelně tak poskytne své kapacity municipalitám k zajištění stravování v objemu přes 3000 porcí denně pouze za surovinový náklad. Náklady na výrobu, logistiku, mzdy pokryje společně se svými klienty. 

Zaměstnanci: Aramark zřídil půlmilionový fond na podporu svých zaměstnanců, kteří pomáhají integrovat příchozí z Ukrajiny, a evakuované příbuzné ukrajinských zaměstnanců. 

Práce: V nejbližší době bude spuštěna kariérní stránka v ukrajinštině s nabídkou aktuálních volných pozic vhodných pro okamžitý nástup příchozích z válečné zóny a příspěvek na ubytování a související náklady.

O společnosti

Společnost Aramark, s.r.o. je na českém trhu 30 let (zal. 1992) a se svými více než 160 restauracemi, kde denně připraví na 140 000 jídel, je největším poskytovatelem stravovacích služeb v České republice. V roce 2021 Aramark převzal v ČR firemní restaurace provozované společností Sodexo a divizi facility managementu. Zaměřuje se především na firemní stravování (např. ŠKODA AUTO, Allianz, Toyota, Siemens, Continental, Foxconn atd.), ale stravovací služby zajišťuje i pro významné nemocnice nebo Armádu ČR. Poskytuje také komplexní cateringové a kavárenské služby. Ve stravovacích službách zaměstnává více než 2500 zaměstnanců. Aramark je držitelem ocenění Czech Superbrands Business Award 2021. 

www.aramark.cz