Shoptet: I v náročné době kupují muži pro své ženy květiny. V týdnu před MDŽ vzrostla online poptávka po rozvozu o 280 procent

Krátký přehled o tom, jak moc se zvýšil zájem o nákup květin online před MDŽ.  

Čeští muži na své ženy ani v aktuálně náročné době nezapomínají. I letos pro ně nakupují u příležitosti Mezinárodního dne žen drobné dárky, nejčastěji květiny. Řada z nich k tomu využívá online rozvozy. Za poslední týden před MDŽ vzrostla online poptávka po rozvozu květin o 280 procent. Vyplývá to z analýzy společnosti Shoptet, která největším tuzemským poskytovatelem e-shopové platformy.

U příležitosti Mezinárodního dne žen jsou Češi ve výběru dárků mnohem konzervativnější než v případě svátku svatého Valentýna. Mezi hlavní tahouny patří květiny, jejichž rozvoz si za poslední týden objednaly jednotky tisíc mužů. Poptávka tak překonala o 35 procent nákupy před svatým Valentýnem, kdy Češi letos nejvíce kupovali čokoládu.

„Zatímco oslavy Valentýna jsou často o nápaditých dárcích, v případě MDŽ Češi sázejí hlavně na květiny, ke kterým nejčastěji dokupují čokolády nebo přání. Průměrná cena jedné kytice včetně dopravy dosahuje zhruba 550 korun,” říká CEO společnosti Shoptet Samuel Huba.
Hezký den!