Zájem investorů o esport roste. Česká asociace esportu proto spouští nový inkubátor

Praha, 8. března 2022 – Česká asociace esportu dává šanci začínajícím podnikatelům získat pro své esportové plány potřebné zdroje. Na nové stránce může svůj projekt přihlásit každý. Ten bude následně prostřednictvím České asociace esportu nabídnut relevantním investorům. Možnost přihlásit se není časově omezená. Tento inkubátor má dlouhodobě fungovat jako komunikační linka právě mezi investory a podnikateli.  

Česká asociace esportu si dlouhodobě klade za cíl zvyšovat profesionalizaci v oblasti elektronických sportů, a zároveň se zaměřuje i na osvětu a jeho propagaci. Dalším nástrojem, který má v této snaze pomoci, je nový inkubátor. V něm může kdokoliv přihlásit svůj projekt zaměřený na esport. 

„Není žádným tajemstvím, že esport zažívá obrovský nárůst popularity. Proto je lákadlem pro investory a zejména fondy, které nás stále častěji oslovují se zájmem o vstup do tohoto segmentu. Často ale nevědí, jak mohou své peníze efektivně vložit. Proto jsme se rozhodli, že dáme šanci podnikatelům najít vhodného partnera. Věříme, že můžeme pomoci mnoha českým firmám, které mají skvělý nápad, ale chybí jim správná podpora, ať už finanční či ve formě know-how,“ vysvětluje Lukáš Pleskot, předseda České asociace esportu.   

Cílem inkubátoru není garantovat výši investic za konkrétní období, ale vytvořit stabilní místo, kde se budou dlouhodobě propojovat podnikatelé, kteří chtějí posunout svůj business a vytěžit jeho potenciál.  

Odkaz na inkubátor: https://www.esport.cz/nastartujte-sve-podnikani-v-esportu 

O České asociaci esportu

Cílem České asociace esportu (ČAE) je zastupování zájmů českého esportu vůči veřejným institucím, médiím, sportovním organizacím, mezinárodním asociacím. Mezi důležité činnosti patří: osvětová činnost v oblasti esportu a jeho propagace, profesionalizace a nastavování standardů a organizace a řízení domácích soutěží. ČAE je členem Mezinárodní esportové federace, Globální esportové federace a zakládající člen Evropské esportové federace.