Česká spořitelna s pomocí Pure Storage šetří tisíce admin hodin ročně, snižuje spotřebu energie o 20 procent a zajišťuje rychlou obnovu

Banka s nejdelší tradicí na českém trhu zvolila Pure Storage jako jeden klíčových pilířů transformace IT infrastruktury. S pomocí Pure banka zvýšila produktivitu pro rychlejší zavádění nových služeb a vylepšila zákaznickou zkušenost tím, že minimalizovala výpadky digitálních služeb.

Společnost Pure Storage® (NYSE: PSTG), průkopník v poskytování pokročilých technologií a služeb v oblasti ukládání dat, dnes oznámila, že Česká spořitelna spoléhá na její technologie při budování inovativního prostředí IT infrastruktury, která má podpořit požadavky související s rostoucími objemy dat i zákaznických služeb.

Od roku 1825 si Česká spořitelna vybudovala pověst spolehlivé finanční instituce s vysokou kvalitou služeb. Už od minulého století používá ty nejmodernější technologie. Většina jejích dat je zatím stále uložena v tradičních datových centrech. Nicméně banka se postupně přesouvá do prostředí hybridního cloudu a zavádí next-gen technologie, které zjednoduší správu celého IT prostředí, zvýší odolnost a efektivitu a zrychlí vývoj nových služeb pro zákazníky. Protože data hrají při zavádění nových produktů a služeb stále důležitější roli, rozhodla se banka modernizovat a zjednodušit infrastrukturu pro jejich ukládání. Jako klíčový pilíř této transformace zvolila banka Pure Storage. Hlavním důvodem byla jednoduchá správa úložišť a s tím spojená flexibilita, rychlost, agilita a efektivita IT prostředí.

„Nejdůležitějším aspektem při modernizaci našeho úložiště byl požadavek na jednoduchost. Chtěli jsme, aby mělo čistý, spolehlivý kód a hladký provoz. Díky Pure Storage tráví naši IT experti méně času správou samotného úložiště, a mají tak více prostoru na vývoj nových služeb pro zákazníky a podporu kritických aplikací,“ uvedl Milan Novák, Infrastructure, Platform and Cloud Services Lead, Česká spořitelna.

Méně prostoru a energie a snadná integrace s VMWare

Migrace na Pure Storage umožnila České spořitelně snížit prostor datového centra na polovinu a spotřebu energie o 20 %. Jednoduchá integrace propojuje celé prostředí IT − od desktopu po datové centrum − s virtualizační platformou VMware. Správci VMware nyní mohou poskytovat úložiště podle potřeby přímo prostřednictvím rozhraní VMware, aniž by museli pracovat s týmem úložiště České spořitelny.

Vyšší odolnost a rychlá obnova

Pure Storage poskytuje i vyšší odolnost a rychlou obnovu v případě selhání. „Když jsme zaznamenali první selhání Pure řešení, které způsobilo vadné CPU, velkým překvapením bylo, jak rychle jsme jej dokázali zvládnout,“ komentoval Milan Novák a dodal: „Provoz Pure Storage jsme obnovili během minuty. Dopad byl minimální a zákazníci výpadek vůbec nepostřehli.“

Úspora tisíců admin hodin ročně

Díky Pure1, cloudovému řešení správy úložiště řízenému umělou inteligencí, je správa celého prostředí úložiště jednoduchá, což snižuje úsilí a čas potřebný ke správě o 30 procent. Tato úspora reprezentuje tisíce admin hodin ročně. Infrastrukturní tým má všechny potřebné informace po ruce, dokonce i na chytrém telefonu. Díky tomu se Česká spořitelna může soustředit spíše na své klíčové podnikové aplikace než se starat o správu úložiště.

„Máme radost, že můžeme podpořit jednu z největších bank na českém trhu a pomoci jí s její transformací úložiště a cestou do hybridního cloudového prostředí. Moderní datové technologie Pure pomáhají společnostem jako Česká spořitelna budovat stabilní a vysoce výkonnou IT infrastrukturu, která je flexibilní, spolehlivá a snadná na správu, což dává IT týmu prostor soustředit se na nové digitální služby pro zákazníky,“ řekl James Petter, General Manager, International, Pure Storage.

Více informací (v angličtině) naleznete zde:

O společnosti Pure Storage

Společnost Pure Storage (NYSE: PSTG) šetří čas IT specialistů. Přináší novou zkušenost v oblasti práce s daty a nabízí moderní a inovativní datové prostředí, které organizacím umožňuje provozovat úložiště jako službu v automatizovaném režimu a napříč více cloudy. Pure je jednou z nejrychleji rostoucích IT společností v historii. Pomáhá zákazníkům efektivně využívat jejich data a zároveň zjednodušuje celé IT prostředí i náklady na správu infrastruktury. Podle certifikovaného skóre spokojenosti zákazníků z top B2B společností patří zákazníci Pure mezi nejšťastnější na světě.

Uznání analytiků

Společnost Pure Storage se v Magickém kvadrantu společnosti Gartner pro primární úložiště umístila mezi lídry: Leader in the 2021 Gartner Magic Quadrant for Primary Storage

Leader in the 2021 Gartner Magic Quadrant for Distributed File Systems & Object Storage

Spojte se s Pure