Nová posila Compelsonu. Na pozici Technical Specialist & Business Development nastoupil bývalý britský detektiv Antony Walsh

Praha 5. dubna 2022 – Česká společnost Compelson, průkopník v oblasti forenzní analýzy mobilních zařízení, získala novou posilu. Do týmu Compelsonu nastoupil Antony Walsh (46), policista, detektiv, vyšetřovatel protiteroristického oddělení a forenzní analytik. Díky svým zkušenostem bude mít na starosti technické ladění produktu MOBILedit Forensic, ale také jeho obchodní stránku, včetně vývoje výcvikového programu zahrnujícího odbornou certifikaci. CEO společnosti Compelson Dušan Kožušník v nové posile vidí výjimečné zkušenosti policisty, který podobné produkty dennodenně využíval v boji se zločinem. Společně mají za cíl zvýšit a upevnit pozici Compelsonu jako předního vývojáře forenzního softwaru.

„S Antonym jsme v jedné osobě získali léta bohatých zkušeností s forenzními produkty a policejním vyšetřováním na různých úrovních kriminality i přímo v terénu. Zároveň ale také profesionála z oboru byznysu a marketingu. Antony se stal rychle součástí našeho týmu a to, že byl správnou volbou, se již ukazuje. Novou verzi softwaru MOBILedit Forensic 9.0 jakožto první výsledky společné práce představíme v dohledné době,“ komentuje příchod nové posily Dušan Kožušník, zakladatel a CEO společnosti Compelson.

„Na své nové pozici budu pokračovat v tom, co miluji a co jsem dělal většinu svého profesního života – bojovat se zločinem. Tentokrát sice ne přímo, ale prostřednictvím našeho nástroje, který chceme stále zdokonalovat a ještě více rozšířit mezi vyšetřovatele, a tím pomoci potírat kriminalitu. Protože je náš obor silně specializovaný, počítáme konkurenci v jednotkách. O to je soutěž mezi námi specifičtější. S Compelsonem bych chtěl naší konkurenci ukousnout ještě větší kus trhu. Věřím, že mě má dosavadní kariéra na oba tyto úkoly dostatečně připravila. Zároveň jsem ale zvědavý, co nového tato nová etapa života v Compelsonu přinese a co dalšího se mohu ještě naučit,“ shrnuje své cíle Antony Walsh.

Bývalý britský detektiv Antony Walsh (46) v lednu letošního roku nastoupil do společnosti Compelson na pozici Technical Specialist & Business Development. Kvalifikaci získal u sboru britské policie, v níž působil významnou část svého života, ale také na pozici ředitele ve společnosti NAM Systems, kde se věnoval rozvoji mezinárodních aktivit. Po odchodu od policie působil v několika společnostech specializujících se na vývoj forenzního softwaru. V rámci své kariéry se Walsh potýkal s mnohými bezpečnostními hrozbami a detektivními případy, které pomohly vyřešit právě forenzní softwary. Zejména tyto zkušenosti z něj podle Compelsonu činí obzvláště hodnotného člena týmu. Od spolupráce si Walsh slibuje posunutí společnosti ještě výše mezi hráče v oboru forenzních softwarů, ale také další rozšiřování vlastních zkušeností. 
O společnosti Compelson
Compelson je průkopník v oblasti forenzní analýzy mobilních zařízení – tedy ve využití dat získaných z těchto přístrojů pro vyšetřování či soudní řízení. Tato data v dnešní době často hrají klíčovou roli při usvědčování pachatelů či naopak v ochraně poškozených. Firma stála u zrodu tohoto oboru v České republice a její produkt MOBILedit Forensic patří mezi nejpoužívanější programy svého druhu na světě. Společnost k němu dodává také hardwarový produkt Connection Kit s rozmanitou škálou konektorů, včetně klonovacích SIM karet, tak aby se dala připojit většina současných mobilních zařízení. Compelson se ovšem nevěnuje jen samotnému produktu, také pořádá pravidelná odborná školení pro vyšetřovací složky, kde učí, jak získat data přímo z hardwaru mobilních zařízení díky pokročilým technikám forenzní analýzy.

MOBILedit Forensic využívají bezpečnostní složky ve 119 zemích světa, od amerických FBI a CIA přes britský Scotland Yard až po Policii ČR. MOBILedit pro civilní použití má pak přes 6 milionů uživatelů ve více než 160 zemích.