Klimatizace s technologií Panasonic nanoe X chrání alergiky během pylové sezony

Praha, 7. dubna 2022 – Počet alergiků v ČR je odhadován na 2,5 milionu a toto číslo pravděpodobně ještě poroste. Evropská akademie alergologické a klinické imunologie dokonce predikuje, že do roku 2025 bude trpět nějakou formou alergie až 50 % obyvatel EU. Jak se proti pylům a dalším alergenům účinně bránit? Řešení například nabízí klimatizace s technologií Panasonic nanoe™ X, která pročišťuje vzduch od škodlivých částic pomocí hydroxylových radikálů, a navíc je účinná i proti koronaviru (SARS-CoV-2). 

Alergickou rýmu máme spojenou především s jarem, kdy vše kvete, ale pylová sezona, kdy se v ovzduší vyskytují pyly, trvá v tuzemsku téměř 10 měsíců v roce. Pylovou sezonu můžeme rozdělit na 3 období podle převládající skupiny alergenů. První je navýsost aktuální a začíná na počátku jara, kdy jsou v ovzduší zejména pyly stromů a keřů. V druhém období od poloviny jara do poloviny léta převládají ve vzduchu pyly travin a obilovin, a od druhé půlky léta až do počátku podzimu trápí alergiky pyly bylin a spóry plísní.

Technologie nanoe™ X: Jak funguje?

Zajistit čistší vzduch v domácnostech alergiků mohou pomoci klimatizace s technologií Panasonic nanoe™ X, která využívá hydroxylové radikály. „Tyto radikály se přirozeně vyskytují v přírodě a dokážou zabránit množení škodlivin, virů, bakterií či plísní tím, že se váží na prvky jako vodík. Technologie nanoe X generuje miliardy těchto hydroxylových radikálů za sekundu a ty svým navázáním na vodík inhibují a rozkládají nežádoucí částice ve vzduchu. Navíc nanoe X velmi účinně redukuje zápach a poradí si dokonce i s tabákovým kouřem, který během dvou hodin odstraní z 90 %,“ prozrazuje Radek Vanduch, hlavní technik společnosti Panasonic a dodává: „Částice nanoe X pocházejí z kondenzované vlhkosti ve vzduchu, takže pro jejich generování není zapotřebí zdroj v podobě zásobníku vody nebo její přívod.“

Jak si nanoe™ X umí poradit s koronavirem?

Společnost Panasonic ověřila inhibiční účinek nanoe™ X na nový koronavirus (SARS-CoV-2)*1 v červenci 2020 a jeho inhibiční účinek na čtyři nové varianty koronaviru*2 v listopadu 2021. Výsledky předchozích testů byly provedeny v malém testovacím prostoru o objemu 45 litrů. Následoval tedy srovnávací experiment v o dost větším prostoru o objemu 24 m3. Gáza nasycená kmenem Delta nového koronaviru byla vystavena nanoe™ X po dobu 8 hodin a byl potvrzen inhibiční účinek přesahující 99 %. Upozorňujeme, že výsledky ověření jsou založeny na testu v uzavřeném testovacím prostředí a nikoli ve skutečně používaném prostoru.

Klimatizace Etherea = čistší vzduch i skvělá účinnost 

Pokud máte o nanoe™ X zájem, stačí si pořídit rezidenční klimatizaci z prémiové řady Panasonic Etherea. Každý model této řady má v sobě zabudovanou zmiňovanou technologii a rovněž nabízí špičkovou energetickou účinnost A+++ při chlazení i topení. Využívá také ekologické chladivo R32, a navíc se vyznačuje mimořádně tichým provozem (19 dB). Klimatizace Panasonic Etherea jsou tak stejně „hlučné“ jako padající listí nebo tikot náramkových hodinek. Nejnovější modely jsou navrženy tak, aby hladce splynuly s interiérem. Nástěnné klimatizační jednotky nabízí moderní design s šířkou pouhých 870 mm i elegantní barevnost. Letos k matně stříbrné a čistě bílé přibyla i grafitově šedá.

Ovládání pomocí aplikace i hlasu

Klimatizace Panasonic Etherea lze pohodlně ovládat prostřednictvím intuitivní aplikace Panasonic Comfort Cloud. „Nastavení teploty v místnosti podle venkovní teploty, zapnutí či vypnutí chlazení nebo vytápění před příchodem domů, analýza a porovnávání spotřeby energie podle různých časových úseků – to všechno naše aplikace umožňuje,“ říká Radek Vanduch a doplňuje: „Klimatizace jsou navíc kompatibilní s nejpopulárnějšími hlasovými asistenty na českém trhu, takže zákazníci nemusí k jejich ovládání doslova pohnout ani prstem.“

Chcete-li se dozvědět více o klimatizacích společnosti Panasonic, navštivte stránky www.aircon.panasonic.eu.

###

*1 Ověření inhibičního účinku hydroxylových radikálů obsažených ve vodě na nový koronavirus (SARS-CoV-2) (vydáno v červenci 2020)

*2 Ověření inhibičního účinku technologie nanoe na čtyři obávané mutantní kmeny nového koronaviru (vydáno v listopadu 2021). Titr nového koronaviru a čtyř mutantních kmenů vykazoval stejný klesající trend bez ohledu na kmen. Stejné výsledky lze očekávat pro mutantní kmeny, které se mohou objevit v budoucnu, pokud budou testovány za stejných podmínek ve 45 l.

O Panasonic Group

Panasonic Group je světový lídr ve vývoji inovativních technologií a řešení pro segment spotřební elektroniky, ICT, bydlení, automobilového průmyslu nebo energetiky. Panasonic Group od 1. dubna 2022 funguje jako holding a pod názvem Panasonic Holdings Corporation zastřešuje celkem osm firem. Od svého založení v roce 1918 usiluje Panasonic o co nejvyšší kvalitu svých technologií, pomocí kterých se snaží zlepšovat život svých zákazníků i svět, který je obklopuje. Panasonic Group vykázala k 31. březnu 2021 konsolidovanou čistou roční tržbu v hodnotě bezmála 1,3 bilionu korun (54 miliard EUR). Pro více informací navštivte www.panasonic.com/global.