Levi’s Fresh čerpá inspiraci z 50 let staré kolekce Fresh Produce a oživuje ji pro jaro/léto 2022

Levi’s® v 70. letech představil kolekci, která nesla název Fresh Produce (Čerstvé plody), a byla inspirována, příznačně podle svého názvu, přírodou a jejími plody. A protože každý miluje čerstvé ovoce a zeleninu, rozhodl se Levi’s® oživit tuto kolekci, ale s čerstvým (jak jinak) soudobým twistem. Představujeme tak kolekci Levi’s® Fresh pro jaro/léto 2022, která si hraje s nejoblíbenějšími Levi’s® modely v pastelových barvách, kterých se docílilo přírodním barvením z rostlinných výtažků. 

Tradičně se barvení s pomocí rostlin omezuje na přírodní zemité tony, Levi’s® Fresh ale přichází s inovativním technikami, které umí vykouzlit jasné studené odstíny meruňkové, levandulové, růžové a žluté. Vše v kombinaci barvených vláken dohromady s dobarvováním hotových kusů oblečení. 

Použité barvy pochází ze třech přírodních zdrojů. Zaprvé z neinvazivních rostlin, které nejsou v seznamu ohrožených druhů, jakými jsou například mořena barvířská, nebo přírodní indigo. Současně byly použity vedlejší zemědělské produkty v podobě potravinářského odpadu. Posledním dílem barvířské skládačky jsou minerály v jílech, dále uhličitany a přírodní oxidy. Všechny použité barvy byly namíchány tak, aby nevyžadovaly žádné další přídavky a představují inovativní a udržitelný způsob barvení bez nutných estetických kompromisů. Všechny barvy v této kolekci disponují minimálně 50 % rostlinných a minerálních složek. 

Dalším udržitelným znakem Levi’s® Fresh je použití technologií a procesů, které šetří vodou. Voda se používala díky převrácené osmóze v továrnách na vlákna několikrát a recyklovala se během namáčecích procesů. Recyklovaná voda se využila i při barvení hotových látek spolu s ultrasonickým a přímým pigmentovým barvením. 

Kolekce je navržena tak, aby se nosila v jednobarevných kompletech, které k sobě barevně ladí. Obsahuje 551Z Straight Crop džíny a Type II Trucker bundu ve všech čtyřech barvách. Najdete v ní i verzi v lehkém oversized anoraku s klokaní kapsou a Levi’s® XX Chino šortky. Ty jsou i v modelu Utility High Loose, dále bavlněný kabát, denimové šaty a řada Red Tab Vintage triček. 

Aby mohl být výsledný look dokonalý, objevíte v kolekci i stále populární “bucket hat” kloboučky a čepice. Pro zdůraznění odlehčenosti celé myšlenky Levi’s Fresh a vzdání holdu původní 1970s Fresh Produce kolekce se jednotlivé kousky můžou pochlubit speciálními štítky s různými druhy ovoce a zeleniny. Odkaz na ty s mrkvemi před 50 lety.  

“Jsme nadšení, že můžeme představit Levi’s® Fresh kolekci. Zářivý mix jemných triček, flísových bund a denimu, všechny přírodně barvené a vyrobené metodami šetřícími vodou. Inspirovali jsme se přímo v Levi’s® archivech a přidali naší historii mladistvou energii, které byla vlastní i původní    Levi’s® Fresh Produce. Výsledek je zábavný, vycházející z rostlinných a minerálních základů a má v sobě zakódovanou lásku k přírodě.”—Karyn Hillman, vedoucí výroby at Levi’s Strauss & Co.