Společnosti HP a Legor Group spolupracují na rozvoji výrobních technologií pro zpracování kovů a na vývoji módních doplňků

Hlavní body zprávy

  • Rychlost, kvalita a ekonomické výhody technologie HP Metal Jet umožňují rychle zahájit sériovou výrobu 3D tištěných kovových dílů 
  • Společnost Legor vyvíjí materiály z drahých kovů, určené pro tiskárny HP Metal Jet
  • Obě společnosti, které ve svém oboru reprezentují lídry, spolupracují na vývoji funkčních nerezových doplňků, určených pro trh se šperky a s módou

Praha, 13. dubna 2022 Společnosti HP Inc. a Legor Group SPA oznámily navázání strategické spolupráce při vývoji inovativních materiálů z drahých kovů pro tiskárny Metal Jet společnosti HP. Společnost Legor, lídr v oblasti výzkumu technologií pro zpracování kovů a výrobce slitin, prášků a řešení pro nanášení kovů, které se ve své třídě řadí mezi nejlepší, se stala prvním výrobcem speciálních materiálů z drahých kovů pro trh se šperky a s módními doplňky, určenými pro použití v revoluční platformě pro 3D tisk kovových dílů od společnosti HP.

Naše vize týkající se budoucnosti aditivní výroby jde nad úroveň malých sérií a výroby prototypů,“ konstatoval Massimo Poliero, prezident a generální ředitel společnosti Legor Group SPA.  „Předpokládáme, že v budoucnosti budou výrobní provozy každé moderní firmy vybaveny jednou nebo více nejmodernějšími tiskárnami HP pro tisk s pomocí technologie binder jetting, které ve spojení s technologiemi, designem a podporou, poskytovanou společností Legor, umožní zkrátit výrobu dílů z drahých i jiných kovů. Toto strategické partnerství se společností HP znamená základní kámen pro praktické naplnění této vize a posune průmysl směrem k udržitelnější výrobě.“

Naše spolupráce se společností Legor dokonale zapadá do vize společnosti HP, jejímž cílem je umožnit zákazníkům po celém světě změnit zavedené výrobní postupy, urychlit přechod k digitální výrobě a vyrábět udržitelným způsobem,“ uvedl Didier Deltort, prezident divize Personalization & 3D Printing společnosti HP. 

Spolupráce se zpočátku zaměří na podporu výroby funkčních doplňků z nerezové oceli, určených pro trh se šperky a s módou. Obě společnosti budou současně realizovat cílevědomý výzkumný a vývojový program, zaměřený na parametrizaci a charakterizaci bronzových, stříbrných a posléze i zlatých prášků, které jsou stěžejním materiálem v sektoru drahých kovů. Společnosti HP a Legor budou spolupracovat na optimalizaci parametrů pro tisk těchto nových materiálů a pro jejich výslednou povrchovou úpravu. Výzkum bude probíhat v novém centru 3DMetalHub společnosti Legor v italském Bressanvidu, jež se zaměřuje na urychlení rozvoje aditivní výroby pro odvětví luxusního zboží.

Firma Legor kromě toho v úzké spolupráci s HP nabízí svým zákazníkům příležitost těžit z předností technologie HP Metal Jet z hlediska nákladů, kvality a produktivity, a pomáhá jim v podnicích zavádět metody udržitelné výroby. Výhody technologie HP Metal Jet umožňují společnosti Legor transformovat výrobu pro zákazníky v odvětví drahých kovů a taktéž i jinde. Vedle volnosti při tvorbě návrhů, flexibility výroby a nižších nákladů na vývoj umožňuje HP Metal Jet zákazníkům hospodárně vyrábět vysoce kvalitní kovové díly v masovém měřítku.

O společnosti Legor

Legor je přední mezinárodní společnost působící v oblasti výzkumu drahých kovů. Své služby se zaměřením na trvalou udržitelnost poskytuje šperkařskému a módnímu odvětví. Již 40 let nabízí slitiny, prášky a pokovovací řešení, které zákazníkům po celém světě umožňují přetvářet nápady ve fascinující výtvory.

O společnosti HP

HP Inc. je technologická společnost, která věří, že i jeden mimořádný nápad má sílu změnit svět. Její portfolio produktů a služeb v oblastech osobních počítačů, tiskáren a řešení pro 3D tisk pomáhá tyto myšlenky realizovat. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com.

Tagged