Venture Club Invest získal přes sto procent investorského vkladu do kryptoměn

Praha, 19. května 2022 – Po necelém roce od vložení financí do Rockaway Blockchain Fund (RBF) získali Venture Club Invest a jeho investoři zpět své prostředky. Venture Club Invest zajistil konverzi naposledy přijatých dolarů na české koruny přes Exchange s.r.o. a mezi své investory rozdělil částku 6,9 milionů korun.

Venture Club Invest zařídil před rokem pro své investory společný vstup do Rockaway Blockchain Fund. Celková investice byla složená v korunách a Venture Club Invest provedl konverzi a zainvestoval v dolarech. Investoři získali zpět své finance opět v korunách a stávající výplata proběhla účetně formou vrácení vkladu – byla tedy daňově neutrální. V tomto případě se také klubový fond nepodílí na výnosech vložených prostředků. RBF fond byl otevřen na 10 let a pokud proběhnou další výplaty, nebo bude fond uzavřen, bude Venture Club Invest formou success fee participovat srážkou podle smlouvy s investorem. U této klubové investice je průměrná srážka stanovena na 15 %, což je vzhledem k potenciálu investice velmi přijatelné.

Petr Šedivý, CEO Venture Club Invest s.r.o. a předseda výboru Venture Club z.s. říká: Oblast kryptoměn je rostoucí trh, kterého je rozhodně zajímavé se účastnit. Věříme, že růst bude v nejbližších letech v řádech stovek procent. Je však velmi těžké vybrat jednu úspěšnou firmu, což obvykle děláme. Trh je nestálý a riziko obecně vysoké. Proto jsme se kryptoměnám dlouho vyhýbali. Rockaway Blockchain Fund jsme sledovali rok a následná prezentace Viktora Fischera a Radka Horáka nás přesvědčila o vhodnosti participovat na jejich fondu RBF, který navíc investuje do infrastruktury pro digitální aktiva a projektů s nimi spojenými. Rozhodli jsme se investici vypsat. Vybrala se velmi rychle a vkládali jsme nakonec 402 tisíc dolarů na 10letou investici. Po roce je celý vklad zpět a investice zdárně pokračuje.“

Rockaway Blockchain Fund je přední investiční fond v Evropě, který se zaměřuje na blockchainové projekty a digitální aktiva s vybraným kapitálem o velikosti 123 milionů dolarů. Společnost investuje do blockchainových projektů téměř pět let. Fond disponuje širokým portfoliem, které překonává růst trhu s digitálními aktivy.  Hlavním sponzorem fondu je Rockaway Capital, kterým je jedním z předních investorů v oblasti digitální ekonomiky na evropském trhu.

„Jsme si vědomi, že současný rozrůstající se trend nových možností v on-line světě, přináší také zajímavé investiční a obchodní příležitosti. Chceme být tím nejlepším partnerem pro naše investory a dát jim možnost využít různé investiční projekty. Ceníme si toho, že si Venture Club Invest vybral právě nás a rozhodl se investovat do digitálních aktiv a projektů s nimi spojených. Investoři obdrželi po pouhém roce svou investici zpět, což je skvělý výsledek, a další investice budou zdárně pokračovat i v dalších letech,“ dodává Radek Horák, Chief financial officer Rockaway Blockchain Fund.

O Venture Club Invest:

Venture Club z.s. je investiční a společenský klub investorů a zájemců o investice, který sdružuje na 200 členů v investiční on-line platformě, provozované servisní organizací klubu, společností Venture Club Invest s.r.o. Skupina se zaměřuje na vyhledávání, organizování, spoluřízení investic, společenskou a vzdělávací činnost, zprostředkovává svým členům networking. Od roku 2016 přes něj prošly investice o objemu přes 390 milionů Kč. Mezi zainvestované projekty patří například všeobecné zdravotní pojištění psů a koček Pet Expert, developerský projekt výstavby 108 bytů Klíčanka, projekt pro influencery a značky LaFluence či automobilka ZEBRA Group.

O Rockaway Blockchain Fund:
Rockaway Blockchain Fund je předním blockchainovým fondem rizikového kapitálu v Evropě. V rámci své investiční strategie investuje fond i do jiných fondů zaměřených na blockchain. Fond má etablovaný tým, network a existující portfolio startupů, mezi které patří například Solana, Uniswap, Vega, Bitcoin Suisse nebo 1Inch. Mezi fondy, do kterých Rockaway Blockchain Fund investuje lze nalézt například Pantera Capital, Polychain, Blockchain Ventures nebo 1kx. Rockaway Blockchain Fund je součástí Rockaway Capital, který je přední internetový investor s aktivy v 16 státech a portfoliem generujícím tržby vyšší než 2,5 mld. EUR ročně.