Konference o 3D technologiích propojí experty, praxi i odbornou veřejnost

Praha, 24. května 2022 – Přední odborníci na 3D tisk a 3D skenování se sejdou na konferenci NEXT 3D: Inovace ve 3D tisku, která proběhne ve čtvrtek 26. května 2022 ve Fabrika Hotelu v Humpolci. Oborové setkání, které pořádá český člen Admasys International, společnost 3Dwiser s.r.o., představí trendy a osvědčené postupy 3D tisku ve firmách, u tvůrčích profesionálů a zaměří se na vzájemnou výměnu zkušeností. Ojedinělost konference spočívá ve výhradním zapojením odborníků z praxe českého průmyslu. 

V dopolední části se program zaměří na stav a trendy v českém průmyslu, který čelil období světové pandemie a od února se vypořádává s dalšími nečekanými výzvami. O tom promluví Radek Špicar, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR. Současné možnosti aditivní výroby a propojení výzkumu a praxe představí Marek Pagáč z ProtoLab, VŠB – Technická univerzita Ostrava. Závěr dopoledního bloku bude patřit Jakubovi Syrovátkovi ze ŠKODA AUTO a.s., který bude mluvit o konkrétním využití 3D tisku v údržbě provozu největší české automobilky.

„Jsme rádi, že se nám konečně po dvou letech povedlo zorganizovat akci na které dostanou slovo přímo řečníci z praxe českého průmyslu. Její formát nemá v českém prostředí konkurenci. Na výběru řečníků jsme si dali opravdu záležet. Jedná se především o zástupce firem, ve kterých se 3D tisk a 3D skenování intenzivně využívá. Důležitou myšlenkou celého setkání je propojení odborníků a poskytnutí prostoru pro budování nových kontaktů. NEXT 3D přinese inspiraci a nová partnerství v oblasti 3D,“ říká Tomáš Soóky, spoluzakladatel a CEO 3Dwiser s. r.o.

V odpoledním bloku představí Lukáš Petrovický (KADEN s.r.o.), jak 3D tisk přispívá k výrobě prototypů, master modelů a finálních modelů automobilů. O trendech vývoje (nejen) recyklovaných a recyklovatelných materiálů promluví Josef Doleček, zakladatel Fillamentum a.s. Pilot UAV Matouš Bolek, který působí v plzeňské firmě DronSIT, bude prezentovat vývoj výtisků na míru. Posledním řečníkem dne bude Martin Gášek z CARDAM s.r.o., který představí využití aditivních technologií a topologické optimalizace při konstrukci a výrobě forem.

Závěrečné panelové diskuse se zúčastní zmínění řečníci a budou odpovídat na otázky publika k současnému nasazení 3D technologií v praxi. Po celou dobu NEXT 3D bude v přísálí připravena výstava 3D výtisků z praxe, ukázky 3D tiskáren i 3D skenerů. Mezi ukázkami nebude chybět třeba závodní motorka týmu CTU Lions z ČVUT v Praze.  Program zakončí tombola s atraktivními cenami v čele s profesionální stolní 3D tiskárnou Formlabs Form 3+.

Konference NEXT 3D: Inovace díky 3D tisku
26. 5. 2022 od 9:00
Fabrika Hotel, Humpolec
www.Next3D.cz 

O společnosti 3Dwiser:

3Dwiser s.r.o., součást mezinárodní skupiny Admasys International, je přední český dodavatel a distributor dostupných a spolehlivých, profesionálních technologií 3D tisku, 3D skenování a post-processingu. Poskytuje komplexní služby v oblasti aditivní výroby – od poradenství přes zakázkový tisk až po školení a technickou podporu. Čerpá z odborného zázemí vlastního týmu specialistů i z přímé spolupráce s českými a zahraničními výrobci tiskáren a tiskových materiálů. V Praze-Hloubětíně provozuje unikátní Aplikační centrum 3D tisku pomáhající s optimálním nasazením a rozšiřováním aditivní výroby s rychlou návratností investice.