Mews posiluje svou pozici na trhu, roste personálně a stihl obsloužit už 12,5 milionu hotelových hostů

Praha 25. května 2022 – Mews raketově roste. Ukazuje se, že ačkoli bylo pro firmu pandemické období náročné a krátkodobě její vývoj zpomalilo, z dlouhodobého hlediska pomohlo společnosti růst akcelerovat a dosáhnout vytyčených cílů. Do dnešního dne je produkt české firmy v 70 zemích světa využíván 3 000 hotely. Dle informací poskytnutých Mews se ukazuje, že progresivní rozvoj zaznamenala firma nejen po stránce byznysové, ale i personální – za rok 2021 rozšířilo její řady 196 nových zaměstnanců, z toho přes 100 z nich doplnilo pozice v oddělení developmentu soustředěného v pražské pobočce. Ta byla v loňském roce oceněna mezinárodní certifikací Great Place to Work®. Společnost Mews rovněž svůj produkt optimalizovala a obohatila jej o čtvrtinu uživateli nejžádanějších funkcí.

„Překonání komplikací, které přineslo období pandemie, nám dodalo sebevědomí a umožnilo naplnit ambiciózní cíle, jež jsme si před jeho nástupem vytyčili. Ačkoli tato doba nebyla snadná, poskytla nám příležitost se znovu zaměřit na základy naší firmy, zpevnit je a stavět na nich rychleji než kdy předtím. Z dlouhodobého hlediska nás těžké časy zocelily,“ hodnotí uplynulé dva roky z pohledu Mews Pavla Munzarová, Chief Finance Officer (CFO). 

Produkt společnosti k dnešnímu dni obsloužil 12,5 milionu hostů, z nichž více než milion odbavil čistě online. V hotelech, které službu Mews využívají, tak pomohl naplnit přes 27 tisíc nových lůžek. Produkt prošel za uplynulé období takřka 9 000 optimalizacemi. Z tohoto čísla šlo například o vývoj 25 % nových funkcí, které se ze zpětné vazby uživatelů ukázaly jako nejžádanější. Rozvoj zaznamenala firma také na sociálních sítích – profil společnosti na LinkedIn získal 5 000 nových sledujících. 

Budování silného týmu

Společnost se rozrostla nejen po stránce byznysové, ale i personální. Za rok 2021 přijalo Mews 196 nových zaměstnanců. Z tohoto počtu více než 50 % představují vývojářské pozice soustředěné v Praze. Pražská pobočka se může kromě nových posil od loňského roku pochlubit i mezinárodní certifikací Great Place to Work® udělované na základě analýzy firemní kultury a anonymní zpětné vazby zaměstnanců. Tuto certifikaci získala rovněž britská pobočka Mews. Již za první čtyři měsíce letošního roku posílilo společnost, částečně vlivem uskutečněných akvizic, dalších 160 zaměstnanců. Zájem o pracovní pozice v Mews loni projevilo více než 10 tisíc uchazečů. Mews dlouhodobě usiluje rovněž o edukaci svých klientů prostřednictvím Mews University. Vzdělávací platforma zaznamenala za uplynulý rok více než 22 tisíc registrovaných uživatelů a uskutečnila přes 1 600 vzdělávacích programů. 

„Naší vizí není pouze neustálé zdokonalování našeho produktu, ale i rozšiřování silného a kompetentního týmu. V letošním roce proto hodláme náš tým celosvětově rozšířit o 90 %. Vzhledem k dosavadnímu vývoji věřím, že se nám tento plán podaří naplnit,“ hodnotí růst Mews jeho zakladatel Richard Valtr. 

Aktuálně otevřené pozice v Mews naleznete na https://www.mews.com/en/careers

Více o Mews

Mews je český scaleup, který poskytuje ubytovacím zařízením systém pro správu rezervací, check-inů a vyřizování požadavků jejich hostů. Umí mimo jiné přijímat platby, řešit kompletní management hotelu včetně personálu, a především pak podporuje připojení na vlastní API, takže se může jakákoli jiná služba v případě zájmu se systémem propojit. Platformu dnes využívá přes 3 000 ubytovacích zařízení v 70 zemích po celém světě. Společnost má centrálu v Praze, své kanceláře rozšířila i do Londýna, Amsterodamu, Barcelony, Paříže, Mnichova, Stockholmu, Sydney a dalších měst. V posledním investičním kole Series B získal Mews 29 milionů eur od investičního fondu Battery Ventures, celková výše investice včetně Series A činila 35 milionů eur.