Do Galerie Butovice přijedou oslavit Den dětí Čiperkové, Prťáci, Entropiq Esport Team i Muzeum Lega

Na oslavu Dne dětí si Galerie Butovice připravila bohatý program, který se uskuteční v neděli 5. června od 14 hodin. Zvány jsou všechny děti – ať už věkem, nebo duší – aby si užily hudbu, tanec, sport nebo esport. Na hlavním pódiu zahájí instruktoři tanečním workshopem, poté vystoupí kapela Čiperkové a po ní se představí hráči z Entropiq Esport Teamu. K vyzkoušení budou arkádové hrací automaty, na dalším herním stanovišti si děti postaví stavby z Lega a o kousek dál vymodeluje Balonkový Mág z balónků postavičky na přání. V podvečer předvedou Prťáci edukativní muzikálovou show. Po celý den si pak všichni návštěvníci budou moci zahrát i interaktivní hru na digitálních infokioscích s názvem Pestré kolo odměn. To stále není vše! Před Galerií Butovice budou umístěny nafukovací atrakce a zároveň se zde budou konat kreativní dílničky, bublinový workshop a soutěž v pohybové zdatnosti. Předpokládaný konec programu je v 18 hodin.

Galerie Butovice oslaví v neděli 5. června od 14 hodin Den dětí, blížící se konec školního roku i přicházející léto. Akci odstartují dětští instruktoři tanečním workshopem, který publikum roztančí. Dětská Kapela Čiperkové bude ve výuce tancování pokračovat, a navíc díky líbivým písničkám diváci pochytí různé říkanky. Dospělí mohou získat zajímavé odměny díky našemu Pestrému kolu odměn, které mohou hrát na digitálních infokioscích v obchodním centru.

Hraní online s Entropiq, offline s Legem

Program od půl páté zaujme především nadšence do gamingu, protože přijede Entropiq Esport Team – profesionální skupina hráčů z celé České republiky. Své zkušenosti předají všem zájemcům nejdříve teoreticky v rozhovorech a poté i v praxi na hracích stanovištích v prostoru.

„Doufáme, že potěšíme i dospělé, protože po celou dobu akce si mohou zahrát na čtyřech herních arkádových automatech. Poběží na nich legendární retro hry,“ přibližuje Linda Horáčková, marketingová manažerka Galerie Butovice. A potenciální zájemce ujišťuje, že Pac-Man z roku 1980 samozřejmě nesmí chybět. Dalšími tituly budou Q*bert (1982), The Simpsons (1991) a Fix It Felix (2012). 

Třetí herní zónu (i když tentokrát zcela offline) vezme do svých rukou Muzeum Lega. Stanoviště Be Creative se zaměří na volnou stavbu z kostek Lega na téma koníčky a zájmy. V prostoru najdeme také Art Lego Zone neboli zónu zaměřenou na stavění podle předlohy, ale i zónu Free Play s kostkami Lego nebo Duplo. V průběhu dne bude možné se zúčastnit různých výzev a soutěží včetně slosování o hodnotné ceny.

Na závěr muzikál, na památku balónek anebo výhra ve sportovní soutěži

V podvečer vystoupí Prťáci. Jupiterka a Pluťák v interaktivním muzikálu Děti internetí přiblíží publiku internetová nebezpečí, ale také je roztančí a pobaví. 

Na památku z akce bude možné zakoupit si od Balonkového Mága zvířátko, pohádkovou postavičku, autíčko nebo další oblíbené tvary vymodelované z balónků. Balonkový Mág se rozhodl věnovat 50 % z výnosu svému kolegovi Dr. Klaunovi (projekt Nadačního fondu Chance 4 Children), který zaštiťuje klauny rozveselující děti v nemocnicích.

Venku před Galerií Butovice si děti užijí legraci na nafukovacích atrakcích nebo na dráze pro odrážedla a kola. Chybět nebudou sportovní soutěže jako kop na bránu, přetahování provazem, trefování šípem do terče, opičí dráha nebo chůze na dětských chůdách. Pro všechny milovníky tvůrčích aktivit jsou připravené kreativní dílničky a bublinový workshop, při kterém si zájemci vyzkouší foukání různě velkých bublin – včetně těch obrovských – pomocí profesionálních tvořítek. Konec programu pro děti je naplánovaný na 18. hodinu. 

PROGRAM AKCE (14:00–18:00)

DĚTSKÝ DEN V GALERII BUTOVICE

14:00 – začátek aktivit v prostoru

14:30 – taneční workshop s dětskými instruktory

15:00 – Čiperkové – písničky pro děti

16:30 – Entropiq E-gaming tým – rozhovory s hráči 

17:00 – Prťáci – muzikál o internetovém nebezpečíVíce informací na www.galerie-butovice.cz