Fondee spustilo mobilní aplikaci. Přehled o svých investicích mají uživatelé nově v chytrém telefonu

Praha 7. června 2022 – Investiční platforma Fondee, která učí Čechy investovat, je pro své klienty nově dostupná jako mobilní aplikace. Startup tak reaguje na zájem klientů, kteří chtějí mít všechny důležité informace o svých vkladech vždy po ruce. Spuštění aplikace jim umožňuje sledovat vývoj svého portfolia, uskutečňovat nastavení účtu nebo zadávat výběr na svém chytrém telefonu i cestou v tramvaji nebo ve frontě v obchodě.

Fondee je český startup, který se zaměřuje na moderní investování do fondů akcií a dluhopisů online formou. Pro své klienty zpřístupňuje webový nástroj, kde mohou zhodnocovat své peníze formou flexibilních vkladů. Investice na míru je tvořena výběrem portfolia ETF (exchange-traded funds) fondu a osobního profilu, který si investor volí z několika stupňů úvěrového rizika od konzervativnějšího až po odvážné. 

Tento model bude nově k dispozici také přes mobilní aplikaci. Tu si klienti mohou stáhnout přes App Store či Google Play. Během prvních dvou týdnů od vydání tak učinilo 40 % všech Fondee investorů, přičemž dvě třetiny uživatelů mají aplikaci nainstalovanou na zařízení s operačním systémem iOS, třetina na Android.

V dnešním rychlém světě mnoho našich klientů řeší velkou část pohybu svých peněz přes mobilní aplikace. Jsou zvyklí, že přehled o svých účtech mají kdykoli k dispozici ve svém chytrém telefonu. Začaly se nám proto od nich množit dotazy, jestli nechystáme ve Fondee mobilní aplikaci. My jsme si řekli, že je to skvělý nápad, jak být ještě blíž všem, kteří nemají čas, nebo se jim nechce otevírat po práci počítač, aby provedli nové vklady, nebo sledovali, jak se jejich investicím daří. Aplikaci si za první dva týdny po spuštění stáhly téměř 4 000 našich klientů,“ říká Jan Hlavsa, zakladatel Fondee. 

Noví klienti mohou začít investovat s Fondee s mobilní aplikací i přes webové rozhraní, vstupní podmínky se neliší. Zájemce nejprve vyplní dotazník, který vyhodnotí jeho vztah k riziku, vybere si portfolio složené z ETFek odpovídajících jeho profilu a investuje libovolnou částku od 1 000 Kč. Fondee pak udržuje portfolio podle zvoleného rozložení a všechny důležité informace může klient ve své aplikaci sledovat a spravovat.

Více o Fondee

Český startup Fondee mění způsob, jak lidé uvažují o investicích. Funguje jako online služba pro jednoduché investování do fondů akcií a dluhopisů. Pomáhá zejména těm, kterým leží peníze na běžných účtech a kteří hledají snadnou a efektivní cestu jejich zhodnocení. Fondee pro ně zprostředkuje investice do fondů sdružujících akcie a dluhopisy. Registrace probíhá online, klient si jen vybere typ portfolia a zbytek už je bez starostí. Projekt v roce 2017 založili Eva a Honza Hlavsovi, kteří nabyli zkušenosti ve financích v londýnské City a chtějí lidem investování zpřístupnit. V roce 2021 získali pro svůj startup milion eur od skupiny soukromých investorů a J&T Banky, která se zároveň stala brokerem platformy. Od ledna 2022 Fondee působí také na Slovensku.