Cisco nabídne monitoring složitého prostředí aplikací pomocí platformy AppDynamics cloud

Las Vegas, 22. června 2022 – Společnost Cisco vytvořila řešení pro monitoring aplikací v dnešním složitém a komplexním IT ekosystému a spouští AppDynamics Cloud. AppDynamics Cloud koreluje telemetrická data z různých cloudových prostředí, čímž pomáhá odhalit a napravit problémy s výkonem aplikací.

K vytvoření cloudové monitorovací platformy přivedl experty Cisco fakt, že tradiční monitorovací přístupy v dnešních nesmírně komplexních a dynamických IT systémech nestačí. Pro firmy je klíčové, aby poskytovaly svým zákazníkům spolehlivou a konzistentní digitální zkušenost. Jakékoli problémy s dostupností nebo rychlostí chodu aplikací se okamžitě promítají do obchodních výsledků, protože mohou zákazníky odradit a přivést ke konkurenci. 

Proto musí IT týmy monitorovat a spravovat dynamický soubor závislostí aplikací běžících v různých typech infrastruktury, mikroslužeb, kontejnerů a rozhraní API, a to v interních IT prostředích a různých cloudech při využití různých služeb SaaS a bezpečnostních řešení. A s tím se klasický monitoring vypořádává s obtížemi. 

„AppDynamics Cloud nabízí vysoký výkon a snadné ovládání z jediného intuitivního rozhraní. Zaměřuje se tam, kde je potřeba – na komplexní přehled a informovanost a schopnost provádět kroky, které pokaždé vedou k mimořádné uživatelské zkušenosti s aplikacemi,“ uvedla Liz Centoni, výkonná viceprezidentka a generální ředitelka pro aplikace Cisco.

AppDynamics Cloud přijímá všemožné údaje – včetně telemetrických dat, událostí, protokolů a trasování (MELT) – generované v celém prostředí včetně sítí, databází, úložišť, kontejnerů, zabezpečení a cloudových služeb, což přináší přehled o stavu celého IT prostředí až ke koncovému uživateli. Na základě toho je možné provést akce k optimalizaci nákladů, maximalizaci výnosů z transakcí a zabezpečení uživatelských a podnikových dat. 

„Platforma AppDynamics Cloud, postavená od základů na nativně cloudových principech, umožňuje řešit problémy hned jak nastanou nebo dokonce dříve, než k nim dojde. A přispívá k tomu, aby digitální služby nabízely přesně to, co uživatelé chtějí,“ dodala Liz Centoni. 

Současní zákazníci AppDynamics mohou přejít na AppDynamics Cloud a využívat své stávající agenty pro monitorování výkonu aplikací (APM) nebo získávat data od obou řešení současně. AppDynamics Cloud podporuje nativně cloudová prostředí Kubernetes spravovaná v cloudu Amazon Web Services (AWS) a do budoucna se počítá s rozšířením na Microsoft Azure, Google Cloud Platform a další poskytovatele cloudových služeb.

Další informace o AppDynamics Cloud naleznete na appdynamics.com

O Cisco Systems 

Cisco (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti technologií, které zajišťují fungování internetu. Cisco inspiruje a otevírá nové možnosti tím, že mění váš pohled na aplikace, zabezpečuje vaše data, transformuje vaši infrastrukturu a pomáhá vašim týmům k úspěchu v globální a inkluzivní budoucnosti. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.