Úpal, alergie, průjem i nachlazení z klimatizace. Na péči o zdraví nezapomínejme ani během dovolené – řadu potíží lze řešit na dálku

Léto přeje cestování. Aby se však z vysněného odpočinku nestala noční můra, je důležité nepodceňovat ani běžné zdravotní potíže. Mít své zdraví pod kontrolou a zároveň neztrácet drahocenný čas sháněním lékaře není přitom nic složitého – ani na dovolené. Pomoci může telemedicína – konzultace s lékařem prostřednictvím videohovoru či online chatu. 

Cestování často kromě nových zážitků přináší i nečekané nemoci a zranění. Nachlazení z klimatizace, zažívací potíže, alergické reakce nebo úraz při sportu – s podobnými nepříjemnostmi se dříve či později setká každý. Běžně takové situace řešíme návštěvou lékaře. Co ale dělat ve chvíli, kdy k lékaři nemůžeme fyzicky? Návštěva pohotovosti v cizí zemi není obvykle nic příjemného – problémem může být jazyková bariéra nebo nízká kvalita poskytovaných služeb. 

Odborná lékařská péče v češtině, i z ciziny

Vhodným řešením běžných zdravotních potíží, a to i ze zahraničí, se v posledních letech stává distanční medicína. Jejím prostřednictvím mohou pacienti zkonzultovat svůj stav s kvalifikovaným lékařem odkudkoli na světě, ve dne i v noci. „Většinu zdravotních komplikací běžných cestovatelů lze řešit na dálku,“ potvrzuje MUDr. Petra Bomberová Kánská, vedoucí lékařka služby Lékař online 24/7, průkopnické české telemedicínské platformy. V řadě případů se turisté během cestování potýkají s lehkými zdravotními nepříjemnostmi spojenými s pobytem na slunci a s vodními radovánkami. „Mezi nejčastější komplikace patří problémy způsobené nedbalostí při pobytu na slunci – například úpal a úžeh. Velice běžné jsou i střevní a zažívací potíže – u žen pak také letní gynekologické záněty. Většinou se naštěstí nejedná o nic vážného. V zahraničí se ale podobné problémy řeší mnohem obtížněji,” uvádí MUDr. Bomberová Kánská.

A přidává osobní zkušenost, kdy konzultace na dálku prostřednictvím služby Lékař online 24/7 pomohla pacientce vyvarovat se návštěvy egyptské nemocnice. Silně ji pálilo oko, obávala se zánětu nebo infekce. Neuměla však dobře anglicky, a navíc si nebyla jistá kompetencí lékaře. Rozhodla se proto svůj problém vyřešit distančně. S lékařkou se spojila pomocí chatu v chytré aplikaci. Po vyplnění krátkého dotazníku a zodpovězení několika upřesňujících dotazů lékařce na vyžádání zaslala i fotografie postiženého oka. „V tomto i řadě dalších případů je možné na základě všech dostupných informací provést diagnostiku za pomoci fotografie. Podobně lze postupovat například i při vyšetření mandlí nebo nejrůznějších kožních vyrážek,“ vysvětluje MUDr. Bomberová Kánská. Pálení oka lékařka správně přičetla nevhodnému nošení kontaktních čoček v klimatizovaném prostředí. Pacientka proto dostala doporučení, jak dále postupovat a jaké oční kapky zakoupit v místní lékárně. Dále se lékařka s pacientkou domluvila na online kontrole druhý den, kdy byl nález přívětivější, obtíže ustupovaly a zvládlo se vše bez návštěvy pohotovosti. Paní doktorka pacientku uklidnila a oko bylo během pár dní v pořádku.

Největší hrozbou je podcenění situace 

 Zodpovědná péče o vlastní zdraví během prázdnin se rozhodně vyplácí. Čas od času totiž nastávají případy, kdy sáhnout po lécích z cestovní lékárničky zkrátka nestačí,“ upozorňuje MUDr. Bomberová Kánská. Například průjmové infekce či nemoci dýchacích cest mohou být velmi nepříjemné, zejména pro chronicky nemocné cestovatele a malé děti. Dehydratace a horečky bývají dokonce životu nebezpečné. Podle statistik během letní sezóny každoročně zemře zhruba stovka českých turistů. Důvodem často bývá například srdeční zástava. Pokud jsou problémy závažné, je vždy nutné vyhledat odbornou pomoc. 

O tom, že pacientovi lze na dálku leckdy doslova zachránit život, se přesvědčila také MUDr. Bomberová Kánská. Do aplikace se přihlásil starší muž, kterého trápila dušnost a nevolnost po pobytu na slunci. Myslel si, že jde o úpal. Lékařka ale diagnózu dle popsaných příznaků zpochybnila. Iniciovala s pacientem videohovor, aby ho mohla vyšetřit i vizuálně. Dle dechové frekvence a dalších příznaků připustila možnost závažného srdečního problému. Přiměla proto pacienta vyhledat akutní pomoc v okolí a ihned zavolala záchranku. V nemocnici se u něj následně potvrdila diagnóza srdečního selhání. Tento i řada dalších případů, které odborníci sužby Lékař online 24/7 denně řeší, dokazují, že prevenci a včasnou péči není radno podceňovat – ani na dovolené. Pro tyto účely se telemedicínské nástroje stávají účinným a snadno dostupným nástrojem.

Lékař online 24/7 s vámi i na dovolené

Ať už trávíte dovolenou doma, nebo v zahraničí, stáhněte si před odjezdem aplikaci mojeEUC. Přes aplikaci mojeEUC máte přístup k lékaři online 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Praktický lékař ze služby Lékař online 24/7 se s vámi spojí do 30 minut, vyšetření probíhá formou chatu nebo videohovoru. 7 z 10 obtíží lze vyřešit online. Péči zajištuje centrální tým lékařů EUC. V případě potřeby vystaví i eRecept nebo žádanku na laboratorní test onemocnění covid-19. Běžná cena jedné konzultace s lékařem ve službě Lékař online 24/7 je 290 Kč. V červenci bude tato služba poskytována zdarma.

Lékař online 24/7:

je služba distanční medicínské péče, kterou nabízí EUC. Pacient může své zdravotní problémy řešit s lékařem okamžitě, prostřednictvím chatu nebo videohovoru přes mobil či počítač, odkudkoli, kde je připojení k internetu. Služba je dostupná 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Pacient předem online vyplní inteligentní dotazník s anamnézou. Lékař poté reaguje do 30 minut, vyšetření je naprosto diskrétní a bezpečné. Zkušenosti lékařů ze služby Lékař online 24/7 ukazují, že 7 z 10 případů vyřeší online. Pokud lékař nedokáže vyřešit problém online, může doporučit i osobní návštěvu, objednat pacienta k dalším vyšetřením, vystavit e-recept nebo žádanku na vyšetření covid-19. Během vyšetření totiž lékař vytváří zdravotnickou dokumentaci, o niž se lze opírat při následné péči – pacientovi je vystavena lékařská zpráva, kterou může následně předat například svému praktikovi. Více na www. euc.cz/lekar-online/

Skupina EUC: Zdravotnická skupina EUC tvoří největší síť ambulantních klinik v ČR. Je největším poskytovatelem ambulantní péče, prémiové péče, mamoscreeningu a lékařské péče pro zaměstnavatele. Od roku 2011 do roku 2021 investovala 1 129 mil. korun především do modernizace přístrojů, vzdělávání zaměstnanců a elektronizace systémů a služeb. Ve 25 zdravotnických zařízeních napříč ČR, 13 mamocentrech, 24 lékárnách a 11 laboratořích zaměstnává 2 300 zdravotníků, kteří provedou 3,3 mil. vyšetření ročně. Na podzim 2017 vydala jako první v sektoru zdravotnictví v ČR emisi dluhopisů, v celkovém objemu 1,4 miliardy korun. Více na www.euc.cz