Vyšší bezpečnost sítě menších organizací i domácností díky oddělení provozu pomocí VLAN

13. 7. 2022 – PoE gigabitový přepínač Zyxel GS1200 v2 s podporou správy pomocí webu je dokonalým společníkem menších organizací a domácností, kterým záleží na kvalitním připojení všech uživatelů. Co všechno toto zařízení umí, vysvětluje Luke Harley, manažer společnosti Zyxel pro rozvoj trhu s přepínači v regionu EMEA.

GS1200 v2 patří mezi naše nejoblíbenější přepínače. Díky vysokému PoE příkonu, kombinaci PoE a běžných portů, schopnosti vytvářet virtuální sítě (neboli VLAN) a správě pomocí webu poskytuje vše, co menší organizace a profesionální domácí uživatelé potřebují.

Díky nasazení a konfiguraci tohoto přepínače v lokální síti, která přivádí a odvádí data k přístupovým bodům a od nich, lze poskytovat kvalitní WiFi připojení a současně vytvořit oddělené virtuální sítě LAN pro zaměstnance a zákazníky v celé řadě provozoven, např. v kadeřnictví nebo obchodech. 

Ocení ho však také domácnosti, díky možnosti vytvořit oddělené sítě VLAN pro ty, kdo pracují z domova, a pro ostatní členy domácnosti, kteří se chtějí bavit na Internetu, hrát online hry nebo třeba surfovat na sociálních sítích.

Možnost nastavení priorit

Přepínač GS1200 v2 má také funkci Quality of Service (QoS), se kterou můžete datový provoz nastavit tak, aby konkrétním uživatelům nebo aplikacím vždy byla k dispozici potřebná přenosová kapacita. Tuto funkci ocení zejména uživatelé, kteří běžně pracují z domova a potřebují dostatečně výkonné připojení například na pracovní videokonference.

Přepínač GS1200 v2 je konkrétně navržen pro menší sítě a společnost Zyxel ho nabízí ve verzi s pěti (GS1200-5HP v2) nebo osmi (GS1200-8HP v2) porty. Obě verze mají čtyři porty umožňující napájení přes Ethernet (PoE). Pětiportová verze se dokonale hodí pro všechny, kdo chtějí připojit jen dvě nebo tři PoE zařízení, zatímco osmiportová je určena tomu, kdo vedle několika PoE klientů má také další zařízení, která chce připojit kabelem, jako např. úložiště nebo sdílenou tiskárnu.

Každý model navíc umožňuje kombinovat dva porty kvůli zajištění rychlejšího a spolehlivějšího připojení konkrétního zařízení, jako např. síťového úložiště. 

Bohatě vybavený přepínač pro malé organizace

Přepínač GS1200, je přesně tím, co menší i středně velké organizace potřebují. Svými praktickými funkcemi a užitnou hodnotou tyto přepínače představují správnou volbu pro malá nebo vzdálená pracoviště, která používají IP kamery, VoIP telefonní systémy nebo bezdrátové přístupové body.

Pokud se chcete o přepínači GS1200 v2 a možnostech jeho zakoupení dozvědět více, kontaktujte prosím místní pobočku nebo obchodního partnera společnosti Zyxel.

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

–   působnost ve 150 zemích celého světa,

–   milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

–   100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

Zyxel, Your Networking Ally.