Začal vycházet nový časopis Facility Management Journal

Česká pobočka mezinárodní asociace facility managerů IFMA dnes vydala první číslo časopisu FMJ. Hlavními tématy je facility management, správa a provoz budov, navrhování ve standardu BIM a také legislativa. Facility Management Journal vychází šestkrát ročně a je v distribuci jak v České republice, tak na Slovensku.

Obor facility managementu rychle roste. Pandemie covidu akcelerovala témata, jako je bezpečnost a provoz budov. Jejich technologická i ekonomická náročnost je pro firmy čím dál větším tématem. Tento trend je patrný ve světě a čím dál více i u nás. Firmy si uvědomují důležitost facility managementu, správy budov, ale i jejich navrhování v technologii BIM,“ říká Ing. Jiří Knap, prezident české pobočky IMFA.

Časopis Facility Management Journal (FJM) pro českou pobočku IFMA vydává komunikační agentura Idealab šestkrát ročně a distribuuje ho jak na českém, tak na slovenském trhu. Redakční rada FMJ, která připravuje obsah, sdružuje nejvýznamnější odborníky z České a Slovenské republiky, kteří společně s mezinárodním zázemím IFMA připravují pro čtenáře oborový obsah věnovaný facility managementu. „Hlavním cílem časopisu je sdílet naše know-how, kontakty i data. A prostřednictvím časopisu vzdělávat nejen dodavatele FM služeb, ale i klienty. Při vydávání Facility Management Journalu se soustředíme na kvalitní obsah a ověřené informace z trhu. Takové médium nám doposud na trhu chybělo, a to je také hlavní důvod, proč se naše asociace IFMA rozhodla vydávat vlastní časopis,“ doplňuje Jiří Knap.

Přímá spolupráce s mezinárodní asociací IFMA čtenářům časopisu také poskytne celosvětové know-how. Časopis doplňuje pravidelný newsletter, který vydavatel každý týden rozesílá na 5 000 adresátů v ČR a SR.Časopis pro IFMA vydává agentura Idealab, která se specializuje na komunikaci v oblasti real estate a architektury. Idealab pro asociaci IFMA loni na podzim také vydal první českou Ročenku českého facility managementu a třetím rokem vydává úspěšný časopis ARCHIZOOM věnovaný současné architektuře. Publisherem časopisu je Radek Váňa, logo a design časopisu navrhla Jana Vahalíková z pražského studia Marvil, ilustrované originální obálky navrhuje mladý ilustrátor Alexandr Venc.    Jedno číslo časopisu stojí 150 Kč, roční předplatné pak 900 Kč. Vydavatel nabízí také zvýhodněné celoroční předplatné s Ročenkou českého facility managementu za 1 300 Kč.