Nejnovější zařízení Lenovo nabízí vylepšené funkce připravené pro hybridní použití a moderní pracovní prostředí

  • Nejnovější generace monitorů Lenovo ThinkVision nabídne větší výběr pro uživatele s hybridním pracovním režimem pro práci v kanceláři, doma či kdekoliv jinde. 
  • Drobný, ale výkonný ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise poskytne uživatelům trvalou produktivitu a flexibilní využití. 

Praha, 1. září 2022 – Společnost Lenovo dnes představila řadu stolních počítačů a monitorů, které jdou vstříc hybridně pracující společnosti. Odhalením nové generace komerčních monitorů ThinkVision T32p-30, T34w-30, T24i-30, T32h-30, a S25e-30 a prvního stolního počítače Lenovo ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise se systémem Google Chrome Enterprise, pokračuje společnost Lenovo v plnění své vize přinášet chytřejší technologie pro všechny. Každé z těchto nových zařízení přináší výhody jak uživatelům v kanceláři, tak vzdáleným uživatelům.

V únoru letošního roku ukázala data společnosti Gallup1, že téměř 42 % Američanů má hybridní pracovní rozvrh, zatímco 39 % pracuje zcela z domova. Pokud k tomu přidáme i výsledky nedávné studie Buffer2, ve které 72 % organizací uvedlo, že plánují trvale umožnit zaměstnancům provádět určitou část práce z domova, je jasné, že práce na dálku již není výjimkou, ale bude stále více přijímána jako pravidlo.   S tím, jak lidé tráví více času před svými obrazovkami, vzniká potřeba kvalitnějších produktů, které svým uživatelům dokáží nabídnout víc. Nejnovější portfolio zařízení Lenovo se zaměřuje na funkce, které umožní uživatelům cítit se dobře a zároveň být produktivní a efektivní. 

Nová generace zobrazení – monitory ThinkVision (T32p-30, T34w-30, S25e-30, T24i-30 a T32h-30) 

Společnost Lenovo rozšířila svou komplexní nabídku zobrazovací techniky o monitory nové generace z produktových rodin ThinkVision S a T: ThinkVision T32p-30, T34w-30, S25e-30, T24i-30, a T32h-30. Tyto monitory jsou navrženy tak, aby podporovaly profesionály napříč nejrůznějšími odvětvími pomocí spektra funkcí vytvořených za účelem maximální produktivity a pohodlí. Zároveň jsou vytvořeny s důrazem na dnešní moderní pracovní potřeby, přičemž uživatelům nabízí řadu možností, ze kterých si mohou vybrat na základě svých specifických potřeb. 

Graphical user interface, application, Teams

Description automatically generated

Uživatelům, kteří potřebují velkou zobrazovací plochu, nabídne monitor ThinkVision T32p-30 ohromný 31,5palcový displej s rozlišením 4K UHD a technologií In-Plane Switching (IPS) pro optimalizované sledování obrazu z jakéhokoliv úhlu.  Díky neuvěřitelně ostré kvalitě obrazu podpořené 99% barevným gamutem sRGB, vysokým kontrastním poměrem a jasem 350 nitů získají uživatelé jasný obraz, který potřebují ke zvládnutí veškeré práce náročné na data. Mohou tak snadno prohlížet velké tabulky, objemné obrazové galerie či upravovat obsah. Tento široký plochý monitor s třístranným bezrámečkovým designem usnadňuje přepínání mezi více dokumenty a nabízí bezproblémové sledování obsahu v nastavení s více obrazovkami. Pro ty, kteří chtějí s každým pohledem vidět ještě více, bude ideální volbou ThinkVision T34w-30. Tento 34palcový WQHD zakřivený displej s poměrem stran 21:9 a zakřivením 1500R poskytne uživatelům panoramatický pohled s konzistentní ohniskovou vzdáleností na celé obrazovce.  

A picture containing text, electronics, display

Description automatically generated

Pro ještě větší efektivitu nabízí oba monitory řešení jednotného USB Type-C kabelu, který slouží jako rychlá nabíječka a zároveň uvolní zbývající porty – včetně HDMI, DP, a Ethernetu – pro další příslušenství
a rozhraní. Kromě toho mají displeje také vyhrazený port USB Type-A na horní straně monitoru pro připojení ThinkVision VoIP Modular Stack. Zařízení, představené v lednu 2022 umožňuje připojení bezdrátové webkamery a/nebo zvukového panelu5 pro ničím nerušené webové konference doma
i v kanceláři. Aby se omezil technický nepořádek a zachoval se čistší stůl, jsou oba monitory vybaveny držákem na telefon či tablet, dutým stojánkem pro čisté vedení kabelů a kompatibilitou s držákem VEDA s funkcí rychlého uvolnění pro snadnou demontáž. 

A picture containing text, screenshot, electronics, display

Description automatically generated

Monitor ThinkVision S25e-30, který se zaměřuje především na uživatele z oblasti malých a středních podniků, ve svém těle kombinuje výkon, komfort a větší6 24,5palcový FHD displej s rozlišením 1920×1080, 99% sRGB barevným gamutem a 75Hz obnovovací frekvencí pro plynulé prohlížení veškerého obsahu. Jeho třístranný design téměř bez rámečků a více možností připojení přes porty VGA, HDMI 1.4, a 3.5 mm audio výstup umožňují rychle připojit monitor ThinkVision S25e-30 k externím zařízením, včetně většího množství obrazovek pro zvýšení produktivity.  

Komplexní portfolio nových monitorů zakončují modely ThinkVision T24i-30 a T32h-30. Monitor ThinkVision T24i-30 nové generace, který pojme více připojených zařízení a příslušenství, je 23,8palcový FHD IPS displej pro široké zobrazení obsahu. Nabídne také rozsáhlé možnosti připojení, včetně VGA, HDMI, DP a čtyřportového USB rozbočovače. Monitor ThinkVision T32h-30 s 31,5palcovým QHD displejem je ideální pro každodenní práci s ethernetovým portem RJ45 pro lepší zabezpečení sítě
a řešením USB-C dokovací stanice v monitoru, které nabízí efektivní připojení pomocí jediného kabelu.  

Design zaměřený na uživatele monitorů 

Od zdraví očí a ergonomie až použití odpovědného balení – nové modely těchto monitorů zdůrazňují zaměření společnosti Lenovo na účelný design jak pro lidi, tak pro planetu. Každý z nich je vyroben z 85 % z ABS recyklovaného spotřebitelského materiálu (PCC) v rámečku, zadním krytu, stojanu a spodním krytu a je dodáván s obalem7 navrženým tak, aby pomáhal chránit životní prostředí.  Technologie přirozeně nízkého modrého světla pomáhá předcházet únavě očí tím, že sníží škodlivé emise modrého světla
z monitoru bez kompromisů v oblasti barev.

Novinkou této generace monitorů, která je výsledkem zpětné vazby od zákazníků, je navigační tlačítko na joysticku, které se nachází na spodní straně monitoru a umožňuje uživatelům snadno konfigurovat nastavení zobrazení na jednom místě, bez nutnosti používat více tlačítek. Každý monitor má také stojan, který se snadno naklání dopředu a dozadu a uživatelé si tak mohou vybrat svůj ideální pozorovací úhel. Nové monitory z řadu ThinkVision T jsou dokonce vybaveny ergonomicky pokročilými stojany, takže je možné je otáčet, zvedat8 nahoru a dolů či otočit panel na výšku, což uživatelům nabízí flexibilitu a možnost přizpůsobit si monitor do co nejpohodlnější pracovní pozice.  

V případě potřeby technické asistence si mohou firemní zákazníci zakoupit pro své monitory ThinkVision podporu Lenovo Premier Support9, pokročilé řešení hardwarové a softwarové podpory navržené tak, aby splňovalo požadavky firemních zákazníků společnosti Lenovo i na dálku.

Produktivita vhodná pro cloud – ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise 

Lenovo ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise, navržený pro moderní pracovní prostředí rozšiřuje portfolio stolních počítačů ThinkCentre “Tiny” a přináší operační systém ChromeOS v kompaktním 1L šasi. Toto malé, všestranné zařízení, které lze snadno připojit na zadní stranu monitorů, na stěnu nebo dokonce do mobilních vozíků ve větších kancelářích nabídne víc, než se na první pohled zdá. 

Díky výkonu až 12. generace procesorů Intel Core i5, zabezpečenému operačnímu systému ChromeOS, integraci infrastruktury virtuální plochy (VDI) a podpoře až čtyř monitorů je ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise ideálním zařízením pro vysokou produktivitu práce v kanceláři nebo na dálku. Uživatelé zvládnou udělat více díky funkci rychlého spouštění, rychlému připojení Wi-Fi 6E10 a bezproblémovému přístupu k aplikacím pro produktivitu a videokonference. 11

Jakožto zařízení se systémem Chromebox Enterprise umožňuje tento počítač IT týmům snadněji nasadit, lépe zabezpečit a bezproblémově spravovat cloudové pracoviště odkudkoliv. Zařízení lze navíc zprovoznit i vzdáleně bez nutnosti zobrazení, což je skvělé pro samoobslužné kiosky, systémy vyvolávacích zařízení například ve zdravotnictví, call centra nebo profesionály ve finančních službách. Firmy, které nevyžadují tyto podnikové funkce nebo orchestraci zařízení, se mohou rozhodnout pro ThinkCentre M60q Chromebox, který je ve všech směrech identický, pouze neobsahuje možnost správy pomocí Google Chromebook Enterprise Upgrade management. 

Díky kombinaci řešení Lenovo ThinkShield a bezpečnostního čipu Titan C navrženým společností Google poskytuje ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise vestavěné vylepšené zabezpečení s přidanými funkcemi jako je bezpečné procházení, sandboxing, šifrování dat a ověřené spouštění, které uživatelům zajistí maximální klid. Rutinní aktualizace softwaru a zabezpečení navíc probíhají automaticky na pozadí, aniž by rušily uživatele. Firmy mohou také ještě více snížit prostoje v případě problémů a pořídit si podporu Lenovo Premier Support9. Tato pokročilá služba překračuje rámec oprav při poruchách a může také zajistit výměnu do následujícího pracovního dne12.

Všechna dnes oznámená zařízení lze pořídit jako součást řešení Lenovo TruScale Device as a Service (DaaS) , které zaměstnancům v rámci jedné smlouvy poskytne výbornou uživatelskou zkušenost a potřebnou podporu spolu s nejnovějšími technologiemi, softwarem a službami. TruScale DaaS nabízí organizacím flexibilitu při škálování IT vybavení bez ohledu na to, kde se zaměstnanci nachází.  

Citace

“Uvědomujeme si důležitost volby v uživatelském prostředí a neustále inovujeme naše portfolio tak, abychom přinášeli nové tvary, funkce a schopnosti našich zařízení, které mohou našim zákazníkům rozšířit možnost výběru,” říká Johnson Jia, Senior Vice President of Intelligent Devices Group’s Global Innovation Center, Lenovo. „Protože stále více lidí začíná fungovat v režimu hybridní práce, chceme prezentovat technologická řešení, která nejen odpovídají tomuto transformovanému životnímu stylu, ale zároveň mohou odhalit a vyřešit nerealizované výzvy. Mezi tyto technologie patří i stolní počítače
a monitory, které jsme dnes představili.“

Obrázky a technické specifikace jsou k dispozici online na Lenovo StoryHub Tech Life press kit. Pro více informací navštivte virtuální přehlídku Lenovo Tech Life.  

Ceny a dostupnost13 

  • Monitor ThinkVision T32p-30 bude na našem trhu k dispozici od od ledna 2023 s cenou od
    17 290 Kč včetně DPH. 13  
  • Monitor ThinkVision T34w-30 bude na našem trhu dostupný od ledna 2023 za cenu začínající na 16 190 Kč včetně DPH. 13  
  • Monitor ThinkVision S25e-30 bude k dispozici od ledna 2023 s cenou od 4 490 Kč s DPH. 13  
  • Monitor ThinkVision T32h-30 bude dostupný od od ledna 2023 za cenu začínající na 12 590 Kč včetně DPH. 13  
  • Monitor ThinkVision T24i-30 bude na našem trhu dostupný od prosince 2022 s cenou začínající na 6090 Kč včetně DPH. 13  
  • Zařízení ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise bude k dispozici v prosinci 2022 s cenou od 12 990 Kč s DPH. 13  

Klíčové specifikace

ThinkVision T32p-30 Monitor
DisplejVelikost panelu31,5 palce
Rozměry obrazovky709.4 mm x 412.0 mm
PodsvíceníWLED
Poměr stran16:9
Rozlišení3840 x 2160
Pozorovací úhly178° / 178°
Obnovovací frekvence60 Hz
Jas (Typ)350 cd/m²
Barevný gamut99% sRGB, 95% DCI-P3 (CIE 1976) (poměr pokrytí)
KonektivitaVideo signál1 x USB Type-C (DP 1.4 Alt Mode)1 x HDMI 2.01 x DP 1.41 x RJ45
Audio signál1 x Audio Out (3.5 mm)
EthernetAno (10M/100M/1000M)
USBUSB Hub: AnoUSB Upstream: 2 x USB 3.2 Gen 114 (1x USB Type-C, 1x USB Type-B)USB Downstream: 4 x USB 3.2 Gen 114 Type-A (1 x BC1.2)
DesignMechanikaNáklon: -5° / 23.5°Otočení: -45° / 45°Zdvih: 155 mm (max)Pivot: -90° / 90°Možnost montáže: 100x100mm
CertifikaceENERGY STAR® TCO®EPEAT® registrován dle dostupnosti – stav registrace podle země najdete na www.epeat.net 
ThinkVision T34w-30 Monitor
DisplejVelikost panelu34 palců
Rozměry obrazovky803.2 mm x 357.9 mm
PodsvíceníWLED
Zakřivení1500R
Poměr stran21:9
Rozlišení3440 x 1440
Pozorovací úhly178° / 178°
Obnovovací frekvence60 Hz
Jas (Typ)350 cd/m²
Barevný gamut99% sRGB (poměr pokrytí)
KonektivitaVideo signál1 x USB Type-C (DP 1.4 Alt Mode)1 x HDMI 2.01 x DP 1.4
Audio signál1 x Audio Out (3.5 mm)
EthernetAno (10M/100M/1000M)
USBUSB Hub: AnoUSB Upstream: 1 x USB 3.2 Gen 114 Type-CUSB Downstream:4 x USB 3.2 Gen 114 Type-A (1 x BC1.2)
DesignMechanikaNáklon: -5° / 23.5°Otočení: -45° / 45°Zdvih: 155 mm (max)Možnost montáže: 100x100mm
CertifikaceENERGY STAR® TCO®EPEAT® registrován dle dostupnosti – stav registrace podle země najdete na www.epeat.netEyesafe® 
ThinkVision S25e-30 Monitor
DisplejVelikost panelu24,5 palců
Rozměry obrazovky552.4 mm x 319.5 mm
PodsvíceníWLED
Poměr stran16:9
Rozlišení1920 x 1080
Pozorovací úhly178° / 178°
Doba odezvy4ms (extrémní režim), 6ms (běžný režim), 14ms (režim off)
Obnovovací frekvence75 Hz
Jas (Typ)250 cd/m²
Barevný gamut99% sRGB (poměr pokrytí), 130% sRGB (poměr barevné plochy)
NapájeníSpotřeba20W (Typ) / 24W (Max)
ZdrojVnitřní
KonektivitaVideo signál1 x HDMI 1.41 x VGA
Audio signál1 x Audio Out (3.5 mm)
DesignMechanikaNáklon: -5° / 22°Možnost montáže: 100x100mm
CertifikaceENERGY STAR® TCO ®EPEAT® registrován dle dostupnosti – stav registrace podle země najdete na www.epeat.netEyesafe® 
ThinkVision T32h-30 Monitor
DisplejVelikost panelu31,5 palce
Rozměry obrazovky709.4 mm x 412.0 mm
PodsvíceníWLED
Poměr stran16:9
Rozlišení2560 x 1400
Pozorovací úhly178° x 178°
Doba odezvy4ms (extrémní režim), 6ms (běžný režim) , 14ms (režim off)
Obnovovací frekvence60Hz
Jas (Typ)350cd/m2
Barevný gamut99% sRGB
NapájeníSpotřeba32W / 153W
ZdrojVnitřní napájení
KonektivitaVideo signál1x USB Type-C1x HDMI 2.01x DP1.4 (HBR2)
Audio signál1 x Audio Out (3.5mm)
DesignMechanikaNáklon: – 5° / 23.5°Otočení: -45° / 45°Zdvih: 155 mm (max)
CertifikaceENERGY STAR® TCO ®EPEAT® registrován dle dostupnosti – stav registrace podle země najdete na www.epeat.net
ThinkVision T24i-30 Monitor
DisplejVelikost panelu23,8 palců
Rozměry obrazovky535.0 mm x 313.0 mm
PodsvíceníWLED
Poměr stran16:9
Rozlišení1920 x 1080
Pozorovací úhly178° x 178°
Doba odezvy4ms (extrémní režim)
Obnovovací frekvence60Hz
Jas (Typ)250 cd / m2
Barevný gamut99% sRGB
NapájeníSpotřeba14W / 51W
ZdrojVnitřní
KonektivitaVideo signál1x HDMI 1.41x VGA1x DP 1.2
Audio signál1x Audio Out (3.5mm)
DesignMechanikaNáklon: -5° / 23.5° Otočení: -45° / 45Zdvih: 155 mm (max)
CertifikaceENERGY STAR® TCO ®EPEAT® registrován dle dostupnosti – stav registrace podle země najdete na www.epeat.net
ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise
VýkonProcesorProcesor až Intel Core i5 12. generace
OSChromeOS
PaměťAž 2 DDR4 SODIMM 3200MHz
Napájecí jednotka90W 89%, 65W 89%
ZabezpečeníZabezpečeníZabezpečení ChromeOS, H1 čip, zámek Kensington
KonektivitaPřední porty2x USB 3.2 Gen 21 x USB-C (USB 3.2 Gen2, DP 1.4)1x Audio Combo
Zadní porty4x USB 3.2 Gen 11 x HDMI 2.01x DP 1.41x Flex IO (DP/HDMI)1x LAN (1G)
WirelessIntel® Wi-Fi 6E (Gig+)10 2x2AX Bluetooth® 5.0
DesignRozměry (Š x H x V)178 x 34 x 182 mm /
Váha1.07 kg
UdržitelnostCertifikaceENERGY STAR® EPEAT® Gold

O společnosti Lenovo

Lenovo je globální technologická firma s obratem 70 miliard USD, která se umístila na 171. místě v žebříčku Fortune Global 500, zaměstnává 75 000 lidí po celém světě a každý den obsluhuje miliony zákazníků na 180 trzích. S odvážným předsevzetím dodávat chytřejší technologie pro všechny stavěla společnost Lenovo na úspěchu předního hráče na trhu počítače a dále expandovala do nových rostoucích oblastí infrastruktury, mobilních zařízení, řešení a služeb. Tato transformace spolu s inovacemi Lenovo, které mění svět, vytváří exkluzivnější, důvěryhodnější a udržitelnější digitální společnost pro každého a všude. Pro více informací navštivte https://www.lenovo.com, a přečtěte si nejnovější zprávy prostřednictvím našeho StoryHub

1 Zdroj: Gallup, “The Future of Hybrid Work: 5 Key Questions Answered with Data,” March 15, 2022: https://www.gallup.com/workplace/390632/future-hybrid-work-key-questions-answered-data.aspx.

2 Zdroj: studie Buffer provedená v 16 zemích, “2022 State of Remote Work,” https://buffer.com/state-of-remote-work/2022                                  

3 Doba odezvy pohyblivého obrazu (MPRT) zlepšuje doby odezvy a snižuje rozmazání pohybu na monitoru. Povolení MPRT deaktivuje program AMD FreeSync a uživatelé si mohou všimnout zanedbatelného blikání.

4 Notebooky, telefony a tablety mohou být nabíjeny současně pouze s plně funkčním USB-C.

5 Kompatibilní s webkamerou ThinkVision VoIP Stack MC60 Monitor Webcam a MS30 Monitor Soundbar (prodávány zvlášť).

6 Velikost monitoru ThinkVision S25e-30 je 24,5 palců, zatímco předchozí model ThinkVision S24e-20 měl velikost obrazovky 23,8 palců. 

7 Obalový materiál pro ThinkVision T32p-30, T34w-30, a T32h-30 se skládá ze 100% PCC papírového polštáře. Obal pro ThinkVision T24i-30 se skládá ze 100% PCC papíru a buničiny. Obal pro ThinkVision S25e-30 se skládá z 95% PCC papíru a buničiny. Obal pro Lenovo Legion Y32p-30 se skládá z 90% PCC papírového polštáře.

8 Maximální rozsah zdvihu u Lenovo Legion Y32p-30 je  135 mm a modely ThinkVision T32p-30, T34w-30, T32h-30 a T24i-30 mají všechny maximální rozsah zdvihu 155 mm.  

9 Podpora Premier Support závisí na dostupnosti a nemusí být dostupná ve všech zemích a pro všechny produkty. Společnost Lenovo si vyhrazuje právo kdykoliv bez upozornění změnit nabídky a specifikace produktů.  

10 Vyžaduje samostatně zakoupený Wi-Fi router a plán, který se může lišit podle místa. Platí další smluvní podmínky a/nebo poplatky. Rychlosti připojení se budou lišit v závislosti na umístění, prostředí, podmínkách sítě a dalších faktorech.

11 Vyžaduje další hardware, který není součástí balení. 

12 Vyprodané monitory mohou zpozdit dodání služby. Není k dispozici ve všech zemích. Pokud společnost Lenovo rozhodne, že se na problém s produktem vztahuje záruka na produkt a nelze jej vyřešit po telefonu nebo prostřednictvím dílu vyměnitelného zákazníkem, bude oprava provedena následující pracovní den prostřednictvím systému Advanced Exchange Hovory přijaté po 16 hodině místního času budou vyžadovat další pracovní den pro odeslání služby. Služba do druhého dne není zaručena. Zákazníci musí vadný monitor vrátit do 30 dnů. V některých oblastech nemusí být doručení následující pracovní den k dispozici. Podrobné informace naleznete ve smlouvě o poskytování služeb Lenovo.

13 Ceny nemusí zahrnovat daň a nezahrnují dopravu ani možnosti dopravy a mohou se změnit bez předchozího upozornění; platí dodatečné smluvní podmínky. Ceny jednotlivých prodejců se mohou lišit. Data naskladnění a barevné provedení se mohou lišit podle geografické polohy a produkty mohou být dostupné pouze na vybraných trzích. Všechny nabídky závisí na dostupnosti. Společnost Lenovo si vyhrazuje právo kdykoliv bez předchozího upozornění změnit nabídku produktů, funkce a specifikace.14 V závislosti na mnoha faktorech, jako je schopnost zpracování periferních zařízení, atributy souborů a další faktory související s konfigurací systému a provozním prostředím, se skutečná přenosová rychlost pomocí různých USB konektorů na tomto zařízení bude lišit a je obvykle nižší než rychlost přenosu dat. Definované příslušnými specifikacemi USB: 5 Gbit/s pro USB 3.2 Gen 1; 10 Gbit/s pro USB 3.2 Gen 2 a 20 Gbit/s pro USB 3.2 Gen2x2.