Obrazovka do kapsy – nové brýle Lenovo Glasses T1 Wearable Display zvládnou vše od hraní her po streamování, a to bezpečně i na cestách

Praha, 1. září 2022 – Společnost Lenovo oznámila nové zařízení z kategorie nositelné elektroniky – displej Lenovo Glasses T1 pro sledování obsahu na cestách. Díky kompatibilitě s většinou dnešních smartphonů, tabletů a laptopů s plně funkčním USB-C nabídne Lenovo Glasses T1 výjimečnou kvalitu obrazu, účinnou optiku pro delší životnost baterie a nízkou hmotnost. Díky tomu mohou uživatelé prozkoumávat a užívat si obsah na mnohem větším prostoru, než je omezená velikost obrazovky mobilních zařízení. 

Se zvyšujícím se výkonem mobilních zařízení mohou nejen mobilní hráči, ale prakticky všichni uživatelé těžit z výhod nošení osobního monitoru v kapse. Trend je jasný, uživatelé mobilních zařízení chtějí mít možnost hrát více her a přehrávat více videí. Předpokládá se, že globální trh s mobilními hrami dosáhne do roku 2027 hodnoty 153 miliard USD při tempu ročního růstu 11,5 %. Zatímco pro trh zaměřený na video-streaming se předpokládá, že dosáhne do roku 2030 hodnoty 972 miliard USD, což představuje v průměru roční nárůst o 18,1 %. 

Tyto brýle ale nejsou jen o zábavě a hrách. S tím, jak se model hybridní práce stává novou normou, profesionálové chtějí zvládnout více práce na svých mobilních zařízeních. Nicméně práce na důležitých obchodních dokumentech na počítači ve veřejném prostoru představuje bezpečnostní riziko. Použitím Lenovo Glasses T1 mají zaměstnanci vždy k dispozici soukromý pracovní prostor bez nutnosti neustálého ohlížení přes rameno. 

Zařízení Lenovo Glasses T1 je připraveno splnit požadavky mnoha různých uživatelů. Kromě konektivity k většině zařízení Windows, Android, a MacOS s plně funkčním USB-C, se mohou brýle připojit prostřednictvím volitelného adaptéru také k zařízením iOS, která jsou vybavena konektorem Lightning. Pro maximální komfort při delším používání je zařízení Lenovo Glasses T1 vybaveno vyměnitelnými nosními sponami, nastavitelnými nožičkami a podporou vlastních dioptrických čoček prostřednictvím připojitelného rámu. 

Výjimečné kvality obrazu dosahuje zařízení pomocí micro-OLED displeje, který zajistí neuvěřitelnou barevnou sytost a vysoký kontrastní poměr 10,000:1. Díky vysoké optické účinnosti a nízké celkové spotřebě energie můžete s Lenovo Glasses T1 přehrávat video nebo hrát hry na připojených mobilních zařízení celé hodiny bez obav z vybití baterie připojeného zařízení. 

Portfolio řešení společnosti Lenovo pro koncové uživatele i profesionály nabízí lepší uživatelskou zkušenost také prostřednictvím doplňkových technologií. Uživatelé smartphonů Motorola mohou využít funkci Ready For k umocnění herního zážitku a zábavy s Lenovo Glasses T1. Funkce Ready For pomáhá uživatelům získat maximum výkonu a produktivity z jejich chytrého telefonu, což usnadňuje připojení k přenosným monitorům, klávesnicím a dalším zařízením a přináší uživatelům jedinečný a pohlcující zážitek. 

Obrázky a technické specifikace jsou k dispozici online na Lenovo StoryHub Tech Life press kit. Pro více informací navštivte virtuální přehlídku Lenovo Tech Life.  

Cena a dostupnost

Lenovo Glasses T1 (v Číně uvedený pod názvem Lenovo Yoga Glasses) bude na čínském trhu dostupný na konci roku 2022 a na dalších vybraných trzích v průběhu roku 2023. Cena tohoto zařízení bude oznámena po jeho dostupnosti na jednotlivých trzích.

Klíčové specifikace

Lenovo Glasses T1
DisplejMicro OLED 
Rozlišení 1920 x 1080 na každém oku 
Snímková frekvence 60Hz 
Audio Vysoce kvalitní vestavěné reproduktory 
Certifikace TUV Low Blue Light TUV Flicker Reduced 
Kompatibilita zařízení Android (vyžaduje pouze plně funkční USB-C) WindowsiOS s konektorem Lightning (vyžaduje HDMI adaptér k brýlím; Apple Lightning Digital AV adaptér) ,

O společnosti Lenovo

Lenovo je globální technologická firma s obratem 70 miliard USD, která se umístila na 171. místě v žebříčku Fortune Global 500, zaměstnává 75 000 lidí po celém světě a každý den obsluhuje miliony zákazníků na 180 trzích. S odvážným předsevzetím dodávat chytřejší technologie pro všechny, stavěla společnost Lenovo na úspěchu předního hráče na trhu počítačů a dále expandovala do nových rostoucích oblastí infrastruktury, mobilních zařízení, řešení a služeb. Tato transformace spolu s inovacemi Lenovo, které mění svět, vytváří exkluzivnější, důvěryhodnější a udržitelnější digitální společnost pro každého a všude. Pro více informací navštivte https://www.lenovo.com, a přečtěte si nejnovější zprávy prostřednictvím našeho StoryHub.