Třetí generace Lenovo ThinkBook 16p podpoří spolu s dalšími nově dostupnými notebooky růst malých a středních podniků

Praha, 1. září 2022 – Třetí generace notebooku Lenovo ThinkBook 16p umožní pokročilým uživatelům i tvůrcům obsahu projevit svou kreativitu naplno a bez omezení. Nejnovější výjimečně vybavený ThinkBook přináší procesory až AMD Ryzen 9 6000 H-series a diskrétní grafiku NVIDIA GeForce RTX 3060 pro nejvyšší možný výkon v kombinaci s OS Windows 11. Jeho pohlcující 16palcový 2.5K IPS displej s úzkými rámečky disponuje certifikací TÜV Rheinland Low Blue Light a TÜV Eyesafe1 pro maximální pohodlí očí a je také vybaven senzorem okolního světla, který upravuje jas podsvícení obrazovky a klávesnice. Uživatelé si mohou vybrat ze dvou konfigurací displeje – 400nitový 60Hz panel a nový 500nitový 165Hz HDR400 panel s certifikací CESA, který nabídne živé barvy a větší detaily světla a stínu. Obě možnosti displeje mají také certifikaci X-Rite Pantone a podporují obsah Dolby Vision. 

Výjimečný výkon mobilních procesorů AMD Ryzen 6000 a grafiky NVIDIA GeForce RTX pomůže uživatelům vypořádat se s nejnáročnějšími výzvami hybridní práce. Kombinace až 32GB dvoukanálové LPDDR5 operační paměti, až 2TB duálního SSD úložiště a 71Wh baterie by měla uživatelům zajistit dostatek energie pro celý den2. Nový pracovní styl také vyžaduje vysokorychlostní spolehlivé připojení a dostupnost portů pro flexibilní a všestranná připojení. Díky podpoře Wi-Fi 63, dvěma portům
USB Type-C včetně jednoho USB 4, dvěma portům USB-A 3.2 Gen 2 a HDMI 2.1 portu se můžete pohodlně připojit k bezdrátovým sítím, periferiím a AV zařízením. 

O vyšší úroveň zabezpečení se postará chytré tlačítko pro zapnutí Smart Power Button se zabudovanou čtečkou otisků prstů, díky kterému se uživatelé mohou rychle vrátit k práci a užít si například online brainstorming s volitelnou Full HD IR kamerou a křišťálově čistým zvukem Dolby Audio.
ThinkBook 16p přináší také inteligentní funkce založené na umělé inteligenci představené v dřívějších noteboocích ThinkBook, včetně funkce AI Meeting Manager, která mimo jiné dokáže převádět text na řeč ve čtrnácti podporovaných jazycích přímo během audio konferencí.

Pro ještě vyšší produktivitu mohou uživatelé z oblasti malých a středních podniků (SMB) připojit svůj ThinkBook 16p k novému monitoru Lenovo ThinkVision S25e-30, který byl také dnes představen veřejnosti. Tento monitor nové generace přináší kombinaci výkonu, komfortu a kvality ve velkém 24,5palcovém FHD displeji, nabídne řadu možností připojení a třístranný design téměř bez rámečků, který se v případě potřeby snadno přizpůsobí nastavení více obrazovek. Pro větší efektivitu a pohodlí při práci je monitor ThinkVision S25e-30 vybaven technologií přirozeně nízkého modrého světla. Má ergonomický stojan, který je možno naklánět a nové pohodlně umístěné navigační tlačítko na joysticku pro konfiguraci nastavení monitoru.

Obrázky a technické specifikace jsou k dispozici online na Lenovo StoryHub Tech Life press kit. Pro více informací navštivte virtuální přehlídku Lenovo Tech Life.  

Cena a dostupnost4 

  • Třetí generace notebooku ThinkBook 16p, je spolu s ostatními notebooky ThinkBook představenými na začátku letošního roku již dostupná na vybraných trzích za cenu od 49 020 Kč bez DPH 4
  • Notebooky ThinkBook Plus Gen 3 a ThinkBook 13x Gen 2, které byly představeny na veletrhu CES 2022, a notebooky ThinkBook 14s Yoga Gen 2 a ThinkBook 13s Gen 4 i, které byly představeny na veletrhu MWC 2022, jsou nyní také dostupné na vybraných trzích a nabízí široké portfolio přenosných počítačů pro každého uživatele.4

Klíčové specifikace

ThinkBook 16p Gen 3
VýkonProcesorAž procesor AMD Ryzen 9 H-Series
OSAž Windows 11 Pro
PaměťAž 32GB LPDDR5
ÚložištěAž 2TB PCIe SSD disk 4. generace
Grafika NVIDIA GeForce RTX 3060
DisplejCertifikace TÜV Rheinland Low Blue Light a TÜV Eyesafe® Dolby VisionCertifikace X-Rite Pantone Senzor okolního světla
16palcový 2.5K IPS, 60Hz, 400 nitů, 100% sRGBVolitelně 16palcový 2.5K IPS, 165Hz, 500 nitů, 100% sRGB, HDR400
AudioDolby Atmos s reproduktory Audio by Harman a duálními mikrofony 
KameraFHD RGB kameraVolitelně FHD + IR kamera
Baterie71Wh
ZabezpečeníČipFirmware TPM
FyzickéČtečka otisků prstů v tlačítku pro zapnutíFyzický kryt kamerySlot zámku Kensington NanoSaver
KonektivitaPorty1 x HDMI 2.1
1 x USB Typ-C
1 x USB4
2 x USB-A 3.2 Gen 2
1 x 3.5mm audio jack
1 x čtečka SD karet
WirelessAž Wi-Fi 6
Bluetooth® 5.0
DesignRozměry(Š x H x V)354.6 x 252.0 x 19.5 mm 
Váha1.99 kg 
Certifikace udržitelnostiEPEAT™ GoldEnergy Star®TCO 9.0

O společnosti Lenovo

Lenovo je globální technologická firma s obratem 70 miliard USD, která se umístila na 171. místě v žebříčku Fortune Global 500, zaměstnává 75 000 lidí po celém světě a každý den obsluhuje miliony zákazníků na 180 trzích. S odvážným předsevzetím dodávat chytřejší technologie pro všechny stavěla společnost Lenovo na úspěchu předního hráče na trhu počítače a dále expandovala do nových rostoucích oblastí infrastruktury, mobilních zařízení, řešení a služeb. Tato transformace spolu s inovacemi Lenovo, které mění svět, vytváří exkluzivnější, důvěryhodnější a udržitelnější digitální společnost pro každého a všude. Pro více informací navštivte https://www.lenovo.com, a přečtěte si nejnovější zprávy prostřednictvím našeho StoryHub.

1 Certifikační značka TÜV Rheinland znamená, že produkt byl testován podle přísných bezpečnostních požadavků akreditovanou třetí stranou a prochází pravidelnými továrními kontrolami.

2 Životnost baterie se bude lišit a bude záviset na mnoha faktorech včetně konfigurace a použití produktu, softwaru, provozních podmínkách, bezdrátových funkcích, nastavení správy napájení, jasu obrazovky a dalších faktorech. Maximální kapacita baterie se přirozeně snižuje s časem a používáním.3 Vyžaduje samostatně zakoupený Wi-Fi router a plán, který se může lišit podle místa. Platí další smluvní podmínky a/nebo poplatky. Rychlosti připojení se budou lišit v závislosti na umístění, prostředí, podmínkách sítě a dalších faktorech.
4 Ceny nemusí zahrnovat daň a nezahrnují dopravu ani možnosti dopravy a mohou se změnit bez předchozího upozornění; platí dodatečné smluvní podmínky. Ceny jednotlivých prodejců se mohou lišit. Data naskladnění a barevné provedení se mohou lišit podle geografické polohy a produkty mohou být dostupné pouze na vybraných trzích. Všechny nabídky závisí na dostupnosti. Společnost Lenovo si vyhrazuje právo kdykoliv bez předchozího upozornění změnit nabídku produktů, funkce a specifikace.