Sygic GPS Navigace má další novinku: rychle detekuje vozidla v protisměru a varuje vás před nimi

Na evropských dálnicích je každý rok zaznamenáno zhruba 4 500 nehod, které jsou způsobeny jízdou v protisměru. Ve Spojených státech pak při takových nehodách zemře v průměru několik lidí denně. Pro zvýšení ostražitosti řidičů na dálnicích přináší Sygic cloudovou službu varování řidičů v nesprávném směru od společnosti Bosch do jejich GPS navigaci v EU, USA a Kanadě.

Za novou bezpečnostní funkcí v Sygic GPS Navigaci je inteligentní řešení, které vás a také další potenciálně ohrožené účastníky silničního provozu okamžitě upozorní na jízdu v protisměru. Za posledních dvanáct měsíců tento systém zmapoval přes 3,3 miliardy směrů jízdy v EU a odhalil přes 300 případů jízdy v protisměru, přičemž okamžitě varoval řidiče.  

Navigace Sygic bude první službou pro spotřebitele v USA a Kanadě, která zde tuto technologii společnosti Bosch bude nabízet. Pokud vozidlo nebo smartphone využívající tuto službou vjede na dálnici v protisměru, systém v rámci sekund upozorní řidiče daného vozidla a ostatní dotčené účastníky silničního provozu, kteří ho používají, na nebezpečnou situaci. 

„Digitální přenos informací funguje v reálném čase a je nejrychlejší na trhu. Proto tuto funkci považujeme za nadmíru užitečný doplněk k dopravnímu zpravodajství v rádiu. Zvláště se pak hodí cestovatelům, kteří se pohybují po pro ně neznámých silnicích nebo místním řidičům na nově otevřených komunikacích,“ říká Lukas Dermek ze společnosti Sygic

Díky pravidelnému odesílání anonymizovaných dat z vozidel a aplikací využívajících tento integrovaný systém do cloudu mohou být všichni uživatelé v daném okruhu včas informování, pokud jeden z nich najede do protisměru. Upozornění se může uživatelům zobrazit už do 10 sekund po rozpoznání nebezpečí. 

Se spuštěním služby v navigaci Sygic se výrazně zvýší počet uživatelů, a tím i možnost rozpoznání řidičů v protisměru, protože Sygic využívá 2,5 milionu aktivních uživatelů měsíčně.

Naším cílem je, aby se cloudový systém pro varování před jízdou v protisměru dostal k co největšímu počtu účastníků silničního provozu – přesně to je v souladu s naším heslem „Stvořeno pro život“. Jsme moc rádi, že naši službu nyní mohou využívat i uživatelé navigace Sygic,“ říká Lars Mueller, produktový manažer společnosti Bosch.

Společnost Sygic se rozhodla implementovat tuto cloudovou funkci od společnosti Bosch a vylepšit tak své bezpečnostní funkce v GPS pro spotřebitele. Pro uživatele systémů Android a iOS je to další „strážce“, který pomáhá řidičům zůstat v obraze, aby byli vždy připraveni na to, co je na cestách může potkat. Funkce pracuje online a v reálném čase varuje řidiče před riziky Je zdarma a uživatelé ji mohou kdykoliv deaktivovat. 

* Zdroje údajů o nehodovosti: Bosch Accident Research a Federal Highway Administration

O SYGICU

Společnost Sygic, která byla založena v roce 2004 v Bratislavě je v žebříčku Deloitte Fast 50 Company a v roce 2012 byla zařazena do žebříčku Deloitte’s Fast 500 EMEA. V roce 2009 společnost Sygic uvedla na trh vůbec první podrobný navigační systém pro iPhone. Společnost se stala prvním dodavatelem offline navigací, který podporuje konektivitu Apple CarPlay a Google Android Auto™. GPS navigace Sygic je nejoblíbenějším počinem od Sygicu a celosvětově zaznamenala více než 200 miliónů stažení. Přídavek Traffic Lights pro aplikaci GPS Sygic Navigation si vysloužil od poroty složené z předních technologických expertů cenu pro nejlepší inovaci CES 2020

Za režim EV (pro elektromobily) v aplikaci Sygic GPS Navigation a další řešení si společnost Sygic vysloužila ocenění Global Champion Award 2021. Významně totiž přispívá k udržitelnému rozvoji Evropy na základě inovací.
Řešení společnosti Sygic využívají celosvětově k navigaci už více než tři miliony profesionálních řidičů a dva tisíce flotil. Majoritním akcionářem společnosti Sygic je W. A. G. Payment solutions (Eurowag), která je přední integrovanou platformou pro platby a mobilitu v Evropě.