Tech Data Europe ohlašuje nový distribuční kontrakt s Esselte Group

Praha, 9. červen 2016 – Tech Data Europe dnes oznámila, že uzavřela nový celoevropský distribuční kontrakt se společností Esselte Group, předním výrobcem a dodavatelem kancelářských potřeb. Kontrakt se týká distribuce produktů její prémiové značky Leitz zaměřené na náročnéuživatele a profesionály. (TZ)

Zákazníci Tech Data nyní mají napříč celou evropskou sítí snadný přístup ke třem produktovým řadám značky Leitz: Icon – inteligentní štítkovací systém s možností tisku z mobilních zařízení, Complete – unikátní příslušenství pro mobilní zařízení a výrobky pro profesionály na cestách a iLAM pro jednoduchou a vždy spolehlivou laminaci dokumentů bez složitého nastavování.

„Jsme velice rádi, že můžeme produkty Leitz nabídnout všem našim evropským resellerům. Dlouholetá tradice a inovativní přístup týkající se designu a výroby kancelářských potřeb značky Leitz se odráží ve výrobcích, které nyní nabízíme,” řekl Hugo Graça, viceprezident pro PC Components, Printers & Supplies v Tech Data Europe. „Velikost společnosti Tech Data ve spojení s naším silným online prodejem poskytuje skvělý základ pro posílení růstu těchto produktových řad v Evropě. Spojení s přední značkou navíc zdůrazňuje vedoucí postavení Tech Data na trhu kancelářských potřeb a příslušenství.“

„Z nového spojení s Tech Data, evropskou jedničkou na IT distribučním trhu, jsme skutečně nadšeni,“ řekl Paul Gouka, viceprezident Global Accounts & International Sales ve společnosti Esselte. „Jsme přesvědčeni, že partnerství s Tech Data nám umožní dál posilovat naši pozici v IT distribučním kanálu pro nové produktové řady Leitz Icon, Leitz Complete a Leitz iLam. Prodejní síť Tech Data perfektně zapadá do strategie společnosti Esselte a my jsme přesvědčeni, že společně posílíme úspěch všech produktových řad značky Leitz.”

„Tech Data je pro Esselte další významný distribuční kanál, díky kterému se mohou naše výrobky snáze dostat k našim zákazníkům,“ dodal Josef Čada, ředitel české a slovenské pobočky Esselte.

O Leitz

Německá značka Leitz spadá do společnosti Esselte Group, která je celosvětový výrobce kancelářských potřeb s více než stoletou tradicí. Pod značkou Leitz byly vynalezeny takové ikony kanceláří, jako je pákový pořadač nebo stolní děrovačka. V dnešní době má ve svém oboru pověst inovátora a předního architekta řešení pro práci budoucnosti. Právě díky novým trendům v oblasti pracovních zvyklostí přichází s výrobky pro práci na cestách z řady Leitz Complete, které se pyšní inovativními prvky a funkčním designem. Inovace značky Leitz jdou napříč i dalšími produktovými řadami: Leitz Icon – inteligentní bezdrátová tiskárna štítků, Leitz iLam – laminátory bez potřeby jakéhokoliv nastavování se vždy dokonalými výsledky nebo designové řady WOW a Style, které následují poslední módní trendy.

O společnosti Tech Data Distribution

Firma Tech Data Distribution, s.r.o., je přední distributor výpočetní a komunikační techniky, digitální spotřební elektroniky a software pro český a slovenský trh. Společnost byla založena v polovině roku 1991 v Praze pod názvem Expert & Partner. V dubnu 1993 se stala součástí celoevropské distribuční sítě Computer 2000, vlastněné od roku 1999 americkou distribuční firmou Tech Data Corporation. V distribuční nabídce Tech Data Distribution naleznete produkty nejdůležitějších výrobců ze všech oblastí výpočetní a komunikační techniky. V březnu 2004 úspěšně proběhla integrace společnosti Azlan. K obsluze svých zákazníků využívá logistické centrum v Boru u Tachova, které v rámci Tech Data Corporation patří mezi největší na světě.

O společnosti Tech Data Corporation

Společnost Tech Data Corporation je předním světovým distributorem produktů, řešení a služeb v oblasti informačních technologií. Díky propracované logistice a službám s přidanou hodnotou pomáhá 105 000 prodejců ve více než 100 zemích světa efektivně uspokojovat požadavky koncových uživatelů na nejrůznější technologie. Společnost se umístila v žebříčku Fortune 500 na 108. místě a dosáhla tržeb ve výši 26,4 mld. USD za poslední fiskální rok, který skončil 31. ledna 2016. Více informací najdete na: www.techdata.com nebo na sociálních sítích Facebook a Twitter.