Petr Skořepa se stává novým ředitelem divize HP Networking pro ČR

Společnost HP oznámila, že s platností od začátku dubna letošního roku byl novým ředitelem divize HP Networking pro Českou republiku jmenován Petr Skořepa (47). Na této pozici nahradil Jiřího Matoucha, který nastoupil od začátku května do společnosti DNS, kde zúročí své zkušenosti z HP coby team leader pro HP Networking. (TZ)

Na své nové pozici je nyní Petr Skořepa zodpovědný za vedení a výsledky celého týmu divize HP Networking, tedy zejména obchodních specialistů a solution architektů specializující se na oblast síťových prvků. Řídí prodej síťových prvků zákazníkům napříč celým českým trhem, stejně jako podporu obchodních partnerů a ostatních divizi HP ESSN. Má na starosti rovněž marketingové strategie týkající se jednotlivých produktů.

Pracovní kariéru Petra Skořepy charakterizuje již 23 let profesionálních zkušeností z oblasti ICT technologií, z čehož plných 14 let působil na řídících pozicích v managementu nadnárodních společností. Před svým nástupem do HP pracoval ve společnosti SAP A.G. na pozici obchodního ředitele pro oblast střední a východní Evropy, kterou zastával od roku 2008.

V letech 2002 až 2007 vedl obchodní tým společnosti Cisco Systems v České republice a na Slovensku; v této společnosti strávil i šest předchozích let, kdy zde od roku 1996 působil na několika dalších obchodních a manažerských pozicích. Jeho předchozí kariéra je spjata rovněž se společnostmi Novell, TGN, T&G Numic, Parallel či Rubena.

Petr Skořepa vystudoval v roce 1987 obor kybernetiky na Elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze. Je ženatý, má dvě dcery, mluví plynně anglicky, slovensky, dobře se domluví i rusky a částečně polsky. Ve volném čase se nejraději pokouší najít prostor – kromě rodiny – pro golf, lyžování, cyklistiku či jízdu na motocyklu, relaxací je pro něj rovněž péče o zahradu.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové příležitosti k tomu, aby technologie měly smysluplný přínos pro jednotlivce, firmy, státní správu a celou společnost. Portfolio největší technologické firmy světa zahrnuje tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Konvergencí cloudu a konektivity vytváří HP perfektně provázané, bezpečné a kontextově vysoce senzitivní prostředí pro dokonale propojený svět. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Tagged