Vysoké tržby z prodeje tiskáren se systémem inkoustových nádržek představují nový směr pro společnost Epson

13. 3. 2013 – Na základě pozitivních reakcích zákazníků na první generaci tiskáren se systémem inkoustových nádržek se společnost Epson rozhodla rozšířit na vybraných trzích# jejich prodej a upravit počet nabízených tiskáren s inkoustovými zásobníky pro spotřebitele a malé firmy. (TZ)

Tento krok je součástí nové strategie společnosti Epson, která se zaměřuje na nízkonákladový tisk pomocí vysoce kvalitního systému inkoustových nádržek. Společnost Epson se nově zaměřila na rozšiřování své řady tiskáren, které jsou vybaveny právě systémem inkoustových nádržek. Cílem společnosti je nabídnout uživatelům v domácnostech i kancelářích cenově dostupný a spolehlivý tisk, aniž by byli nuceni řešit časté problémy spojené s neoriginálními inkousty nebo jinými náplněmi.

Christoph Lubinus, manažer oddělení vývoje výrobků společnosti Epson Europe, říká:  „Zeptali jsme se našich zákazníků na to, co si myslí o nových tiskárnách a na to, jaké jsou jejich požadavky na tisk. Na základě jejich reakcí jsme se rozhodli ukončit prodej vybraných tiskáren s inkoustovými zásobníky tam, kde se osvědčil prodej systémů inkoustových nádržek. Budeme tak schopni posílit svůj závazek nabízet velmi levný tisk při současném zachování takové kvality tisku, jakou od nás naši zákazníci očekávají.“

Epson integroval své rozsáhlé zkušenosti s inkoustovým tiskem, včetně technologie Micro Piezo, do nové technologie inkoustových nádržek již v roce 2012. Díky tomu se stal prvním výrobcem, který vytvořil řadu tiskáren se zabudovanými nádržkami. Letos tuto unikátní řadu rozšířil o osm nových modelů, které nabídnou ještě větší snížení nákladů na tisk při zachování úrovně kvality, kterou Epson nabízí.

Každý model má velkokapacitní integrovanou inkoustovou nádržku s velkoobjemovými lahvičkami k doplňování inkoustu. Všechny mají zabudovaný rychlý způsob doplňování inkoustu, který obsahuje speciálně navržené vzduchotěsné uzávěry a filtry, které minimalizují plýtvání s inkoustem. Na rozdíl od jiných systémů doplňování inkoustu se na všechny modely vztahuje záruka společnosti Epson, která znamená spolehlivý tisk a pohodlnou obsluhu.

Christoph Lubinus dodává: „Rok 2013 je pro nás důležitý, jelikož se chystáme posílit naši novu řadu tiskáren se systémem inkoustových nádržek o nové modely, které našim zákazníkům nabídnou více užitečných vlastností. Nové tiskárny umožní například bezdrátové připojení či Epson iPrint a další funkční doplňky. Tuto řadu tiskáren rozšíří také tiskárna vybavená pouze s  jednou inkoustovou nádrží, vhodná pro černobílý tisk.“

Více informací najdete na webových stránkách www.epsonconnect.eu

Poznámky pro editory

O společnosti Epson

Společnost Epson je předním světovým výrobcem inovativních zobrazovacích produktů a její portfolio sahá od inkoustových tiskáren a 3LCD projektorů až po senzory a další mikrozařízení. Cílem společnosti Epson je překonávat očekávání jejích zákazníků prostřednictvím hodnotných produktů, které využívají kompaktní, úsporné a vysoce výkonné technologie, jež ocení nejen domácí uživatelé, ale také zákazníci z firemní sféry, obchodu nebo průmyslu.

Skupina Epson Group vedená společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává v 97 společnostech po celém světě více než 81 000 zaměstnanců a je hrdá na své neustálé přínosy globálnímu životnímu prostředí a komunitám, ve nichž působí.
http://global.epson.com/

O společnosti Epson Europe Společnost Epson Europe B.V. se sídlem v Amsterdamu představuje strategické řídicí centrum pro Evropu,

Blízký východ, Rusko a Afriku. Společnost Epson Europe zaměstnává 1 757 lidí a ve fiskálním roce 2011 zaznamenala obrat 1.546 milionů eur. http://www.epson.eu

Environmentální vize 2050   http://eco.epson.com/