Společnost T-Systems přináší nové rozšíření systému Aras Innovator

Společnost T-Systems nabízí rozšíření PLM systému Aras Innovator, vyvinutého firmou Aras. Společnost Aras vyvíjí ucelený soubor nástrojů pro práci s konstrukčními CAD daty na bázi bezplatných otevřených licencí (Enterprise Open Source) s možností rozšíření o placenou podporu a implementaci. Partnerem pro systémovou integraci a implementaci v České republice je společnost T-Systems.  (TZ)

Nové rozšíření systému zahrnuje implementaci inovativního formátu 3D PDF, který umožňuje vytváření náhledů konstrukčních dat i pro uživatele, kteří nemají k dispozici CAD licence. Systém Aras Innovator zpracovává data z běžně dostupných CAD systémů jako je CATIA, Siemens NX, Creo, SolidWorks, JT a STEP. Konstrukční data jsou prostřednictvím systému Aras Innovator automaticky převedena do formátu 3D PDF, který umožňuje snadnou práci s 3D modelem, například otáčení nebo vytváření řezů. Kromě konstrukčních dat lze díky nové funkcionalitě zpracovávat i 2D data jako jsou kresby nebo schémata, dokumenty Microsoft Office a obrázky.

„Implementace automatické konverze konstrukčních dat do formátu 3D PDF vhodně doplňuje rozsáhlé možnosti systému Aras Innovator. Společnost T-Systems nabízí implementaci a integraci této nové funkcionality svým zákazníkům, kteří systém Aras Innovator používají,“ uvádí Petr Mareček, vedoucí oddělení Digital Factory ve společnosti T-Systems Czech Republic.

„Nová funkce systému Aras Innovator zpřístupňuje 3D obsah vytvořený CAD aplikacemi pro všechny uživatele. Formát 3D PDF je snadno použitelný například při návrhu konstrukcí a přípravě výroby, a to bez nutnosti dodatečných licencí a softwarových nástrojů. Věříme, že standardizace dat do otevřeného 3D formátu přinese vyšší úroveň spolupráce ve firmách,“ říká Peter Schroer, generální ředitel společnosti Aras.

Společnost T-Systems nabízí a implementuje systém Aras Innovator na českém i evropském trhu. Využívá přitom své zkušenosti a reference z průmyslových odvětví, kde různá PLM řešení již řadu let úspěšně implementuje a provozuje.

O společnosti T-Systems

T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby systémové integrace, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky a veřejnou správu.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky s podporou inovativních řešení pro propojenou budoucnost obchodu a společnosti. Skupina má 52.700 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2012 činily 10 miliardy eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

O skupině Deutsche Telekom

Skupina Deutsche Telekom je jedním z předních světových poskytovatelů integrovaných ICT služeb pro více než 129 miliónů mobilních zákazníků, 32 miliónů zákazníků fixních služeb a více než 17 miliónů širokopásmových služeb. Skupina poskytuje produkty a služby pro pevné i mobilní sítě, internetové a IPTV zákazníky. Pro firmy zajišťuje skupina širokou škálu ICT řešení. Deutsche Telekom působí ve více než 50 zemích světa a má 230.000 zaměstnanců. Tržby generované v roce 2012 dosáhly výše 58,2 miliardy eur, z toho více než polovina mimo Německo.

O společnosti Aras

Firma Aras je předním poskytovatelem produktů PLM založených na otevřené platformě Enterprise Open Source. Díky licencím, které jsou pro uživatele zdarma, je možné významně redukovat investice do pořízení a provozu PLM systému při zachování plné funkčnosti a možnosti napojení na licencované produkty významných předních světových dodavatelů konstrukčních CAD systémů. Mezi zákazníky firmy Aras patří například společnost Motorola, GE, Hitachi, Lockheed Martin, Textron, TEVA Pharmaceuticals a další globální i lokální firmy. Společnost má za sebou privátní kapitál a sídlí v americkém Andoveru. Více informací o firmě a produktech naleznete na www.aras.com.