ZyXEL zdvojnásobil uživatelskou základnu přístupových bodů spravovaných kontrolérem pomocí bezplatných upgradů firmwaru

Společnost ZyXEL Communications, přední dodavatel síťových a komunikačních řešení, více než zdvojnásobila počet uživatelů, kteří podporují přístupové body ve stylu „detektoru kouře” populární řady NWA5120 i stolní zařízení NWA3000-N. Tento počet tak nyní dosahuje přibližně 50 uživatelů.   (TZ)

Současně byla zvýšena také propustnost, aby byla zajištěna možnost vyšší míry provozu daná dodatečnými uživateli. Díky uvedeným vylepšením je možné podporovat více uživatelů s menším počtem přístupových bodů. Tato diskrétní technická řešení jsou tak ještě atraktivnější pro zákazníky v oblasti pohostinství, maloobchodu, vzdělávání a podnikání. Rozšířená kapacita se na přístupových bodech – jsou-li spravovány kontrolérem – aktivuje pomocí bezplatného upgradu firmwaru. Na rozdíl od mnoha jiných dodavatelů síťových zařízení totiž ZyXEL za upgrady firmwaru zákazníkům neúčtuje roční poplatek.

Přístupové body NWA5120 lze namontovat na strop nebo na stěnu, což znamená, že mohou být nainstalovány velmi diskrétně ve veřejných prostorech, jako jsou hotelové haly nebo rekreační zařízení, nebo na místech, kde záleží na vzhledu, např. v maloobchodních prodejnách či rušných kancelářích. Podobají se standardním detektorům kouře, a jsou tak pro návštěvníky a uživatele prakticky neviditelné. Díky podpoře napájení PoE (Power-over-Ethernet) mohou být velmi snadno umístěny téměř kdekoli, a proto jsou nesmírně flexibilní a hospodárné.

NWA3000-N je nejprodávanější řada AP od ZyXELu, která nabízí komfort, snadné nasazení, jednopásmovou nebo dvoupásmovou komunikaci a spolehlivý výkon. Obě uvedené řady podporují frekvenční pásmo 2,4 GHz i 5 GHz a také více identifikátorů SSID, takže lze vytvářet různé skupiny uživatelů. Zařízení se velmi snadno instalují a používají díky automatické detekci (Auto-sensing) a konfiguračním funkcím. Základní plánování sítě Wi-Fi lze provádět pomocí softwarové aplikace WLAN Optimizer od společnosti ZyXEL, kterou si mohou všichni prodejci stáhnout zdarma.

Martin Bratičák, Head of Channel CEE společnosti ZyXEL, říká, že vzhledem k podpoře většího počtu uživatelů a vyšší propustnosti jsou nyní řady NWA5120 a NWA3000-N ještě atraktivnější pro koncové zákazníky. Ti totiž získávají výhodu zvýšené konektivity a propustnosti bez jakýchkoli dodatečných nákladů.

„Za poslední rok jsme zaznamenali mimořádný růst prodeje našich bezdrátových přístupových bodů a díky těmto nejnovějším vylepšením očekáváme, že se úspěšnost řad NWA5120 a NWA3000-N ještě zvýší. Zásluhou spojení diskrétního vzhledu, vynikajícího souboru funkcí a flexibilních variant nasazení jsou tyto řady nesmírně populární. Nejnovější vylepšení zvyšují jejich všestrannost a výkonnost, a tedy také atraktivitu pro každý podnik, který chce zajistit výborné pokrytí signálem Wi-Fi ve velké oblasti při zachování vzhledu daného prostředí a bez velkých investic do rozšiřování elektrického vedení.”

ZyXEL poskytuje upgrady firmwaru zdarma, získávají zákazníci ještě větší hodnotu a ochranu investic. „Na rozdíl od mnoha jiných dodavatelů síťových zařízení poskytuje ZyXEL zákazníkům upgrady firmwaru bezplatně. To z našich přístupových bodů – jakož i inteligentních spravovaných switchů a unifikovaných bezpečnostních bran – dělá ještě lepší investici pro organizace, které se snaží snižovat provozní náklady a vytěžit maximum ze svých rozpočtů na infrastrukturu.” Pro řadu malých a středních podniků se tak ZyXEL stává populární volbou v rámci celé sítě, dodává Bratičák. „Stále více zákazníků se rozhoduje využít vysokého výkonu, spolehlivého provozu a vynikající návratnosti investic, které ZyXEL dokáže nabídnout pro celou síť – od datového centra, kde mají zásadní význam zabezpečení a výkonné funkce pro správu, až po okraj sítě, kde se pro drátová i bezdrátová připojení vyžaduje jednoduchost, snadná správa a flexibilita. Značku ZyXEL zkrátka stále častěji nacházíme všude.”

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.