Anime film Mass Effect v roce 2012

Divize BioWare™ společnosti Electronic Arts a přední distributor japonských animovaných snímků v Severní Americe FUNimation® Entertainment dnes oznámili uzavření dohody o natočení anime filmu na motivy Mass Effect™, jedné z nejslavnějších značek videoherního průmyslu. Jako koproducent byla k účasti na tvorbě filmu přizvána mezinárodní produkční společnost T.O Entertainment se sídlem v Tokiu. Děj filmu a velkolepá dobrodružství hlavních hrdinů se budou odehrávat v tradičním prostředí sci-fi světa Mass Effect, plného nebezpečných forem mimozemského života a dosud neprozkoumaných planet. (TZ)

Výkonný producent série Mass Effect, Casey Hudson ze studia BioWare, se ujme téže funkce i při výrobě filmu. Vedoucí tým dále doplní prezident a výkonný ředitel FUNimation Gen Fukunaga, ředitel původní zábavné tvorby FUNimation Chris Moujaes a výkonní ředitelé T.O Entertainment Takeichi Honda a Yui Shibata.

„V posledních několika letech jsme představili různé části světa Mass Effect prostřednictvím několika médií. Rozšíření příběhů v oblasti anime filmu je pro nás další skvělou příležitostí,“ uvedl k oznámení dohody Casey Hudson, výkonný producent série Mass Effect. „Partnerství s FUNimation je zárukou toho, že obsahově velmi bohatý svět Mass Effectu bude ztvárněn v té nejvyšší kvalitě a s důrazem na detail, jaký proslavil hry série Mass Effect.“

„Vznik tohoto filmu umožňuje především existence obrovské a nesmírně oddané komunity hráčů série Mass Effect,“ řekl Gen Fukunaga, prezident a výkonný ředitel FUNimation. „Vedle již běžící produkce videa Dragon Age se velmi těšíme na další projekt s týmem studia BioWare a otevření další kapitoly v tomto báječném sci-fi světě.“

Produkční práce na anime filmu Mass Effect jsou již nyní v plném proudu. Uvedení filmu do digitální a domácí distribuce je plánováno na léto 2012.

Původní Mass Effect a pokračování Mass Effect 2 získaly dohromady více než 250 ocenění a 100 perfektních desítkových skóre od herních kritiků z celého světa. Hra Mass Effect 2 je aktuálně v prodeji pro videoherní a zábavní systém Xbox 360®, počítačový zábavní systém PlayStation®3 a PC. Již brzy se přitom objeví nové informace o dalších dobrodružstvích velitele Sheparda v novém titulu studia BioWare Mass Effect 3.  Další informace o sérii Mass Effect naleznete na stránkách http://www.masseffect.com nebo na nově designovaných stránkách BioWare http://bioware.com. Aktuální informace vás čekají také na česko-slovenských komunitních stránkách sociálně sítě Facebook na adrese http://www.facebook.com/masseffect.czsk.

O BioWare

Studio BioWare vyvíjí počítačové, konzolové, přenosné a onlinové videohry se zaměřením na silné přiběhy a výrazné postavy. Od roku 1995 vydalo BioWare některé ze světově komerčně nejúspěšnějších titulů mj. cenami ověnčené Baldur’s Gate™ a série Neverwinter Nights™ a Star Wars®: Knights of the Old Republic™ a Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood (pro Nintendo DS™). Mezi původní duševní vlastnictví BioWare patří Jade Empire™ a Hra roku 2007 Mass Effect. Pobočky v kanadském Edmontonu a Montréalu a texaském Austinu momentálně usilovně pracují na epické fantasy RPG s názvem Dragon Age™: Origins, rozsáhlém pokračování hitu Mass Effect™ a MMO Star Wars®: The Old Republic™, stejně jako na řadě dalších, dosud neohlášených projektech. V 2008 koupila BioWare největší světová vydavatelská společnost v oblasti elektronické zábavy Electronic Arts. Další informace o BioWare naleznete na www.bioware.com.

O Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), se sídlem v kalifornském Redwood City, je přední světovou interaktivně-zábavní softwarovou společností. Společnost založená v roce 1982 celosvětově vyvíjí, publikuje a distribuuje interaktivní software pro videoherní systémy, osobní počítače a internet. Electronic Arts dodávají své produkty na trh pod čtyřmi značkami: EA SPORTS™, EA™, EA SPORTS BIG™ a POGO™. Ve fiskálním roce 2010 EA ohlásili tržby ve výši $3,7 miliardy a vydali 27 titulů, jichž se prodal více než milión kopií. Domovskou a online herní stránkou EA je www.electronicarts.cz. Pro více informací o produktech EA a kompletní texty tiskových zpráv, prosíme, navštivte www.electronicarts.cz.

BioWare, Mass Effect, Dragon Age a Jade Empire jsou ochrannými nebo registrovanými ochrannými známkami International (Studio and Publishing) Ltd. ve Spojených státech amerických a/nebo dalších zemích. EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle a POGO jsou ochrannými nebo registrovanými ochrannými známkami Electronic Arts Inc. ve Spojených státech amerických a/nebo dalších zemích. Xbox a Xbox 360 jsou ochrannými známkami skupiny společností Microsoft. Nintendo DS je ochrannou známkou Nintendo. Všechny ostatní známky jsou majetkem příslušných vlastníků.

Tagged