Fujitsu rozšiřuje možnosti ochrany klíčových podnikových dat

Společnost Fujitsu oznámila podporu softwaru Backup Exec společnosti Symantec pro své servery PRIMERGY a datová úložiště ETERNUS. Uživatelé serverů a storage systémů Fujitsu tak nyní mohou snáze zabezpečit svá kritická data prostřednictvím špičkového řešení světové jedničky ve svém oboru. (TZ)

Software Symantec Backup Exec pomáhá firmám mimo jiné šetřit čas a peníze tím, že bez zvyšování složitosti chrání více dat a využívá méně úložného prostoru. Nabízí plně integrované technologie deduplikace a archivace dat, umožňuje granulární obnovení systémů Microsoft Exchange, databází SQL a adresářů Active Directory v prostředích VMware a Hyper-V z jednoprůchodové zálohy. Software Backup Exec nabízí integrovanou technologii deduplikace v koncovém zařízení i na serveru a kromě toho se prostřednictvím programu Symantec OpenStorage Technology (OST) integruje s deduplikačními zařízeními třetích stran.

Společnost Fujitsu zařadila software Symantec Backup Exec do svého portfolia jako Original Equipment Manufacturer (OEM) produkt a dodává jej coby součást balení vysoce výkonných a spolehlivých datových úložišť ETERNUS i x86 serverů PRIMERGY na trzích střední Evropy, Středního východu, Afriky a v Indii. S produkty Fujitsu získají zákazníci základní QuickStart verzi softwaru Backup Exec určenou pro zajištění nejběžnějších operací zálohování a obnovy dat; náročnější klienti vyžadující rozšířený model s více funkcemi včetně podpory pro VMware / HyperV, Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint a SQL serveru mohou kdykoli využít možnosti upgradu.

Jednodušší proces zálohování i obnovy dat

Díky podpoře softwaru Symantec Backup Exec mají zákazníci Fujitsu k dispozici další možnosti, jak zefektivnit správu dat a plně využít jejich stávající investice do IT technologií. Pro větší komfort zákazníků bude Fujitsu nabízet i jednoletou servisní podporu a možnost one-stop-shop, tedy poskytování služeb z jediného místa. Pro distributory a prodejce jsou připraveny výhodné cenové balíčky.

Nový dodatek o OEM poskytování softwaru Backup Exec je součástí globální strategické smlouvy mezi společnostmi Fujitsu a Symantec oznámené v únoru 2010. V rámci této spolupráce již např. proběhla integrace storage Fujitsu ETERNUS CS800 s řešeními Symantec Backup Exec a Symantec NetBackup; tato sada produktů nabízí SMB firmám i podnikovým zákazníkům mimořádně výkonná, snadno spravovatelná a flexibilní datová úložiště.

Podpora softwaru Symantec Backup Exec je součástí prodejní strategie v rámci programu „Make IT Dynamic.“ Tento program pomáhá zákazníkům s výběrem nejvhodnějších IT komponent pro vybudování vysoce výkonné síťové infrastruktury založené na serverech PRIMERGY a diskových úložných systémech ETERNUS DX, která dokáže zajistit flexibilní škálovatelnost pro pokrytí rostoucích technologických požadavků. Doporučená serverová a storage řešení rovněž zohledňují kritéria tzv. EASY strategie – EASY Backup, EASY Virtualization, EASY SAN, EASY High Availability a EASY Business Continuity (snadného zálohování, virtualizace, provozu SAN sítí, vysoké dostupnosti a obchodní kontinuity).

„Software Symantec Backup Exec je ideálním doplňkem řešení Fujitsu pro malé a středně velké firmy,“ řekl Dr. Rolf Strotmann, viceprezident divize Enterprise Server and Software Business společnosti Fujitsu Technology Solutions. „Společné používání těchto produktů umožňuje zákazníkům vytvářet, implementovat a udržovat vysoce zabezpečené dynamické infrastruktury přizpůsobené jejich potřebám ochrany údajů, včetně diskového zálohování. Spolupráce se společností Symantec rovněž otevírá prostor pro nové obchodní příležitosti našim obchodním partnerům.“

„Úzká spolupráce se společností Fujitsu je dalším z příkladů plnění našeho závazku přinášet integrovaná řešení, která umožňují zákazníkům maximalizovat hodnotu jejich investic do IT,“ doplnil Amit Walia, viceprezident divize správy produktů pro software Backup Exec ve společnosti Symantec. „Podpis nové OEM smlouvy se společností Fujitsu je pro nás dalším strategickým milníkem.”

O Fujitsu Technology Solutions Česká republika

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited a vznikla v roce 2008 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu-Siemens. Fujitsu Technology Solutions nabízí v České republice kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Využívá koncepci dynamických infrastruktur (cloud computing) a k jeho klientům patří jak ty největší společnosti a instituce, kterým spravuje datová centra, infrastrukturu anebo poskytuje infrastrukturu jako službu (IaaS), tak střední nebo malé firmy a jednotlivci, které obsluhuje i prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR více než 100 lidí. Další informace o Fujitsu najdete na webu cz.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Limited

Společnost Fujitsu Limited (Fujitsu) je předním světovým poskytovatelem ICT řešení pro globální trh. Jeho tým tvoří přibližně 170 000 zaměstnanců, kteří nabízejí přímou podporu zákazníků v 70 zemích. Fujitsu poskytuje špičkové systémy a služby, nabízí vysoce spolehlivé produkty z oblasti počítačových a komunikačních řešení a vyrábí nejmodernější mikroelektronické součástky. Produkty Fujitsu vždy přinášejí nejmodernější technologie a přidanou hodnotu pro zákazníky. Sídlo společnosti Fujitsu Limited (TSE: 6702) je v Tokiu, konsolidované tržby za poslední fiskální rok, který skončil 31. března 2010, dosáhly výše 4,6 bilionu jenů (50 miliard amerických dolarů). Více informací je k dispozici na webu www.fujitsu.com.