TrustPort pomáhá nadaným studentům při rozvoji jejich podnikatelských nápadů

TrustPort, přední výrobce bezpečnostního softwaru, se v květnu připojil k několika dalším firmám, které nabídly své konzultační služby studentům středních a vysokých škol. Jde o studenty účastnící se čtyřměsíčního vzdělávacího programu MIC Akcelerátor. (TZ)

Microsoft inovační centrum Brno, které pořádá tento vzdělávací program, vybralo letos 26 nejnadějnějších studentů a nabídlo jim mimo jiné podporu formou konzultací a exkurzí u zavedených společností a formou přednášek odborníků z těchto firem na téma marketing, branding či firemní strategie.

Vladislav Němec, ředitel společnosti TrustPort, komentoval návštěvu studentů ve firmě: „Je nám jasné, že každý potřebuje jednou za čas načerpat nové impulzy a inspiraci pro další práci. Ze studentů, kteří k nám na exkurzi zavítali, cítím opravdové nadšení pro rozvoj vlastních projektů. Je skvělé, že v regionu existují organizace a programy, jako je MIC Akcelerátor, které podporují u studentů rozvoj znalostí právě v oblasti podnikání.“

Michal Hrabí, manažer Microsoft inovačního centra Brno, se k akci vyjádřil následujícím způsobem: „V rámci programu MIC Akcelerátor, který se věnuje rozvoji podnikatelských kompetencí mezi studenty vysokých škol, jsme měli možnost navštívit brněnskou společnost TrustPort. Sdílení zkušeností mezi vedoucími pracovníky a studenty bylo velmi cenné. Je příjemné vědět, že existují firmy, které jsou ochotny se kromě vlastního byznysu věnovat i rozvoji jiných.“

O projektu MIC Akcelerátor

Vzdělávací projekt MIC Akcelerátor je určen pro studenty středních a vysokých škol, kteří se zajímají o informační technologie a chtějí po skončení školy nebo už v rámci studia podnikat. Jde o čtyřměsíční program, jehož cílem je vychovat budoucí podnikatele nejen v oblasti informačních technologií a vést je k realizaci jejich vlastních nápadů. Znalosti, které účastníci programu získají, uplatní nejen při svém dalším studiu, ale především v reálném životě. Odborné vedení jim pak pomůže směřovat projekty tak, aby po ukončení programu měli v rukách základ své vlastní firmy s inovativním potenciálem. Účast v programu je pro studenty zdarma. Program je hrazen Jihomoravským inovačním centrem a společností Microsoft.Další ročník bude otevřen v únoru 2012. Více informací o MIC Akcelerátoru nalezenete na www.micakcelerator.cz.

O společnosti TrustPort

TrustPort je přední výrobce bezpečnostního softwaru. V mnoha nezávislých testech se TrustPort řadí ke světové špičce v oblasti bezpečnostních řešení pro informační a komunikační technologie. Nedávné testy realizované společnostmi Virus Bulletin a AV-Comparatives potvrdily prominentní pozici TrustPortu v antivirovém odvětví. Produkty firmy TrustPort jsou nabízeny v několika jazykových mutacích a chrání firmy a domácnosti ve více než stovce zemí světa. Společnost TrustPort patří do Cleverlance Group, která se řadí mezi přední středoevropské podniky poskytující řešení a služby v oblasti informačních technologií.

Pro více informací prosím navštivte stránky www.trustport.com