EAGET M6 – přehrávač s přímým přístupem do živého vysílání i archivů českých televizí a rádií

INTELEK, přední hráč na trhu v oblasti IT, uvádí na trh multimediální přehrávač EAGET M6, který se svými vlastnostmi jasně odlišuje od zbytku konkurence. INTELEK jej totiž ve spolupráci s výrobcem obdařil schopnostmi, které umožňují přímý přístup do archivů i živého vysílání většiny českých a slovenských rozhlasových i televizních stanic.  (TZ)

Všechny přehrávače EAGET se vyznačují vynikajícím poměrem cena / výkon, který v případě modelu M6 vynikne zřejmě nejvíce. Přehrávač poskytuje skvělou výbavu jak po stránce podporovaných formátů a titulků, tak i po stránce možností propojení s nejrůznějšími zařízeními. Plná podpora češtiny i slovenštiny je přitom samozřejmostí. Specialitou je pak šachta pro osazení 3,5“ pevného disku, díky níž nemusíte přehrávač při osazování diskem rozebírat, jako u většiny konkurenčních modelů.

Ušito pro českého diváka

Čím se ale přehrávač EAGET M6 odlišuje od konkurence nejvíce, není hardwarová specifikace, nýbrž unikátní firmware, který INTELEK připravuje přímo ve spolupráci s výrobcem. Díky němu získá majitel přehrávače okamžitý přístup do bezpočtu televizních archivů i živých vysílání přehledně setříděných do přehledné nabídky. Nechybí ani pestrá nabídka podcastů, rozhlasových stanic nebo výběr z oblíbených kanálů na serveru YouTube. Nechybí ani celá řada sekcí zaměřených na malé české diváky. Velký důraz je přitom kladen na české programy i lokální televizní stanice.

„V INTELEKU jsme se vždy snažili dát našim produktům nějakou přidanou hodnotu, což se v případě EAGETu určitě podařilo. Přehrávače jsou po konstrukční stránce plně srovnatelné s dražšími konkurenčními modely, navíc nabízejí unikátní firmware, který je ušit přesně na míru českým a slovenským divákům. Majitel přehrávače tak zdarma získá přístup k více než 100 televizním a rozhlasovým stanicím, které vysílají v drtivé většině v českém či slovenském jazyce. Specialitou jsou pak tematicky laděné kanály na YouTube nebo přístup do video archivů předních televizních stanic či podcasty,“ komentuje nové možnosti přehrávačů EAGET Jan Vrchota, ředitel marketingu ve společnosti INTELEK a dodává:

„Velkou výhodu mají současní majitelé přehrávačů EAGET v tom, že pro zprovoznění všech nových funkcí stačí pouze aktualizovat firmware. Nabídku funkcí i počet podporovaných stanic navíc plánujeme i nadále rozšiřovat.“

Aby vše mohlo bez problémů fungovat, je třeba mít přehrávač připojen k internetu. To lze učinit buďto skrze integrovaný ethernetový konektor RJ-45 nebo pomocí přídavného USB modulu pro připojení do Wi-Fi sítě (nutno dokoupit zvlášť). Součástí přehrávače jsou i dva USB porty, přes které můžete k přehrávači snadno připojit libovolný USB disk s oblíbeným filmem či hudbou nebo externí DVD mechaniku. Díky ní se může EAGET M6 rázem změnit v plnohodnotný DVD přehrávač.

Při osazeném pevném disku může navíc přehrávač posloužit i jako jednoduchý NAS server pro sdílení multimediálního obsahu po domácí síti. Samotné přehrávání filmů a hudby z externího nebo interního disku pak může probíhat i bez připojení k internetu.

Kompletní příslušenství

Přehrávač je standardně dodáván včetně plnohodnotného dálkového ovladače a kompletní sady kabelů, kde nechybí ani kvalitní HDMI kabel se zlacenými konektory. Podrobný český manuál je pak už samozřejmostí.

Multimediální přehrávače EAGET M6 je možné zakoupit již nyní u vybraných partnerů společnosti INTELEK za doporučenou koncovou cenu 2 699 Kč včetně DPH. Více informací o přehrávačích je k dispozici na webu www.eaget.cz.

Technické parametry
Chipset Realtek RTD1073DD
Režimy zobrazení 720p, 1080i, 1080p (1920 × 1080), RM/RMVB až do 720p
Flash paměť 256 MB
SDRAM paměť 128 MB
Podporované jazyky čeština, slovenština, polština + 8 dalších jazyků
Napájecí adaptér vstup 110-230 V AC, výstup 12 V DC/2A
Dálkový ovladač IR (černý)
Datová rozhraní 2× USB 2.0 zpětně kompatibilní se zařízeními USB 1.1/1.0 pro připojení e×terních HDD, DVD nebo USB Wi-Fi adaptéru (není součástí balení)

1× minium pro připojení k PC

1× RJ-45 10/100 Mb/s
Video rozhraní 1× HDMI 1.3 zpětně kompatibilní s HDMI 1.2 a 1.1
1× kompozitní a 1× komponentní YPbPr výstup
Audio rozhraní 1× S/PDIF optický audio výstup
1× koa×iální digitální audio výstup s podporou zvuku 5.1
podpora výstupu DTS (Digital Theatre System) a Dolby Digital
Pevný disk Interní pozice na 1× 3,5 SATA I/II do 2 TB, podpora E×T3, FAT32, NTFS
Video formáty MKV, TS, M2TS, MTS, TP, WMV, IFO, ISO, VOB, DAT, AVI, MPG, MP4, MOV, RM, RMVB, FLV
Video kodeky a kontejnery H.264, VC-1, MPEG1, MPEG2, MPEG4, DivX, FLV, Xvid bez GMC, RM/RMVB
Audio formáty MP3, WMA, WAV, OGG, AAC, LPCM, FLAC, AC3, DTS
Obrázkové soubory PG/JPEG, BMP, PNG, GIF
Formát titulků SUB, SMI, SSA, SRT, IDX + SUB
Rozměry 190 × 181 × 64 mm
(zařízení i s podložkami)
Hmotnost 1 kg bez disku
Barva matná černá
Materiál Hliník + plast (čelní panel)
Cena 2 099 Kč vč. DPH

O společnosti INTELEK spol. s r.o.

INTELEK, přední distributor s přidanou hodnotou v oblasti komponent a systémů pro počítačové sítě, působí na trhu již od roku 1993. Ve svém portfoliu má více než 30 značek z oblasti síťových prvků a kabeláží, přičemž v oblasti strukturované kabeláže zaujímá se značkami Solarix, RiT a Signamax tržní podíl 27 %, v případě značky Alvarion pak dokonce 90% podíl na trhu WiMAX technologií. Do historie se INTELEK zapsal také jako průkopník WiFi sítí 4. generace, které jsou postaveny na produktech značky Extricom. Pro koncové zákazníky jsou pak určeny síťové produkty Tenda, které nyní doplnily i multimediální síťové přehrávače Eaget. Mezi oceňovanými přednostmi společnosti INTELEK nechybí propracovaný systém technické podpory a osobní přístup k zákazníkům, což letos vyústilo v obhájení titulu Nejlepší distributor s přidanou hodnotou roku.