Fujitsu nabízí novou generaci řešení pro flexibilní správu dat

Společnost Fujitsu oznámila globální dostupnost druhé generace diskových úložišť ETERNUS DX, a to pod názvem Fujitsu ETERNUS DX S2. Součástí nové generace úložného systému je i rozšíření původního systému Flexible Data Safe, jenž nabízí možnost neomezeného rozšiřování kapacity a neprolomitelnou ochranu dat. (TZ)

V současné „digitální“ době je jednoduchá a spolehlivá správa rychle se zvyšujícího množství kritických firemních dat jednou z největších výzev všech organizací. Jelikož data obvykle představují největší hodnotovou položku firmy, musí IT infrastruktura a systémy pro ukládání držet krok s jejich nárůstem, nebo být ideálně o pomyslný krok napřed. Toho mohou podniky dosáhnout díky technologii Flexible Data Safe, díky níž nabízejí úložiště Fujitsu ETERNUS dostatečný prostor a funkce pro spolehlivou správu, která je v plně digitalizované společnosti naprostou nezbytností.

Fujitsu v rámci svého nového řešení zároveň garantuje jednotlivým firmám či prostředí korporátních sítí splnění nejpřísnějších požadavků na dostupnost dat a jejich integritu, aniž by docházelo ke snížení výkonu nebo zpomalení rychlosti přenosů dat. Fujitsu ETERNUS DX S2 přináší rovněž snížené nároky na spotřebu elektrické energie a prostorové požadavky; uživatelé ocení i zjednodušenou správu a možnost flexibilního rozšíření úložné kapacity.

Datová úložiště ETERNUS DX S2 pracující s rozšířeným konceptem Flexible Data Safe zajišťují naprosto bezpečné uložení dat s možností přizpůsobení aktuálním i budoucím požadavkům v podnikové sféře:

  • Flexibilní správa dat je srdcem nové generace storage systémů ETERNUS. Možnosti unifikované správy dat, které nabízí nový software ETERNUS SF, zajišťují komplexní konfiguraci a správu produktů ETERNUS DX S2, zároveň snižují náklady na další správu a maximalizují efektivitu operací. Kombinace jednotlivých storage systémů nebo jejich rozšíření vyžaduje minimálními dodatečné náklady. Současné nejrychlejší datové úložiště(1) bylo navíc ještě vylepšeno zvýšením hodnoty propustnosti a I/O výkonu (vstupních/výstupních operací); zákazníci tak mohou využít bohaté možnosti škálovatelnosti při zvyšujících se požadavcích na úložnou kapacitu. Fujitsu vychází vstříc i zákazníkům, jejichž současná datová centra jsou již přeplněna – díky minimálním požadavkům na prostor a snížené spotřebě energie lze datové úložiště ETERNUS DX S2 umístit téměř kamkoli. Transparentní integraci do stávajícího prostředí zajišťuje plná kompatibilita a podpora všech nejrozšířenějších virtualizačních standardů.
  • Podniková úroveň zabezpečení dat zajišťuje jejich nepřetržitou dostupnost za nízkou cenu, řešení ETERNUS DX S2 je proto vhodné i pro menší firemní sítě. Bezpečnost dat je zajištěna díky zabudované integritě, například prostřednictvím preemptivní detekce a eliminace hardwarových chyb, samozřejmostí je i automatická kontrola systému. Pro ochranu citlivých dat před neautorizovaným přístupem během celé doby provozu systému jsou implementovány spolehlivé šifrovací algoritmy.

„Firmy všech velikostí potřebují mít co největší jistotu, že nově zakoupený produkt řeší všechny současné problémy, ale přitom je připraven pokrýt i budoucí nároky,“ řekl Petr Frýdl, produktový manažer storage systémů ve Fujitsu Technology Solutions Česká republika. „Díky vylepšenému systému Flexible Data Safe nabízejí datová úložiště ETERNUS DX S2 flexibilní řešení všech možných scénářů v malých, velkých, tradičních i cloudových prostředích, a přinášejí nejvyšší možné záruky ochrany dat.“

Řešení ETERNUS DX S2 výborně zapadne do jakékoli IT infrastruktury včetně cloudového prostředí, založeného optimálně na technologiích Fujitsu, a vytvoří perfektně funkční celek. Zákazníci tak mohou využívat ověřené a certifikované technologie pro serverové produkty, datová úložiště, síťové prvky, software a služby jediného výrobce, a zjednodušit tak správu IT infrastruktury a služby podpory. Fujitsu ETERNUS DX S2 nabízí zákazníkům pokrytí současných i budoucích požadavků, nepřetržitou dostupnost, výkonné doprovodné aplikace, snadnou správu a flexibilní možnosti rozšíření.

Stěžejní funkce datových úložišť Fujitsu ETERNUS DX S2:

  • Podstatné zlepšení výkonu.
  • Rozšířená podpora pro virtualizovaná IT prostředí.
  • Automatické vrstvení (tiering) a tenký (thin) provisioning.
  • Vylepšený softwaru pro správu storage s konzistentním uživatelským rozhraním pro všechny funkce.
  • Nové možnosti replikace mezi midrange a high-end produkty.
  • Komplexní možnosti škálování SAS, FC, iSCSI, FCoE.
  • Více úložné kapacity při snížení rozměrů šasi.
  • Více možností pro úsporu energie.
  • Bezkonkurenční škálovatelnost od základních modelů až po nejvyšší high-end řešení.

Podrobnosti o datových úložištích Fujitsu ETERNUS DX lze najít na webu cz.fujitsu.com/products/storage/eternus/dx/.

Fotografie nového úložiště Fujitsu ETERNUS DX S2 jsou k dispozici na webových stránkách mediaportal.ts.fujitsu.com pod záložkou Media Library – Pictures – Product Pictures.

– KONEC ZPRÁVY –

O Fujitsu Technology Solutions Česká republika

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited a vznikla v roce 2008 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu-Siemens. Fujitsu Technology Solutions nabízí v České republice kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Využívá koncepci dynamických infrastruktur (cloud computing) a k jeho klientům patří jak ty největší společnosti a instituce, kterým spravuje datová centra, infrastrukturu anebo poskytuje infrastrukturu jako službu (IaaS), tak střední nebo malé firmy a jednotlivci, které obsluhuje i prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR více než 100 lidí. Další informace o Fujitsu najdete na webu cz.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Limited

Společnost Fujitsu Limited (Fujitsu) je třetím největším poskytovatelem ICT řešení na světě. Jeho tým tvoří 173 000 zaměstnanců, kteří nabízejí přímou podporu zákazníkům v 70 zemích. Fujitsu poskytuje špičkové systémy a služby, nabízí vysoce spolehlivé produkty z oblasti počítačových a komunikačních řešení a vyrábí nejmodernější mikroelektronické součástky. Produkty Fujitsu vždy přinášejí nejmodernější technologie a přidanou hodnotu pro zákazníky. Fujitsu patří k světovým lídrům v oblasti inovací a vlastní více než 34 tisíc patentů. Sídlo společnosti Fujitsu Limited (TSE: 6702) je v Tokiu, konsolidované tržby za poslední fiskální rok, který skončil 31. března 2011, dosáhly výše 54,6 miliard amerických dolarů. Více informací je k dispozici na webu www.fujitsu.com.

  1. Nejrychlejší datové úložiště: Předchozí generace produktu Fujitsu ETERNUS DX se stala celosvětově nejrychlejším duálním středně velkým datovým úložištěm, navíc s nejlepším poměrem cena/výkon (SPC-1 Benchmark, duben 2010, zdroj: Storage Performance Council). V rámci dosažení dalších špičkových výsledků přináší nová produktová řada ETERNUS DX S2 další inovace oproti předchozí generaci, nabízí tedy záruku rostoucího výkonu.