2N uvádí vylepšený dveřní komunikátor 2N® Helios IP

Společnost 2N TELEKOMUNIKACE uvádí na trh novou verzi dveřního komunikátoru 2N®  Helios IP. Elektronický vrátník zvládá přenos hlasu i videa, nově podporuje připojení čtečky karet a je certifikován s Cisco call managerem. Oficiální představení nových funkcí probíhá v těchto dnech na veletrhu CommunicAsia v Singapuru a v červenci na Cisco Live v Las Vegas. (TZ)

2N Helios IP je dveřní audio a video komunikátor určený pro připojení do počítačové sítě, virtuální kanceláře i videokomunikaci ve firemním či domácím prostředí. „Od července bude disponovat systémem pro sofistikované nastavení čteček karet. To umožní definovat zóny, kam se lze s jednotlivými kartami dostat,“ říká produktový manažer 2N Tomáš Vystavěl.

Nově je zařízení schopné odesílat fotografie návštěvníka na předem definovaný e-mail. „K poslání snímku dojde v případě, že hovor z vrátníků nikdo nezvedne. Uživatel má díky tomu přehled o tom, kdo jej v nepřítomnosti navštívil,“ vysvětluje Tomáš Vystavěl s tím, že tato funkce významně přispívá ke zvýšení bezpečnosti.

Další novinkou je 2N Helios IP EYE, což je volně dostupná funkce ke stažení na stránkách www.2N.cz a umožňuje použít dveřník jako videotelefon na monitoru počítače. „S příchozím hovorem vyskočí okno s videem a po ukončení se samo zavře. Obyčejné telefony jako je SJ Phone snadno povýší na videotelefon,“ doplňuje Tomáš Vystavěl.

Oproti konkurenci 2N® Helios IP nabízí větší možnost rozšíření základní jednotky, která může být bez klávesnice či ji lze nabídnout až s 54 tlačítky. Zajímavostí je, že 2N®  Helios IP umí přehrát uživatelské hlášky – například při otevření dveří jednotlivými uživateli namísto nudného pípnutí. Dveřní komunikátor 2N®  Helios IP je vyroben z vysoce kvalitní oceli, která odolá všem vnějším vlivům. Tím je zaručena dlouhodobá životnost a stabilní vzhled i v případě instalace ve vnějším prostředí. Uživatelsky jde o velmi přívětivé zařízení se snadnou instalací a nastavení přes webové rozhraní. „Firemními zákazníky jsou především nemocnice, správci kancelářských budov, parkoviště či university. V domácím prostředí komunikátor využijí hlavně rezidenční vily, bytové komplexy ale i panelové domy,“ popisuje Tomáš Vystavěl. 2N TELEKOMUNIKACE produkt prodávají ve všech 125 zemích světa, kde mají zastoupení přes distribuční partnery.

2N® Helios IP zvládá také pokročilé ovládání zámků. „S touto funkcí umožňuje ovládat až 4 spínače například dveřních zámků či světel. Spínače mohou být aktivovány pomocí kódu, hovoru nebo například tlačítkem na dveřníku. Lze také odeslat http příkaz do sítě pro aktivaci nějaké služby, nebo naopak příkaz poslat na 2N®  Helios IP, čímž se přes webové rozhraní aktivují spínače,“ vysvětluje Tomáš Vystavěl.

Další z funkcí – RTSP streaming – umožňuje sledovat video včetně zvuku až ze 4 míst najednou a to nezávisle na aktuálním hovoru přes 2N® Helios IP. „Lze tak například nahrávat co se děje před dveřmi a sekretářka tak může mít neustálý přehled o příchozích hostech,“ popisuje Tomáš Vystavě.
Shrnutí vlastností:

  • Audio, video, klávesnice a otvírání dveří v jednom
  • Funguje v čistě IP prostředí, podporuje SIP protokol
  • Alternativní napájení – 12 V nebo PoE
  • Volitelný barevný TFT displej s intuitivním uživatelským ovládáním
  • Vysoce kvalitní audio (podpora kodeků G.711, G.729) i video (podpora kodeků H.263+, H.264)
  • Pohodlný vzdálený přístup a administrace
  • Jednoduchá instalace – pouze jeden kabel pro audio, video a napájení
  • Vysoká odolnost – ocel Marine Grade a krytí IP 53

O nás

2N TELEKOMUNIKACE je ryze česká společnost zabývající se výrobou a vývojem telekomunikačních zařízení od roku 1991. V současné době má roční obrat přes půl miliardy korun a plných 80 % produkce exportuje do více než 125 zemí světa. 2N se zaměřuje především na obchodní model B2B v oblasti ICT (informační a komunikační technologie). Každý rok reinvestuje kolem 10 % svých tržeb do vlastního vývoje a výroby s cílem vytvářet nová a ještě úspěšnější řešení. Přestože se primárně soustředí na řešení pro operátory, zásadní pozornost věnuje i efektivní podpoře distribuční sítě a servisu.